Alexandru Petrescu, REVOLTAT de tergiversările lui Nicușor Dan: ”A anunțat că salvează Hanul Solacolu. Istoria Bucureștilor se prăbușește!”

Alexandru Petrescu, REVOLTAT de tergiversările lui Nicușor Dan: ”A anunțat că salvează Hanul Solacolu. Istoria Bucureștilor se prăbușește!”
Publicat: 09/05/2023, 16:57
Actualizat: 09/05/2023, 17:28

Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei – vicepreședintele PSD Sector 1 –, trage un nou semnal de alarmă și evidențiază încă un eșec marca ”Nicușor Dan”. De data aceasta este vorba despre un monument istoric aflat în ruină, Hanul Solacolu de pe Calea Moșilor, iar primarul general al Capitalei anunțase că se va interveni pentru salvarea clădirii.

Anunțul lui Nicușor Dan a fost făcut în luna ianuarie a anului 2022. În luna mai a anului 2023, situația în care se găsește monumentul istoric este una nu numai tristă, ci și îngrijorătoare, dat fiind faptul că fațada clădirii se poate prăbuși în orice moment.

Alexandru Petrescu este revoltat și notează că doar desenele postate pe Facebook nu au cum să salveze clădirile istorice ale Capitalei.

În ianuarie 2022, primarul general Nicușor Dan a anunțat că salvează Hanul Solacolu de pe Calea Moșilor, monument istoric aflat în ruină. În afară de prezentarea unei simulări 3D cu o fațadă refăcută, salvatorul nu a mai reușit nimic altceva. Așadar, a trecut mai bine de un an de când PMB a expropriat construcția care datează din 1859, dar nu a reușit nici până acum să o pună în siguranță.

Fostul han riscă să cadă peste trecători, peste tramvai și mașini, din el rămânând doar ziduri”, notează fostul ministru al Economiei pe pagina sa de socializare.

Desenele postate pe Facebook nu salvează Bucureștiul!”

Vicepreședintele PSD Sector 1 punctează, în continuarea postării sale, că istoria Capitalei se prăbușește chiar sub ochii acelora care ar trebui să facă toate eforturile pentru a o proteja.

Însă realitatea demonstrează, mai scrie Alexandru Petrescu, că Primăria Municipiului București și edilul Nicușor Dan nu fac altceva decât să se ascundă ”în spatele unor motivații de contorsiune administrativă”.

”AMCCRS – Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic – invocă birocrația și legislația, drept piedici ce nu permit nici măcar punerea imediată în siguranță a fațadei lungi, aflate în pericol de prăbușire. Este revoltător că PMB, în frunte cu edilul sau, se ascunde în spatele unor motivații de contorsiune administrativă și nu se grăbește să perimetreze de urgență si sa împiedice colapsul zidurilor exterioare ale Hanului Solacolu.

Din păcate, nici nu se mai pune în discuție salvarea si restaurarea monumentului istoric, ci am ajuns să prioritizăm siguranța cetățenilor care se pot afla în apropierea acestuia!

Istoria Bucureștilor se prăbușește sub ochii celor care ar trebui să o protejeze. Desenele postate pe Facebook nu salvează Bucureștiul!”, a concluzionat Alexandru Petrescu.

Hanul Solacolu, afectat de un incendiu

Hanul Solacolo a fost afectat de un incendiu, în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, însă şi-a păstrat caracterul de locuinţă până spre sfârşitul anilor ’80.

La acel moment a fost în pericol de demolare. În anul 1997, Hanul se afla în proprietatea Primăriei Generale și a fost introdus în Planul Naţional de Restaurare pentru reabilitarea centrului istoric. Chiar și așa, nu s-a întâmplat nimic.

În 2003, hanul a fost retrocedat urmașilor familiilor Solacolu, iar în anul 2007 au fost evacuați din han așa-zișii ”chiriași” care desfășurau activități infracționale în clădirea hanului. Și atunci s-a vorbit despre restaurare, dar proiectul a rămas doar la stadiul de discuție (mai multe detalii AICI).

Alexandru Petrescu: ”Nicușor, Clotilde, nu aveți legătură cu Bucureștiul și cu bucureștenii!”

De altfel, fostul ministru al Economiei a mai îndreptat un deget acuzator către Nicușor Dan și Clotilde Armand, aducând în atenție ”Maidanul Ateneului” și scriind că primarul general al Capitalei și edilul Sectorului 1 nu au nicio legătură cu Bucureștiul și cu bucureștenii.

