Alexei Navalnîi, trimis pentru a 11-a oară la IZOLARE: ”Lui Putin nu-i place campania noastră și nominalizarea documentarului «Navalny» la Oscar”

Alexei Navalnîi, trimis pentru a 11-a oară la IZOLARE: ”Lui Putin nu-i place campania noastră și nominalizarea documentarului «Navalny» la Oscar”
Alexei Navalnîii, trimis pentru a 11- a oară în izolare | Foto - Profimedia Images
Publicat: 26/01/2023, 14:16
Actualizat: 04/02/2023, 13:51

Disidentul rus Alexei Navalnîi a fost condamnat la nouă ani de închisoare pentru ”fraudă” și își ispășește pedeapsa într-o închisoare de maximă securitate din Rusia. Atitudinea sa ”sfidătoare” a deranjat permanent conducerea penitenciarului, motiv pentru care Navalnîi a fost trimis la ”izolare” de mai multe ori.

Acum, criticul vehement al lui Vladimir Putin – pe care îl acuză că ar fi ordonat otrăvirea sa cu agentul Noviciok – a ajuns la ”izolare” pentru a unsprezecea oară, iar Kira Yarmysh, unul dintre colaboratorii săi și secretar de presă, a declarat că această nouă pedepasă dată de conducerea închisorii IK-6 Melekhovo a avut ca punct de pornire faptul că Navalnîi ”nu s-ar fi prezentat corect”. 

Mai mult, în contextul în care documentarul ”Navalny” a fost nominalizat la Premiile Oscar, Kira Yarmysh a mai declarat că președintele Rusiei este nemulțumit de o astfel de nominalizare, dar și de campania declanșată pentru eliberarea din închisoare a lui Alexei Navalnîi.

Se pare că lui Vladimir Putin nu-i place campania noastră și nominalizarea la Oscar a documentarului”, a declarat Kira Yarmysh, citat de The Moscow Times.

Stau constant în izolare. Nimeni nu poate ascunde contextul politic din spatele acestei situații. Ai dreptul de a te pronunța împotriva mobilizării criminale care a făcut ca zeci de mii de familii să-și piardă fiul, fratele, tatăl. Voi sta până în izolare și nu-mi vor închide gura”

Alexei Navalnîi

Campania ”Free Navalny”, un semnal de alarmă

Susținătorii lui Alexei Navalnîi au lansat, de curând, campania ”Free Navalny” pentru a trage un semnal de alarmă referitor la deteriorarea sănătății acestuia, dar și la refuzul medicilor din închisoare de a-l trata.

Crucea Roșie Internațională a fost, practic, somată să intervină în acest caz, iar la Berlin – chiar în fața Ambasadei Rusiei – a fost plasată o celulă-copie a celei în care se află încarcerat Alexei Navalnâi.

În fața Ambasadei Rusiei din Berlin a fost amplasată o celulă-copie a celei în care se află încarcerat disidentul rus Alexei Navalnîi

Celula-copie este deschis 24 de ore din 24, urmând a rămâne amplasată până în data de 24 februarie 2023, atunci când se va împlini uin an de la invadarea Ucrainei de către Federația Rusă.

”Propagandiștii mincinoși și hoții de la Kremlin”

”Rusia este țara mea”, afirmă Alexei Navalnîi, spunând că în Rusia s-a născut și a crescut, a întemeiat o familie și a avut copii.

Declarându-se ”cetățean cu drepturi depline”, disidentul rus este convins că ”întunericul va dispărea”, iar Vladimir Putin va pierde puterea.

”Ca acum doi ani, zic: Rusia e țara mea. M-am născut și am crescut aici, am întemeiat o familie aici – am găsit pe cineva drag și am avut copii. Sunt cetățean cu drepturi depline și am dreptul să mă alătur altora care gândesc la fel ca mine și conduc politica. Și suntem mulți, cu siguranță mai mulți decât judecătorii corupți, propagandiștii mincinoși și hoții de la Kremlin.

Nu le voi da țara mea și cred că întunericul va dispărea. Dar, cât durează, voi face ce pot, voi încerca să fac ceea ce trebuie și îndemn pe toată lumea să nu cadă în disperare”, transmite Alexei Navalnîi pe pagina sa de Instagram, administrată de soție și avocați (informații detaliate AICI).


Citește și:

EXCLUSIV | Primăria Sectorului 1, amendată cu 300.000 de lei de Garda de Mediu. Președintele ADU: ”Clotilde Armand nu se preocupă să rezolve problemele, ci să conteste niște sancțiuni primite pe bună dreptate”

EXCLUSIV | ”Casa Imnului” din Brașov, locul unde Andrei Mureșanu a scris ”Deșteaptă-te, române!”, scoasă la vânzare. Viceprimarul Rusu taxează lipsa de interes a primarului Coliban: ”Este normal să nu cumpărăm un simbol al acestei țări, dar să ne intereseze un mall?”

EXCLUSIV | Continuă lupta dintre fostul președinte al României și RAAPPS: ”«Legea pentru Băsescu», adoptată de Parlament, un mecanism menit a elimina dreptul la locuința de protocol şi celelalte beneficii”

EXCLUSIV | Cunoscutul producător de filme pentru adulți intervine în scandalul ”Frații Tate”:  ”Nu poți câștiga atât de mulți bani din videochat. Fetele care acuză sechestrări știau că nu vor asculta Ceaikovski și nu vor admira colecția de timbre a fraților excentrici și bogați”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Mister în Slănic Prahova, după ce o stradă s-a surpat din senin. Craterul se măreşte...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului