EXCLUSIV | Daniel Ciungu: ”CRIZELE primarului Clotilde Armand demonstrează, încă o dată, că nu înțelege pe ce lume trăiește și blochează tot”

EXCLUSIV | Daniel Ciungu: ”CRIZELE primarului Clotilde Armand demonstrează, încă o dată, că nu înțelege pe ce lume trăiește și blochează tot”
Publicat: 02/05/2023, 10:26
Actualizat: 02/05/2023, 18:03

Marți, 2 mai 2023, consilierii locali PNL și PSD au convocat – de la ora 10:00 – o ședință de îndată pentru a discuta cum s-au cheltuit până acum banii în Sectorul 1 și pentru ”a updata o serie de amendamente desemnate de Prefectul Capitalei”. Primarul Clotilde Armand poate să facă plăți încă din data de 27 aprilie 2023, acuză consilierii locali, numai că preferă să mențină sectorul în același stand-by reprezentat de un blocaj care îi afectează, negativ, pe toți locuitorii.

Consilierul local PNL Daniel Ciungu declară, în exclusivitate pentru Gândul, că este vorba, pur și simplu, despre ”șoc și groază”, iar atitudinea din ultimele zile a primarului Clotilde Armand artă foarte clar că ”nu înțelege pe ce lume trăiește”.

Bugetul Sectorului 1 pentru anul 2023 este legal, mai precizează Daniel Ciungu, iar Prefectura Capitalei a transmis, foarte clar, acest lucru.

Șoc și groază… prefectul ne dă dreptate: Sectorul 1 are buget aprobat din 27.04.2023. Pentru că de abia atunci l-a pus primarul pe cel votat de Consiliu pe data de 28.03.2023, pe site-ul instituției, și l-a trimis la prefectură cu câteva zile înainte. Faptul sunt câteva amendamente care trebuie modificate pentru a încărca bugetul pe site-ul Ministerului Finanțelor nu are un efect juridic real.

Bugetul este legal și toate crizele primarului din ultimele zile demonstrează încă o dată nu înțelege pe ce lume trăiește și blochează totul nu doar prin modul de a lucra, dar și prin incompetența totală. Pentru cele câteva amendamente cu probleme, prefectul era singurul care putea ataca în contencios administrativ sau cere se refacă, primarul Clotilde Armand nu avea niciun drept facă asta”, spune Daniel Ciungu, în exclusivitate pentru Gândul.

”Blocajul a fost totdeauna la persoana primarului Clotilde Armand, care una promitea cetățenilor în campanie și fix invers a făcut de când e primar…”

Daniel Ciungu, consilier local PNL Sector 1

PNL Sector 1: ”Orgoliu și sfidare care depășesc orice limite ale imaginației”

Partidul Național Liberal (PNL), filiala Sector 1, a transmis și un comunicat din care reiese că primarul Clotilde Armand preferă ”circul gratuit”. Totul se rezumă, precizează liberalii, la ”spectacolul ei deja clasic”.

Clotilde Armand pune ”orgoliul și sfidarea” mai presus de orice, acuză liberalii din Sectorul 1, concluzia fiind aceea că edilul sectorului demonstrează ”lipsă de profesionalism și de înțelegere”.

La Sectorul 1 continuă circul gratuit marca Armand, pe tema bugetului. Mult mai grav decât spectacolul ei deja clasic pe social media este blocajul general din Primărie, generat de lipsa primarului de profesionalism si de înțelegere, combinate cu orgoliu și sfidare care depășesc orice limite ale imaginației.

Instituția Prefectului spune foarte clar: începând cu data de 27.04.2023, dată la care Hotărârea Consiliului Local nr. 32 a fost publicată pe site-ul Primăriei, Sectorul 1 ARE buget legal aprobat. Țineți cont de faptul că a durat 1 LUNĂ de la votul bugetului în Consiliul Local până la publicarea lui pe site. Prefectura reține faptul extrem de grav semnalat deja de consilierii locali PNL:

  • În data de 07.04.2023, a fost comunicată Instituţiei Prefectului o adresă de înaintare a unui document intitulat «Hotărârea Consiliului Local nr.32 privind bugetul».
  • În urma analizei, s-a dovedit că acest document nu întrunește condiţiile unei Hotărâri de Consiliu Local: nu cuprinde întreaga voinţă a Consiliului Local, nu a fost redactat de către persoana care are competenţe legale în acest sens, respectiv Secretarul General şi nu a fost comunicat de către aceasta.

