EXCLUSIV | Urbanistul Alex Pânișoară sesizează Instituția Prefectului: ”Clotilde Armand încalcă legea, autoritățile statului trebuie să intervină!”

EXCLUSIV | Urbanistul Alex Pânișoară sesizează Instituția Prefectului: ”Clotilde Armand încalcă legea, autoritățile statului trebuie să intervină!”

Legea nu mai este respectată în Sectorul 1 al Capitalei, condus de Clotilde Armand, iar situația atinge paroxismul, avertizează urbanistul Alexandru Pânișoară, președintele Asociației pentru Dreptul Urbanismului (ADU).

La Primăria Sectorului 1 al Capitalei, scandalurile se țin lanț. După ce a trimis către Prefectul Bucureștiului un buget ”fals”, care nu conținea toate amendamentele aduse de reprezentanții PSD și PNL, Clotilde Armand nu mai convoacă, în luna aprilie, Consiliul Local, iar Alexandru Pânișoară trage un semnal de alarmă.

Legea este, din nou, încălcată, spune acesta, iar primarul Sectorului 1 ”a oprit definitiv activitatea administrației publice locale”.

Fizic, Clotilde Armand nu mai are când să convoace Consiliul Local în această lună. Au avut o ședință în data de 3 aprilie, convocată deîndată, dar – conform Codului Administrativ – primarul trebuie să convoace, cel puțin o dată pe lună, Consiliul Local în ședință ordinară. Clotilde Armand nu mai poate face acesta, pentru că ședințele ordinare ale Consiliului Local se convoacă, potrivit legii, cu cel puțin 5 zile înainte de data ședinței. Azi e marți, mai sunt doar 3 zile până la finalul săptămânii, luni este 1 mai. S-a terminat luna.

Clotilde Armand încalcă legea, dar trebuie precizat că și întreg aparatul care se află în subordinea ei nu-și face treaba. Ar fi trebuit să i se atragă atenția primarului că trebuie convocat Consiliul Local. Pe lângă faptul că a blocat primăria pe care o coordonează, Armand nu mai permite nici Consiliului Local să își desfășoare activitatea. Doar primarul poate convoca acest Consiliu Local într-o ședință ordinară. Este o obligație prevăzută, așa cum spuneam, de Codul Administrativ. Consiliul Local trebuie convocat în ședință ordinară cel puțin o dată pe lună.

Este pentru prima dată, cred, în istoria Sectorului 1, când Consiliul Local nu este convocat. În consecință, nu-și vor lua nici indemnizația pe luna aprilie (n.red. – consilierii locali), pentru că aceștia primesc indemnizația doar dacă au o ședință ordinară și aprobă ordinea de zi. Voi transmite o sesizare către Instituția Prefectului, chiar astăzi, pentru că este inadmisibil ceea ce se întâmplă la Primăria Sectorului 1”, a declarat urbanistul Alex Pânișoară, în exclusivitate pentru Gândul.  

Din aprilie 2023 nu mai funcționează nici Consiliul Local Sector 1, fiindcă așa vrea Clotilde Armand!”

Potrivit lui Alex Pânișoară, ”nelegalitatea în Sectorul 1 e la paroxism”, iar primăria nu mai funcționează din luna septembrie a anului 2020, atunci când Clotilde Armand a preluat funcția de primar.

Activitatea administrației publice locale a Sectorului 1 este, practic, ”oprită definitiv”, mai spune președintele, iar acesta este efectul unor acțiuni paradoxale, în sensul cel mai rău al expresiei, întreprinse de Clotilde Armand.

Nelegalitatea în Sectorul 1 e la paroxism. După ce Clotilde Armand a trimis Prefectului un buget fals, altul decât cel aprobat de Consiliul Local Sector 1, acum a oprit definitiv activitatea administrației publice locale.

Primăria nu mai funcționează din septembrie 2020, însă din aprilie 2023 nu mai funcționează nici Consiliul Local Sector 1, fiindcă așa vrea Clotilde Armand!

