Fondatorul muzeului „Friends of Zion” cere SUA o LOVITURĂ PREVENTIVĂ împotriva Iranului: „7 octombrie, un Pearl Harbor al Israelului”

Fondatorul muzeului „Friends of Zion” cere SUA o LOVITURĂ PREVENTIVĂ împotriva Iranului: „7 octombrie, un Pearl Harbor al Israelului”
Fondatorul muzeului „Friends of Zion” cere SUA o LOVITURĂ PREVENTIVĂ împotriva Iranului
Publicat: 26/11/2023, 10:29
Actualizat: 26/11/2023, 11:07

Mike Evans – fondatorul muzeului „Friends of Zion” (FOZ) din cartierul istoric Nahalat Shiv’a, situat în centrul Ierusalimului  – cere Statelor Unite ale Americii o lovitură preventivă împotriva Iranului, considerând că numai în acest fel poate fi stopată o descătușare apocaliptică a „Răului”.

Muzeul „Friends of Zion” este finanțat de donatori din întreaga lume, iar primul președinte al instituției a fost cel de-al 9-lea președinte al Israelului, Shimon Peres.

Mike Evans se întreabă ce mai poți face în momentul în care Iranul amenință, constant, că va șterge Israelul – etichetat drept „Micul Satan” – de pe harta lumii, cu o bombă nucleară.

Iranul a purtat un război împotriva «Micului Satan» Israel de zeci de ani. 7 octombrie a fost Pearl Harbor al Israelului, în care Iranul a decis să treacă la o acțiune mult mai mare. Iranul a purtat un război împotriva SUA, «Marele Satan», de zeci de ani.

Iranul a condus atacuri continue împotriva a numeroase țări, într-un efort pe termen lung de a exercita influență în regiune.

Un raport al Departamentului de Stat din anul 2021 a observat că numai în acel an, «Iranul a urmărit sau a sprijinit atacuri teroriste împotriva țintelor israeliene, inclusiv un complot dejucat de a ataca o ambasada israeliană în Africa de Est, un atac cu bombă în afara ambasadei Israelului din New Delhi – iar  guvernul indian a declarat că IRGC-QF este responsabil – dar și o încercare eșuată de a ataca un om de afaceri israelian în Cipru».

Potrivit unui raport CBS News, Statele Unite au în prezent USS Eisenhower Carrier Strike Group în Marea Roșie, la sud de Israel, care include o serie de arme performante și 5.000 de marinari. Statele Unite au, de asemenea, un submarin nuclear de clasă Ohio în zonă, și Ford Carrier Strike Group în Marea Mediterană, care include trei nave de apărare împotriva rachetelor balistice și alte patru nave de război”, notează Mike Evans pentru The Jerusalem Post.

„Israelul, cu spatele la zid”

Este doar o chestiune de timp până când Iranul va ataca Israelul, avertizează Mike Evans, iar Israelul va fi pus,practic, cu spatele la zid.

În fiecare cazarmă a forțelor aeriene israeliene, dezvăluie Mike Evans, există o fotografie pe care piloții trebuie să o privească înainte de a pleca.

Este o fotografie a Auschwitz-ului și a șinelor de cale ferată sub care se află scris: „Noi, piloții Forțelor Aeriene Israeliene, zburăm deasupra taberei atrocităților. Dar am înviat din cenușa milioanelor de victime și purtăm în noi strigătul lor tăcut. Salutăm curajul lor și angajamentul de a servi ca apărători ai poporului evreu și ai statului Israel”.

America se confruntă cu alegeri prezidențiale în 2024. Acum, prioritatea este Iranul. Israelul va trebui să se confrunte cu un stat terorist, Iran, care va avea o bombă atomică înainte de următoarele alegeri prezidențiale din noiembrie 2024.

Israelul se confruntă cu o dilemă existențială, pentru că Iranul are un partener acum, Rusia. Și, de altfel, și China. Cu Rusia, parteneriatul Iranului a fost oficializat prin dronele pe care le-au trimis în Rusia pentru a fi folosite în războiul cu Ucraina.

S-ar putea ca Israelul să fie forțat să autorizeze Opțiunea Samson împotriva Iranului, ca o lovitură preventivă asupra Iranului pentru a salva statul Israel, într-o decizie similară cu mișcarea președintelui Harry Truman de a arunca o bombă atomică asupra Hiroshimei, Japonia, la 6 august 1945 și, trei zile mai târziu, la Nagasaki, pentru a ajuta la încheierea celui de-al Doilea Război Mondial”, mai scrie Mark Evans.

„Dacă ar încerca să facă asta, SUA ar trimite Iranul în Epoca de Piatră”

În esență, continuă fondatorul Freind of Zion („Prietenii Sionului”), există o singură modalitate prin care un atac total al Iranului asupra Israelului ar putea fi prevenit, respectiv o lovitură preventivă dată de SUA, pentru a distruge toate rafinăriile de petrol și porturile iraniene.

„Acest lucru ar putea fi realizat într-o perioadă foarte scurtă. Iranul nu se poate confrunta cu SUA. Dacă ar încerca să facă asta, SUA ar trimite Iranul în Epoca de Piatră.

În esență, SUA ar putea – în doar 72 de ore – să falimenteze Iranul, distrugându-i porturile și rafinăriile de petrol. Un atac preventiv ar împiedica Iranul să mai finațeze teroarea, iar poporul Iranului ar avea puterea de a răsturna guvernul.

O altă opțiune ar fi ca SUA să atace Insula Kharg. O astfel de lovitură ar trimite Iranului un semnal clar despre ceea ce va urma dacă nu face un pas înapoi. Terminalul petrolier din Insula Kharg exportă 80% din cei 2,2 milioane de barili zilnic al țării.

SUA trebuie să falimenteze Iranul pentru a preveni o criză apocaliptică care se află la orizont, dar și pentru a trimite un avertisment oricărei alte forme de teroare”, încheie Mike Evans.

Foto – Profimedia Images


Citește și:

ANALIZĂ | Conflictul Israel vs. Hamas este și RĂZBOIUL OCCIDENTULUI: „E mai bine să lupți cu inamicul pe teritoriul său, nu aștepta să vină la tine”

ANALIZĂ | Jamie Dettmer (Politico): ”Israelul a trebuit să lupte încă de la naștere, SABATUL NEGRU nu trebuie să se mai repete!”

Premierul israelian Netanyahu: ”Israelul nu caută să ocupe Gaza, are nevoie de o «FORȚĂ CREDIBILĂ» pentru a preveni amenințările teoriste”

Un ofițer IDF ar fi AVERTIZAT că Hamas pregătește un amplu atac în Israel, dar a fost ignorat timp de 12 luni: „Nu vreau să mai aud prostiile astea!”

Israelul, ”ORDIN DE URGENȚĂ” pentru blocarea televiziunii Al Mayadeen din Liban: „Purtător de cuvânt al Hezbollah, PROPAGANDĂ periculoasă”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Mesajul emoționant pe care l-a ales Narcisa pentru coroana lui Mădălin. Tânăra i-a vizitat mormântul...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
UNGURII au dat deja ordinul. Șoferii români care AU INTERZIS peste graniță. Se aplică de...
Secretul unui pui suculent și delicios. Sfat de aur de la Jamie Oliver
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum a reușit Jo să treacă peste despresie, după despărțirea de Juno: ”Unele au trecut,...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ar putea ficatul să dețină cheia unor tratamente mai bune pentru cancer?