8 ȘTIRI DE LA ORA 8 Moscova recrutează 20.000 de soldați pe Superjob.ru: „Ample oportunități de autoîmplinire”

8 ȘTIRI DE LA ORA 8 Moscova recrutează 20.000 de soldați pe Superjob.ru: „Ample oportunități de autoîmplinire”
Sursă foto - caracter ilustrativ: Profimedia
Publicat: 13/05/2022, 08:43

Rusia caută alţi soldaţi pe care să-i trimită pe front, iar anunțurile sunt postate inclusiv pe platforme online de angajare, cum ar fi Superjob.ru. Criza de personal din armata rusă a fost recunoscută recent inclusiv de temutul Grup Wagner, ai cărui reprezentanți au scris pe un canal Telegram, că „avem nevoie de 600-800 de mii de oameni, altfel nu vom câștiga”. (Citiți mai departe…)

Maia Sandu spune că nu există riscul extinderii războiului, cel puțin momentan: „Cred că suntem în siguranță”

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, le-a transmis joi cetățenilor de dincolo de Prut că nu trebuie să se teamă de o agresiune rusă împotriva țării lor în viitorul apropiat. „Cred că suntem în siguranță; deocamdată, Rusia nu are planuri clare în acest sens”, a declarat Maia Sandu, la postul TVR Moldova, relatează BBC. (Citiți mai departe…)

Sondajele arată că resentimentele față de refugiații ucraineni cresc în Europa Centrală și de Est

Cetățenii din Europa Centrală și de Est încep să critice „privilegiile” refugiaților ucraineni, iar atitudinea față de aceștia devine din ce în ce mai rece după primirea călduroasă de care s-au bucurat la începutul războiului ruso-ucrainean, arată rapoartele mai multor ONG-uri care se ocupă cu asistența refugiaților. (Citiți mai departe…)

Rănit în Colectiv, despre mesajul lui Piedone înainte să plece la pușcărie: „Este un blestem primitiv. Atât îl duce capul” | DECLARAȚII EXCLUSIVE

Mihai Grecea, supraviețuitor al incendiului din Colectiv, a declarat, joi, că mesajul lui Cristian Popescu Piedone pentru părinții care și-au pierdut copiii în tragedia din 2015 este „un blestem primitiv”. Care a fost mesajul edilului condamnat la patru ani de închisoare. (Citiți mai departe…)

Pe cine lasă Piedone „moștenitor” la Primăria Sectorului 5, după ce a fost condamnat definitiv în dosarul „Colectiv”

Atribuţiile de primar ale lui Cristian Popescu-Piedone au fost preluate de viceprimarul Mircea Nicolaidis de la Partidul Umanist Social Liberal (PPU-SL), partidul fondat de Dan Voiculescu, după ce edilul Sectorului 5 a fost condamnat definitiv, joi, de Curtea de Apel Bucureşti la 4 ani închisoare cu executare pentru abuz în serviciu în dosarul Colectiv. (Citiți mai departe…)

VIDEO | România s-a calificat în finala Eurovision 2022 cu melodia „Llamame”

România s-a calificat în finala concursului Eurovision cu melodia „Llamame”. Wrs este artistul care va reprezenta țara noastră în Marea Finală. Wrs va merge cu melodia „Llamame” în Marea Finală a concursului muzical Eurovision ce se va desfăşura pe 14 mai la Torino, Italia. (Citiți mai departe…)

VIDEO | Horoscopul zilei de 13 mai 2022. „Capricornii” se bucură de câștiguri financiare

Horoscopul zilei de 13 mai 2022, realizat de astrologul Mădălina Manole, vine cu previziuni astrologice și sfaturi pentru toate zodiile, în dragoste, carieră, bani și sănătate. Luna își continuă și astăzi tranzitul prin Balanță și va forma un trigon cu Saturn din zodia Vărsător. Acest context ne ajută să reușim, grație diplomației și răbdării, să depășim obstacolele din relații cu care ne-am confruntat în ziua precedentă. (Citiți mai departe…)

Rusia vrea să îi oblige pe taximetrişti să transfere în timp real către FSB datele pasagerilor

Rusia vrea să-i oblige pe taximetrişti să transfere în timp real datele despre pasageri către serviciile ruse de securitate (FSB), conform unui proiect de lege depus în camera inferioară a Parlamentului. Documentul elaborat de guvern şi publicat miercuri pe site-ul Dumei de Stat prevede că serviciile de taxi, foarte populare în Rusia şi utilizate prin intermediul aplicaţiilor mobile, vor avea obligaţia să furnizeze FSB în timp real acces la bazele lor de date privind comenzile, relatează barrons.com. (Citiți mai departe…)