Convocările isterice de ședințe de Consiliu Local în aceeași zi, la interval de câteva ore, și postările ridicole pe Facebook nu impresionează pe nimeni. Din contră, adâncesc blocajul fără precedent din Sectorul 1 și confirmă, încă o dată, că această administrație nu încetează să dezamăgească oamenii care si-au pus speranțele în votul lor”, transmite PNL Sector 1.

”Urmează încă o zi plină. În cadrul ședintei de astăzi, vom analiza modul în care primăria a efectuat cheltuieli de la începutul anului și dacă au respectat cadrul legal. Respect pentru banul public și pentru legile țării – două condiții nenegociabile!”

PNL Sector 1


Citește și:

Cutremur în USR după dezvăluirile GÂNDUL | Viceprimarul Tomescu demisionează după ce ”protejata” lui Vlad Voiculescu a fost numită director ASSMB

VIDEO | Consilierii locali PSD și PNL, PLÂNGERE PENALĂ împotriva lui Clotilde Armand: ”Abuz în serviciu, fals intelectual, uz de fals”

EXCLUSIV | Consilierul local Dinu Gheorghe cere încetarea mandatului Clotildei Armand: ”DEZASTRUL continuă, situația este dramatică!”

EXCLUSIV | Urbanistul Alex Pânișoară sesizează Instituția Prefectului: ”Clotilde Armand încalcă legea, autoritățile statului trebuie să intervină!”

EXCLUSIV | Nicușor Dan, bun de plată după ce a contestat o amendă de la ISC. „A venit ca primar în calitate de blocangiu, vrea să blocheze tot”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Imagini din închisoarea în care intri și nu mai știe nimeni de tine. Încă 2.000...
O badantă de 27 de ani din Italia a fost arestată după ce a căutat...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Anca Molnar, condusă pe ultimul drum! Scene sfâșietoare au avut loc la căpătâiul make-up artistei....
„M-am simțit urmărită”: China a montat cronometre în toaletele publice pentru femei dintr-o destinație turistică...
Gestul sfâșietor făcut de fiul Ancăi Molnar, după moartea ei! Micuțul Patrick i-a șocat pe...
E total schimbat după ce a învins cancerul! A slăbit ENORM și abia dacă îl...
Reacţia patronului unui bar după ce şase turişti au băut 27 de beri la micul...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Motivul pentru care străinii aleg să lucreze în România: „E muncă grea, dar am venit...
Uite îngheţata, nu mai e îngheţata! Vedetele din România în imagini interzise cardiacilor
Dacia lui CEAUȘESCU a ajuns la RAR 🚫 Mașina INTERZISĂ poporului român!
Un inginer vâlcean s-a proclamat „boier” la Sibiu şi a construit un hotel sub pământ
Panică în Centrul de Control! Situație de URGENȚĂ pe Stația Spațială...
S-a dus marele MAESTRU al muzicii. Nimeni nu-l va egala. Toţi românii plâng astăzi
Anca Molnar a plecat zâmbind din viață. Sfatul prețios pe care l-a lăsat în urma...
Clădirea ai cărei 20.000 locuitori nu trebuie să iasă niciodată din casă. Cum e posibil....
„A crăpat inima în el” Cine e Mircea Tat, consilierul mort după alegeri
Oana Roman și-a exprimat părerea despre huiduielile aduse lui Babasha la concertul Coldplay: „Suntem un...
Chris Martin, dezamăgit de reacția românilor: "Poate nu înțelegeți ce fel de oameni aveți în...
BANCUL ZILEI. Diriginta: - Alo, domnul Bulă? Să ştiţi că băiatul dumneavoastră a fugit de...
Apa răcită în vasele de teracotă, o practică veche de peste 3.000 de ani
×