EXCLUSIV | Vizită-surpriză la București. Culisele întâlnirii dintre Brad Parscale, ”omul din spatele lui Trump”, și consultantul politic Adrian Thiess

Publicat: 13/07/2023, 13:00
Actualizat: 13/07/2023, 13:01

Miercuri seară, o întâlnire de grad zero a avut loc în București, iar Gândul a obținut imaginile momentului, în exclusivitate. Protagoniștii au fost Brad Parscale, influentul strateg care s-a aflat în spatele fostului președinte american Donald Trump, și consultantul politic Adrian Thiess, nimeni altul decât omul de afaceri care l-a adus la București, în anul 2010, atunci când a lansat ziarul ”Puterea”,  pe Mihail Gorbaciov, ultimul președinte al Uniunii Sovietice.

Brad Parscale – născut în anul 1976, fost director media digitală pentru campania prezidențială a lui Donald Trump din anul 2016, fost consilier principal pentru date & operațiuni digitale în campania prezidențială din 2020 a lui Trump și manager de campanie – este nu numai un expert IT, dar și un strateg politic de top.

O întâlnire între Brad Parscale și Adrian Thiess la București, este – în astfel de condiții – un punct de reper cu multiple conotații, iar Gândul prezintă imagini în exclusivitate cu cei doi strategi de calibru pentru care culisele politicii făcute la cel mai înalt nivel nu mai prezintă mistere neelucidate.

Adrian Thiess: ”Ideea este de a începe o colaborare”

Relația dintre Brad Parscale, ”omul din spatele lui Donald Trump” și consultantul politic român Adrian Thiess este una foarte strânsă, de multă vreme, iar strategul american a venit în România și în anul 2019, în luna martie, la invitația lui Thiess.

Atunci, Brad Parscale a conferențiat chiar în aula Academiei Române, tema expunerii sale fiind ”Making Political Marketing Great Again”, iar conferința a fost apreciată de personalităţi publice şi politice de prim rang.

În exclusivitate pentru Gândul, Adrian Thiess a declarat că Brad Parscale a venit și acum în România la invitația sa, dezvăluind – fără a devoala, totuși, întreg misterul – și scopul acestei vizite-surpriză.

”Brad Parscale a venit la invitația mea în România. Brad, între timp, a creat mai multe companii care au un succes impresionant. Combină inteligența artificială în campaniile electorale, pe platforme extrem de interesante.

Nu pot să spun, punctual, cu ce personalități din lumea politicului lucrează în momentul de față, dar lista este impresionantă.

Ideea este aceea de a începe o colaborare, inclusiv pe piața din România și nu numai, e vorba despre întreaga regiune. Validarea succesului acestor platforme o vom vedea în ciclurile electorale care urmează în România, avem, totuși, patru cicluri electorale anul viitor”, a declarat Adrian Thiess, în exclusivitate pentru Gândul.

Brad Parscale și Adrian Thiess, întâlnire cu perspective pe termen lung

Adrian Thiess și Brad Parscale s-au întâlnit într-un restaurant din București, îmbrăcați casual, și – potrivit imaginilor obținute, în exclusivitate de Gândul – au stat unul lângă celălalt la masă, discutând ca doi prieteni foarte apropiați.

Adrian Thiess: ”Brad Parscale a venit la invitația mea în România”

Canicula din București nu s-a dovedit a fi un impediment pentru Brad Parscale și Adrian Thiess, cei doi preferând vinul alb pentru a condimenta discuția care anticipează o viitoare colaborare.

Adrian Thiess și Brad Parscale

Cu siguranță, subiectele abordate de cei doi strategi politici în timpul acestei discuții au fost unele ”fierbinți” și la ordinea zilei, dar atmosfera s-a dovedit a fi destinsă, așa cum se întâmplă, de altfel, atunci când se întâlnesc doi prieteni care se cunosc de foarte mult timp, dar și doi viitori colaboratori în zona politicului din România, cu atât mai mult cu cât anul 2024 se anunță unul ”plin” din punct de vedere electoral.

Adrian Thiess și Brad Parscale, prieteni și viitori colaboratori

Întâlnirea lui Brad Parscale cu familia Trump, momentul care i-a schimbat viața

Brad Parscale a recunoscut, fără ocolișuri, că era ”în cădere liberă” atunci când a întâlnit, pentru prima oară, familia Trump. Trecuse printr-un divorț, iar la capitolul ”afaceri” lucrurile nu mergeau așa cum ar fi dorit.

Brad Parscale întâlnește la o răscruce a destinului, în anul 2011, familia Trump și scenariul se modifică radical. Lucra în zona de IT, motiv pentru care i-a făcut fiicei lui Donald Trump, Ivanka, o propunere de afacere pentru a dezvolta pe această zonă niște site-uri pentru o parte dintre business-urile familiei Trump. A ofertat cu cel mai mic preț pe care cineva l-ar fi precizat în astfel de condiții.

