Alexei Navalnîi, înaintea alegerilor regionale din Rusia: ”Vom fi IDIOȚI dacă nu schimbăm strategia în funcție de noile reguli”

Alexei Navalnîi, înaintea alegerilor regionale din Rusia: ”Vom fi IDIOȚI dacă nu schimbăm strategia în funcție de noile reguli”
Alexei Navalnîi, mesaj înaintea alegerilor regionale din Rusia

În data de 10 septembrie vor avea loc alegeri regionale în Rusia – inclusiv în teritoriile ucrainene ocupate în urma invaziei -, semn că Vladimir Putin dorește să prezinte opiniei publice o așa-zisă ”imagine a normalității” în plin conflict cu Ucraina. Mașina de război a Kremlinului nu a reușit să distrugă rezistenșa ucrainenilor, dar Vladimir Putin nu se dezminte, iar Alexei Navalnîi, abia condamnat la încă 19 ani de închisoare, transmite că sunt ”noi reguli” pe o nevăzută tablă de șah.

Disidentul rus precizează, încă de la începutul postării sale din mediul online că, deși mulți pot fi surprinși, încă există alegeri în Rusia lui Vladimir Putin. Numai că, amintește Navalnîi, tacticile electorale din alți ani nu vor mai funcționa, iar dacă obții voturi în Rusia de azi nu înseamnă, neapărat, că ești și câștigătorul scrutinului.

Mulți vor fi surprinși, dar alegerile încă există. Pe 10 septembrie vor avea loc în 40 de regiuni, inclusiv Ekaterinburg, regiunea Omsk, Khabarovsk, Krasnoyarsk, Yaroslavl și Arhangelsk, Khakassia și Yakutia. Astfel, trebuie să decidem asupra atitudinii noastre față de aceste alegeri și îmi voi permite să fac sugestii.

Începând din 2011, tacticile de vot propuse de noi au fost recunoscute ca fiind cele mai eficiente. Deși de fiecare dată trebuiau apărate și argumentate prin discuții aprige. În țara autoritară care este Rusia, simplul fapt de a obține mai multe voturi nu garantează deloc succesul sau victoria. Ceea ce, în general, observăm, având în vedere unde scriu această postare. Prin urmare, considerăm participarea la alegeri ca fiind (n.red. – lucrul) cel mai important, dar în niciun caz singurul element al luptei politice”, a scris Alexei Navalnîi pe pagina sa de Instagram, gestionată de familie și avocați.

”Expresia «puterea în Rusia nu se va schimba ca urmare a alegerilor» a fost repetată de multe ori, dar am spus-o pentru prima dată în 2011. Totuși, acest lucru nu nega importanța tacticilor corecte preelectorale”

Alexei Navalnîi

”Trebuie să ne adaptăm răspunzând la noile trucuri și invenții ale puterii”

Vladimir Putin recurge la ”trucuri” și la alte ”invenții”,  avertizează Alexei Navalnîi, iar o ”adaptare” la noile condiții electorale este esențială. Asta cu atât mai mult cu cât, încă de când a preluat puterea, Vladimir Putin a schimbat regulile la fiecare ciclu electoral.

Navalnîi avertizează, în finalul postării sale, că va fi o dovadă de idioțenie lipsa schimbării strategiei electorale în astfel de condiții impuse de la Kremlin.

”Principalul lucru de înțeles și reținut (aceasta este baza fiecărei strategii electorale): toate alegerile sunt diferite. Trebuie să luăm decizii în funcție de situație. Nu există reguli universale.

Trebuie să ne adaptăm răspunzând la noile trucuri și invenții ale puterii. La urma urmei, uite, încă din primul an de președinție a lui Putin, regulile s-au schimbat în fiecare ciclu electoral, astfel încât strategia noastră anterior eficientă nu funcționează. Și vom fi idioți dacă continuăm să facem același lucru, și să nu schimbăm strategia în funcție de noile reguli”, a mai transmis Alexei Navalnîi prin intermediul echipei sale.

Alexei Navalnîi: ”19 ani de regim special în închisoare, numărul anilor nici nu contează…”

După ce a fost condamnat, Alexei Navalnîi a transmis, prin intermediul echipei sale, un scurt mesaj în care concluzionează că nici nu contează numărul anilor pe care îi va petrece în spatele gratiilor, iar speranța de viață se măsoară, practic, în speranța de viață a regimului lui Vladimir Putin. Totodată, Navalnîi le-a transmis tuturor celor care îi sunt alături, de atâta vreme, că Vladimir Putin nu trebuie să își atingă scopul.

19 ani de regim special în închisoare. Numărul anilor nici nu contează. Înțeleg perfect că mulți deținuți politici ispășesc condamnări pe viață. Speranța de viață se măsoară în timpul rămas din viața mea sau în durata de viață a acestui regim.

Anii de condamnare nu sunt, paradoxal, pentru mine. Sunt pentru tine. Ei vor să te sperie pe tine, nu pe mine, și să te priveze de voința de a rezista. Ești obligat să-ți predai Rusia fără luptă unei bande de trădători și hoți care au preluat puterea. Putin nu trebuie să-și atingă scopul. Nu-ți pierde voința de a rezista”, a transmis Alexai Navalnîi după ce a fost condamnat la încă 19 ani de închisoare. (alte informații AICI)

 Sursa foto – Profimedia Images


Citește și:

Dmitri Medvedev nu se dezminte: ”Ucraina, așchie din Imperiul Rus” / Nu va fi pace dacă nu vor fi îndeplinite 3 condiții ale Moscovei

ANALIZĂ | Jurnalistul Andrei Pertsev, despre ”Putinismul de etapă târzie”: ”IDEOLOGIA FALSĂ a Kremlinului și mașina de propagandă a lui Putin”

Mâna lungă a Moscovei. Federația Rusă avertizează ”Evenimentul Zilei”! Dan Andronic: ”O dovadă de ipocrizie demnă de analele istoriei”

Curtea Supremă a Rusiei respinge recursul jurnalistului Ivan Safronov, judecat pentru ”TRĂDARE”: ”22 de ani într-o închisoare din Siberia”

ANALIZĂ | Tatiana Stanovaya, despre ”Bătălia pentru Kremlin”: ”Există zeci de mini-Prigojini în Rusia, mai este Putin liderul de care au nevoie?”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Vacanța perfectă e în acest oraș. Cea mai bună destinație de mers pe jos
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Veniturile gigantului Microsoft au explodat!