Avertisment OMS: „Mai mulți oameni ar putea muri în Gaza din cauza bolilor, decât cauza conflictului dintre Israel și Hamas”

Avertisment OMS: „Mai mulți oameni ar putea muri în Gaza din cauza bolilor, decât cauza conflictului dintre Israel și Hamas”
Publicat: 29/11/2023, 13:32
Actualizat: 29/11/2023, 13:32

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) avertizează că, dincolo de conflictul propriu-zis din Fâșia Gaza, foarte mulți oameni ar putea muri, în această zonă, din cauza bolilor.

Tedros Adhanom Ghebreyesus – directorul general al OMS, – a transmis că există un risc crescut de apariție a bolilor, în Fâșia Gaza, din cauza adăposturilor supraaglomerate și a lipsei de hrană, apă, canalizare și medicamente.

Oficialul a mai precizat că 111.000 de persoane suferă de infecții respiratorii, iar alte 75.000 de diaree, mai mult de jumătate dintre acestea  fiind copii sub vârsta de 5 ani.

El spune că 111.000 de persoane suferă de infecții respiratorii și alte 75.000 de diaree, mai mult de jumătate dintre ei sub vârsta de 5 ani.

Tedros Adhanom Ghebreyesus: „Este o chestiune de viață sau de moarte pentru civili”

Războiul, care a fost declanşat de un atac devastator al teroriştilor din Gaza asupra sudului Israelului, în data de 7 octombrie, a strămutat până la 1,8 milioane de oameni din Gaza sau aproximativ 80% din populaţia enclavei, potrivit cifrelor furnizate de ONU.

„Având în vedere condițiile de viață și lipsa asistenței medicale, mai mulți oameni ar putea muri din cauza bolilor decât în ​​urma bombardamentelor. Este o chestiune de viață sau de moarte pentru civili”, a declarat directorul OMS, potrivit The Times of Israel.

Israelul a transmis că o încetare a focului pe termen lung nu este o opțiune până când gruparea Hamas nu va fi distrusă, iar toți ostaticii capturați în timpul atacurilor din 7 octombrie vor fi eliberați.

Benjamin Netanyahu: „Israelul va câștiga acest război”

Astăzi, „tragem o linie între forțele civilizației și forțele barbariei”, afirmă Benjamin Netanyahu, și este timpul ca „fiecare să decidă unde se află. Israelul va rezista împotriva forțelor barbariei până la victorie”.

Și scopul lor (n.red. – al teroriștilor) este clar, să spulbere acel viitor promițător, să distrugă tot ceea ce prețuim și să deschidă o lume a fricii și a întunericului. Acesta este un punct de cotitură, un punct de cotitură pentru lideri și națiuni. Este timpul ca noi toți să decidem dacă suntem dispuși să luptăm pentru un viitor plin de speranță și promisiune sau să ne predăm tiraniei și terorii.

Din 7 octombrie, Israelul este în război. Israelul nu a început acest război. Israelul nu a vrut acest război. Dar Israelul va câștiga acest războiHamas a lansat acest război comițând cea mai mare sălbăticie pe care a văzut-o poporul nostru de la Holocaust”, a spus premierul israelian Benjamin Netanyahu. (mai multe detalii AICI)

Foto – Profimedia Images


Citește și:

ANALIZĂ | Conflictul Israel vs. Hamas este și RĂZBOIUL OCCIDENTULUI: „E mai bine să lupți cu inamicul pe teritoriul său, nu aștepta să vină la tine”

ANALIZĂ | Jamie Dettmer (Politico): ”Israelul a trebuit să lupte încă de la naștere, SABATUL NEGRU nu trebuie să se mai repete!”

Premierul israelian Netanyahu: ”Israelul nu caută să ocupe Gaza, are nevoie de o «FORȚĂ CREDIBILĂ» pentru a preveni amenințările teoriste”

Un ofițer IDF ar fi AVERTIZAT că Hamas pregătește un amplu atac în Israel, dar a fost ignorat timp de 12 luni: „Nu vreau să mai aud prostiile astea!”

Israelul, ”ORDIN DE URGENȚĂ” pentru blocarea televiziunii Al Mayadeen din Liban: „Purtător de cuvânt al Hezbollah, PROPAGANDĂ periculoasă”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
FOTO. Ceasul celui mai bogat pasager de pe Titanic a fost vândut la licitaţie pentru...
BREAKING! Anunț de la Buckingham despre starea de sănătate a Regelui Charles. Comunicat oficial emis...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Bilanț dezastruos pentru ruși, potrivit oficialilor britanici. Pierderile Rusiei în Ucraina se apropie de jumătate...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
Boala care se răspândește RAPID în lume! Record de îmbolnăviri: experții avertizează populația
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
S-A DECIS PLATA a câte 3.000 de euro pe lună. Banii intră direct ÎN CONTUL...
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
Persoană înecată în mare, în stațiunea Mamaia. Tragedie de Florii pe litoral
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Motivul pentru care Paula Seling a vrut să plece definitiv din România: ”Drumul meu era...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cercetătorii spun că au găsit noi dovezi pentru o planetă ascunsă în Sistemul Solar