BREAKING NEWS | Instanța a dispus dizolvarea Asociației Salvați Bucureștiul. „Aceste asociații sunt un virus îngrozitor introdus în organismul social”

BREAKING NEWS | Instanța a dispus dizolvarea Asociației Salvați Bucureștiul. „Aceste asociații sunt un virus îngrozitor introdus în organismul social”
Publicat: 20/12/2023, 18:32
Actualizat: 20/12/2023, 18:48

Asociația Salvați Bucureștiul, organizația neguvernamentală prin care actualul primar general, Nicușor Dan, și-a câștigat notorietatea, ar urma să fie dizolvată, dacă decizia, din primă instanță, de miercuri, a Judecătoriei Sectorului 5, devine definitivă. Potrivit avocatului Radu Dinulescu, această entitate este folosită de edilul-șef al Capitalei în trei sferturi din litigiile pe care el le creează împotriva lui, pentru a-și anula propriile acte.

Completul Judecătoriei Sectorului 5 a dispus, în procesul cu dezvoltatorii imobiliari One Mircea Eliade Properties S.R.L., dizolvarea Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, conform deciziei, publicate pe scurt pe portalul instanțelor.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată, în termen de 30 zile de la comunicare.

„Au ținut investitori blocați luni și ani de zile”

Contactat de Gândul, avocatul Radu Dinulescu a comentat, în exclusivitate, această nouă înfrângere suferită de Nicușor Dan în instanță.

„Nu e definitivă, este supusă apelului, dar este o a doua sau a treia asociație a lui care se dizolvă, după Miliția Spirituală, S.O.S. Orașul. Nu e singura, dar aceasta este cea mai importantă, pentru că este asociația înființată de Nicușor Dan, pentru că e folosită în trei sferturi din litigiile pe care el le creează împotriva lui, în așa fel încât să-și distrugă, să-și anuleze propriile acte, și pentru că e dovedit deja că Asociația Salvați Bucureștiul, care are mii de litigii și plătește sute de mii de euro avocaților, n-a avut bani în cont să plătească niște cheltuieli judiciare”, a explicat avocatul Radu Dinulescu.

„Hai să ne punem întrebarea cum anume se derulau plățile către zeci de avocați, gândiți-vă la sute de litigii, câte au ei… Sute de mii de euro costau avocații, dacă intrați pe portalul instanțelor, îi găsiți în sute de litigii. Asociația asta e a lui, mai sunt două-trei asociații ale Loredanei Grădinaru, concubina lui sau partenera de viață. E vorba de S.O.S. Orașul, e vorba de Miliția Spirituală, care, la fel, au primit hotărâri de dizolvare. Gândiți-vă că urmează alte asociații care sunt în aceeași situație și care au pierdut litigii cu despăgubiri și cu cheltuieli judiciare, după ce au ținut investitori blocați luni și ani de zile, după ce au provocat pierderi imense. Gândiți-vă că astea pe care nu le plătesc ei sunt doar cheltuieli judiciare. Gândiți-vă la pierderile pe care le-au suportat companiile respective sau persoanele fizice. Nu mai zic de litigiile cu statul”, a declarat avocatul Radu Dinulescu.

„Aceste asociații sunt un virus îngrozitor introdus în organismul social și se pare că și în justiție, și în societate încep să apară anticorpi, ăsta e lucrul de care ne bucură.

Rămâne de văzut ce va fi (la instanța superioară – n.r.), dar lucrurile sunt foarte clare, să știți: Această soluție e pronunțată după ce s-a constatat starea de insolvabilitate a acestei asociații și după ce nimeni – abia acum lumea poate să înceapă să se întrebe până la urmă de ce și cum, până la urmă, cum se finanțau zeci de case de avocatură cu sute de mii de euro de către această asociație.

Nu cumva cu bani care nu erau prevăzuți în donații și în sponsorizări? Poate reușim să eliminăm prin anticorpii creați în justiție și în societate acești viruși care ne-au năpădit în ultimul timp, poate trece febra”, a conchis avocatul.


Citește și:

Radu Dinulescu, avocat, despre suspendarea PUZ-urilor: „Dacă cineva, acum, în Sectorul 3, vrea să construiască un coteț unui câine, nu poate să o facă” | VIDEO EXCLUSIV, „Cu Gândul la București”

Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei: ”Clotilde Armand se găsește într-o REALITATE PARALELĂ cu a cetățenilor, se reprezintă doar pe sine”

Se adâncesc pierderile cauzate de BLOCAJUL URBANISTIC impus de Nicușor Dan. BREC: ”Scade numărul locuințelor livrate în București”

EXCLUSIV | Capitala se sufocă, dar Nicușor Dan vorbește despre traficul ”lejer” din 2035! Avocat: ”E disperat, a intrat în campanie cu un an înainte!”

Nicușor Dan preferă dușurile calde, nu reci, și a scăpat ”porumbelul” la TV: ”Spune-i că-l bag în…”

EXCLUSIV | Nicușor Dan, acuzat că îl „hărțuiește” pe primarul Sectorul 2: „Vendetă, exces de putere, se crede iar pe cai mari!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță de 4 ani a murit după ce ar fi mâncat macrou congelat. Bunica...
Florin Piersic, internat în stare gravă la Terapie Intensivă! Infecția s-a extins, iar actorul ar...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Digi RCS-RDS, cadou de Paște pentru toți abonații din România: toate facturile la jumătate de...
Dieta biochimică a lui Ion Iliescu | Ce mănâncă, de fapt, fostul președinte la 94...
ANIMAŢIE. Accidentul teribil din Mangalia. Şoferul a murit, iar pasagerul şi-a pierdut o mână: "Mamă,...
Florin Piersic, în stare gravă! Breaking news!
Sicriu în formă de mașină, trandafiri albi și dedicații pe bandă rulantă! Imaginile durerii de...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Cum poți stinge martorul pentru sonda Lambda? Ce alte probleme indică „check engine”?
Ursula von der Leyen întinde mâna extremei drepte pentru o colaborare după alegerile europarlamentare
Simbolul ASCUNS în logo-ul NASA! Spune TOTUL despre adevăratul scop al agenției
TOŢI cei cu TELEFOANE mobile sunt obligați să respecte din 29 aprilie. Guvernul a dat...
Program magazine 1 mai 2024. Orarul Lidl, Kaufland, Auchan, Penny, Carrefour, Profi, Mega Image și...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"Zici că era la sala de fitness". Iulia Vântur, concert live! Blondina a fost criticată...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Mâncarea preferată a românilor de 1 Mai. Care a fost cea mai scumpă comandă?