Surprizător, transmite familiei Trump că le va înapoia banii investiți dacă afacerea nu va avea succes. Dar a avut un succes incontestabil, iar la campania din 2016 a fost desemnat șef de campanie pe zona digitală.

Parscale a fost numit oficial director media digitală pentru campania Trump for President, supervizând toate aspectele media digitale și strângerea de fonduri online, precum și strategia media tradițională, respectiv plasamentele de radio și televiziune.

”M-am născut într-o zonă săracă a țării. Familie și prietenii se bucurau dacă primeau un cadou de Crăciun. Părinții lucrau în construcții. Eram un copil care a încercat să supraviețuiască și mi-am dedicat viața încercării de a învăța cât mai bine, cât ma mult”

Brad Parscale

Brad Parscale, ”omul din spatele lui Donald Trump”

”Donald Trump,  genul de om cu care ai putea să bei o bere”

Într-un interviu acordat Antena 3, omul din spatele lui Donald Trump a dezvăluit că acesta este ”cu picioarele pe pământ” și, dincolo de speculațiile apărute în mass-media, nu este doar un ”luptător” care doreșe ca țara să nu-i fie ”distrusă”, dar se dovedește a fi și un om cu care ai putea bea o bere, deși fostul președinte american ”nu a băut niciodată în viață”.

”Media se alimentează din media și media de aici este alimentată de media din țara noatră. Este ca un virus al informației greșite. Orice fel de informație devine virală.

Adevărul este că președintele este unul dintre cei mai buni și mai darnici oameni pe care i-am cunoscut. Familia este la fel, sunt cu picioarele pe pământ, muncesc mult, își doresc lucruri bune pentru țară. De asemenea, președintele este genul care vrea să lupte. Nu vrea să stea și să aștepte să fie distrus el sau să fie distrusă țara.

E genul de om cu care ai putea să bei o bere. El nu bea, nu a băut niciodată în viață, dar este genul de om cu care poți să stai ore întregi și te va trata ca de la egal la egal. Problema este că oamenii încearcă să profite și atunci când oamenii profită și familia Trump nu acceptă, lumea crede că ei sunt răi”, spunea Brad Parscale în timpul unui interviu acordat lui Mihai Gâdea la Antena 3.

Adrian Thiess, carte de vizită impresionantă

În anul 2012, Adrian Thiess dădea o nouă lovitură în planul imaginii. El este cel care s-a ocupat de meciul amical dintre Dinamo și Barcelona, care a avut loc pe Arena Națională, aducându-i pe spanioli la București.

Omul de afaceri Adrian Thiess a reușit să îl aducă și pe celebrul jucător de snooker Ronnie O’Sullivan pentru prima oară în România, în anul 2015, iar un an mai târziu a organizat primul turneu World Snooker din țara noastră.

  • În plan politic, Adrian Thiess – fin cunoscător al know-how-ului politic și al dedesubturilor din lumea afacerilor – a fost consilierul lui Ion Iliescu în anul 2001 și coordonator al campaniei lui Sorin Oprescu pentru Primăria Generală a Capitalei în anul 2008.
  • În anul 2014, Thiess a fost unul dintre oamenii-cheie din jurul lui Klaus Iohannis în timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale.
Adrian Thiess

În anul 2018, același Adrian Thiess a organizat la București o întâlnire între doi dintre cei mai importanți oameni ai Planetei: vicontele Etienne Davignon, președintele grupului Bildenberg, și Richard Haass, președintele Consiliului pentru Relații Externe al SUA.


Citește și:

EXCLUSIV | Cinism înfiorător după moartea unei paciente într-unul din ”azilele groazei”. Infirmieră: ”Deja era țeapănă, ne facem sânge rău degeaba”

Marius Balo, românul întemnițat 8 ani în China, audiat în Parlamentul Britanic: ”Am relatat povestea propriei mele suferințe” (FOTO)

EXCLUSIV | Pacienți de la Bălăceanca, torționari la ”azilele groazei”: ”Avea mână liberă să bată alți pacienți, tuturor le era frică de el”

EXCLUSIV | Patronul de la ”azilele groazei” cheltuia banii bătrânilor pe droguri, prostituate și lăutari. DIICOT: ”25.000 lei într-o noapte!” (VIDEO)

EXCLUSIV | Meniul zilei în ”azilele groazei”: ”Ciorbă de fasole fără fasole, pâine cu margarină, ceai diluat, parizer!”. Între mese, trei biscuiți

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Românii caută aceste zone de 1 Mai. A fost bătaie pe rezervări
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...