Primarul are obligația legală să convoace cel puțin o dată pe lună consiliul local în ședință ordinară. Pentru luna aprilie 2023, Clotilde Armand a decis să nu mai convoace Consiliul Local, încălcând flagrant legea”, acuză urbanistul Alexandru Pânișoară.

”Este fără precedent ceea ce face Clotilde Armand”

Urbanistul Alexandru Pânișoară a anunțat, de altfel, și în mediul online că sesizează Instituția Prefectului în legătură cu această încălcare a legii de către Clotilde Armand.

Acesta a mai precizat că este imperios necesar ca autoritățile statului să intervină de urgență pentru ca această situație anormală de la Primăria Sectorului 1 să fi rezolvată cât mai repede.

Este fără precedent ceea ce face Clotilde Armand, încălcând orice lege și regulă, împiedicând funcționarea administrației Sectorului 1. Autoritățile statului trebuie să intervină de îndată și să pună capăt acestei anomalii, Clotilde Armand a confiscat pe persoană fizică nu doar Primăria ci și Consiliul Local și banii Sectorului 1. Ajunge!

Voi sesiza Instituția Prefectului să intervină cât mai repede în această situație fără precedent și complet nelegală! Este inadmisibil!”, a notat Alexandru Pânișoară și pe pagina sa de Facebook.


Citește și:

EXCLUSIV | Nicușor Dan, bun de plată după ce a contestat o amendă de la ISC. „A venit ca primar în calitate de blocangiu, vrea să blocheze tot”

EXCLUSIV | Defunctul om de afaceri i-a lăsat o AVERE uriașă, dar fiul se luptă de 20 de ani cu mama vitregă. Paul Banu: ”Sunt dezmoștenit parțial”

EXCLUSIV | Urbanistul Alexandru Pânișoară, mesaj pentru Clotilde Armand: ”INCOMPETENȚA, ca un cancer, omoară tot ce mai funcționează”

DOCUMENT | Clotilde Armand, susținută de doi consilieri care au semnat ”ca primarul”: ”Hotărârea necesită pregătire de specialitate, nu o deținem”

EXCLUSIV | Consilierii locali PNL atacă ”bugetul fals” transmis de Clotilde Armand: ”Desființează Consiliul Local, abuz la statul de drept”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Surpriză maximă! Cătălin Bordea, escapadă în doi! Cu cine a plecat comediantul la Paris
FOTO. Frumoasa Lena și-a pus iubitul fotbalist la munca de jos! Cum arată în costum...
Vloggerul Mircea Bravo a intrat cu mașina într-un stâlp. Polițiștii l-au testat pentru consum de...
Berea fără alcool te lasă fără permis. Medic: Înverzește etilotestul
Schimbare majoră a băncilor din România. Câţi lei obţinem acum dacă schimbăm 15.000 de euro
Un oficial al FRF-ului sare în apărarea lui George Pușcaș după evoluția solidă din partida...
Ai voie să încalci LINIA CONTINUĂ dacă depășești o căruță / tractor? Ce prevede legea...
Cum arată închisoarea din Germania în care va sta Cătălin Cherecheș. Primele imagini din penitenciarul...
Oana Lis trece prin momente dificile: ”Nu mai e”. Ce s-a întâmplat cu soția lui...
Rona Hartner a fost uitată de celebrități la înmormântare! Aurel Pădureanu și Ioana Tufaru sunt...
Atac terorist în Paris. Atacatorul a strigat "Allah akbar" şi a atacat trecători în centrul...
Vestea șocantă pentru consumatorii de Pepsi. Secretul băuturii a ieșit la iveală după zeci de...
Adevărata poveste, spusă după un SECOL! Cel mai MARE trib din SUA
SE INTERZICE FUMATUL în aceste locuri! Reguli noi pentru fumătorii din România
Ce secrete vor fi dezvăluite în ultimul episod din „Clanul”
Cum arată familia lui Călin Popescu Tăriceanu. Imagini rare cu femeia care l-a cucerit și...
BANCUL ZILEI. Bulă: Băi nevastă, am observat că facem dragoste doar când ai nevoie de...