Grădina Ateneului Româna arată ”mai rău ca-n vreme de război”, a conchis Alexandru Petrescu, prezentând un tablou sumbru: ”Gunoaiele, mizeria, pământul bătătorit acolo unde ar trebui fie gazon și flori, totul arată a nepăsare și nesimțire”.

Vizitați Maidanul Ateneului! Proiecte prezentate cu emfază de Nicușor Dan, dar care nu îi aparțin – festivalul luminilor, Spotlight și pietonala de weekend Străzi Deschise -, au adus mulți oameni pe Calea Victoriei. Aceștia au putut admira, la mijlocul arterei istorice, Grădina Ateneului cu cel mai trist aspect al ei de până acum, mai rău -n vreme de război. Gunoaiele, mizeria, pământul bătătorit acolo unde ar trebui fie gazon și flori, totul arată a nepăsare și nesimțire din partea celor care ar trebui să se îngrijească de acest loc celebru al Capitalei.

Cât de greu le e lui Nicușor Dan și faimoasei luptătoare cu tot ce mișcă, Clotilde Armand, se ocupe de reamenajarea și întreținerea grădinii Ateneului? Este un loc unde zilnic se pozează foarte mulți oameni, localnici și vizitatori. Cât de rupt de realitate poate fi un edil, te declari salvator al orașului, dar faci opusul? Cu ce se mândrește Noul București al lui Nicușor Dan și Clotilde Armand? Cu un teren aproape viran în fata unei construcții emblematice – Ateneul Român. Situația devine insuportabilă și în afară de a își adresa laude reciproce, primarul general și primarul sectorului 1 nu fac altceva. Nicușor, Clotilde, nu aveți legătură cu Bucureștiul și cu bucureștenii!”, a transmis Alexandru Petrescu.


Citește și:

EXCLUSIV | PNL și PSD au boicotat ședința extraordinară CGMB. Semnal de alarmă: ”Nicușor Dan pune pe ordinea de zi doar proiectele care îi convin”

EXCLUSIV | Condamnat pe viață, criminalul Passaris se plânge că îi sunt încălcate drepturile! Ce le-a cerut ”Fiara din Balcani” judecătorilor

EXCLUSIV | Dinu Gheorghe, consilier local PNL, semnal de alarmă: ”Clotilde Armand girează HAOSUL, este dezinteresată de siguranța elevilor în școli”

EXCLUSIV | Urbanistul Alex Pânișoară, atac la DNA: ”Depun plângere pentru a combate argumentația procurorului. Clotilde Armand a încălcat legea!”

EXCLUSIV | ”Ucigașul de boschetari”, cel mai mare criminal în serie din România, ar putea fi eliberat condiționat: ”Îi ucidea cu pietre!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Decizie ireală în dosarul lui Vlad Pascu. Părinții victimelor sunt revoltați după ce au aflat...
FOTO. Și-a filmat și pozat iubita în ipostaze intime! A primit interzis la națională
VIDEO Dubla sinucidere din Hunedoara. Drama tatălui care a încercat să-și salveze fiica, dar a...
Tânără de 28 de ani moartă după ce și-a mărit buzele: L-am implorat pe doctor...
Tatăl uneia dintre fetele care s-au sinucis în Uricani nu a mai aşteptat salvatorii şi...
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
Renault își ia adio de la DUSTER! Ce se întâmplă cu SUV-ul de la Mioveni?
Cine este bărbatul al cărui braț a fost găsit în Dragoslavele? Antebrațul acestuia a fost...
„Am avut sentimentul că trec prin iad” Daciana Sârbu, despre divorțul de Victor Ponta. Când...
Cristina Spătar, dată afară din casă chiar de Moș Nicolae, cu tot cu cei doi...
Salariile bugetarilor ar putea creşte în 2024 cu 5%. Profesorii ar putea beneficia de o...
David Popovici a cucerit-o pe Zsuzsanna Jakabos, cea mai frumoasă înotătoare a Ungariei
Mai mulți ROMÂNI au intrat în CARTEA RECORDURILOR după ce au descoperit...
RUSIA sperie OMENIREA! Sunt gata de Al Treilea Război Mondial!
Meserii evitate de tineri, plătite chiar și cu 5.000 de euro lunar
O tânără și-a pus unghii cu gel, dar în câteva zile a făcut o descoperire...
BANCUL ZILEI. Două femei se schimbă în vestiar la sala de fitness. Una dintre ele...