Cristian Diaconescu reacționează după ce a fost exclus din PMP: ”Aşa-zisa mea excludere este NULĂ, deoarece decizia a fost luată de o adunare de persoane nestatutar constituită”

Cristian Diaconescu reacționează după ce a fost exclus din PMP: ”Aşa-zisa mea excludere este NULĂ, deoarece decizia a fost luată de o adunare de persoane nestatutar constituită”
Cristian Diaconescu | Foto - Mediafax
Publicat: 23/03/2022, 16:28
Actualizat: 23/03/2022, 16:38

Colegiul Național al Partidului Mișcarea Populară (PMP) a decis, miercuri, excluderea din partid a fostului lider PMP Cristian Diaconescu. 

Eugen Tomac, actualul președinte al PMP, a declarat că ”s-a încheiat o etapă, lucrurile sunt clare”, spunând și că în partid ”nu există decât o singură structură de conducere”, iar Cristian Diaconescu nu mai este membru PMP.

Tomac i-a urat succes lui Cristian Diaconescu – dar a spus și că ”experiența pe care am avut-o împreună este una regretabilă” -, menționând că ”înțelege” că acesta are ”alte obiective politice”. Eugen Tomac a fost reales președinte al partidului la congresul PMP din data de 19 februarie, iar Cristian Diaconescu – fostul președinte al PMP – contestă organizarea respectivului congres.

”În PMP nu există decât o singură structură de conducere, aleasă democratic, și care astăzi, în deplină legalitate, în acord cu statutul partidului nostru, cu un singur vot de abținere, a decis să ne despărțim definitiv de fostul nostru coleg, domnul Diaconescu. S-a încheiat o etapă, lucrurile sunt clare, începând de astăzi domnul Diaconescu nu mai este membru PMP. Înțeleg că are alte obiective politice, îi urăm succes, dar experiența pe care am avut-o împreună este una regretabilă și ea s-a încheiat astăzi”, a declarat președintele PMP, Eugen Tomac.

Cristian Diaconescu: ”Eugen Tomac şi «gruparea» lui au ales să ELIMINE partea adversă fără să aştepte hotărârea justiţiei”

Pe de altă parte, Cristian Diaconescu a reacționat în urma acestei decizii luate de Colegiul Național PMP, scriind – în mediul online – că este vorba despre un demers ”nestatutar” și acuzând ”gruparea” lui Eugen Tomac că au ”eliminat partea adversă” din partid fără să aștepte ”hotărârea justiției”.

Cristian Diaconescu transmite că hotărârea Colegiului Național PMP este ”nulă”, fiind luată de ”o adunare de persoane nestatutar constituită”.

”Atunci când două sau mai multe persoane au divergenţe cu privire la o anumită situaţie, într-o lume civilizată şi o societate democratică, acestea se adresează justiţiei şi aşteaptă ca aceasta să se pronunţe. Eugen Tomac şi «gruparea» lui au ales să ELIMINE partea adversă fără să aştepte hotărârea justiţiei al cărei termen stabilit este 20 mai 2022. Acest fapt mă determină să consider că data de 20 mai 2022 este mult prea îndepărtată pentru punerea în aplicare a planurilor lor de fuziune. Prin urmare aceste persoane nu recunosc autoritatea justiţiei în România.

De aceea îi rog pe toţi cei care au crezut şi cred încă în destinul democratic al Partidului Mişcarea Populară să ia act de faptul că aşa zisa mea excludere din PMP este NULĂ deoarece decizia a fost luată de o adunare de persoane nestatutar constituită, nerecunoscută de justiţie şi profund acţionată de interese personale care nu au legătură cu membrii PMP şi simpatizanţii acestuia”, notează Cristian Diaconescu pe pagina sa de Facebook.

”Acest partid trebuie să aibă calea sa politică independentă”

Cristian Diaconescu a mai precizat că este în continuare ”Președinte PMP” și atenționează că partidul ar trebui să aibă un drum politic ”independent”, dar și ”democratic și transparent”.

”Voi continua ca Preşedinte PMP să susţin că acest partid trebuie să aibă calea sa politică independentă, democratică şi transparentă fără fuziuni care ar determina neantizarea tuturor eforturilor dezinteresate pe care majoritatea membrilor PMP le-au făcut pentru ca această structură politică să conteze în societatea românească.

Pentru toţii membrii PMP de bună credinţă vă rog să aveţi încredere că voi continua, cu toată forţa şi pregătirea mea, să militez pentru ROMÂNIA RESPECTATĂ şi pentru binele acestui popor”, încheie Cristian Diaconescu mesajul transmis membrilor PMP.


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Simona Halep, tot mai aproape de retragerea din tenis? Ce lovitură: a fost exclusă
Adevărul despre DECESUL lui Naomi. Ce i-a adus sfârșitul. Dezvăluiri de ultimă oră
Elevă de 17 ani, violată de patru tineri într-un liceu din Dâmboviţa. Trei dintre ei...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Ana Maria, tânăra ucisă în Orhei, ar fi ieșit din casa presupusului criminal pe picioarele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
ADEVĂRUL despre specia Homo Sapiens, dezgropat într-un sit din...
Legea se schimbă în toată România. Decizie pentru părinții care au copii
E panică mare pe piața imobiliară. Se forțează creșterea prețurilor
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului