Frații Caran, eliberați din arest! Decizia de ultimă oră a instanței în DOSARUL în care apar Alex Bodi și ginerele milionarului Ioan Niculae

Frații Caran, eliberați din arest! Decizia de ultimă oră a instanței în DOSARUL în care apar Alex Bodi și ginerele milionarului Ioan Niculae
Publicat: 22/01/2024, 22:18
Actualizat: 23/01/2024, 11:12

Frații clanului Caran au fost eliberați din arest, după ce instanța a pronunțat o decizie de ultim moment în dosarul în care sunt implicați Alex Bodi și ginerele milionarului Ioan Niculae. 

Liderii clanului au fost eliberați din arest, conform ultimei decizii a instanței de judecată. Este vorba despre dosarul în care sunt implicați Alex Bodi și ginerele milionarului Ioan Niculae.

Potrivit unor surse judiciare, Emil Răducanu, Constantin Răducanu și Aurel Răducanu, acuzați de 16 infracţiuni, de la tentativă de omor, şantaj, proxenetism, la spălare de bani şi înşelăciune, au fost plasați sub control judiciar.

Cunoscuți drept unii dintre cei mai periculoși interlopi din țară, liderii clanului Caran deveniseră, în ultimii ani, adevărate personaje mondene. În timp ce zeci de locotenenți, dintre care mulți le deveniseră fini, se ocupau de afacerile lor ilegale, aceștia petreceau în cele mai luxoase restaurante și cluburi din București. Astfel, trecutul lor a rămas îngropat în țărâna de pe ulițele satului Piteasca, de unde, la începutul anilor ’90, s-au urcat în căruțe și au venit în Capitală, după ce au fost alungați de un clan rival.

Așa cum a relatat Gândul în exclusivitate la finalul anului trecut, procurorii DIICOT care au condus acțiunea de anihilare a clanului Caranilor au consemnat în referatul cu propunere de arestare faptul că liderii grupării obișnuiau să se răzbune exemplar pe rivalii lor. Aceste răzbunări se concretizau în bătăi crunte și umilințe publice, iar victimele erau atacate inclusiv în penitenciare.

Acuzați de tranzacții ilegale în America de circa 15 milioane de dolari

Procurorii DIICOT au efectuat, în noiembrie 2023, peste 84 de percheziții în București, Ilfov, Dolj, Gorj, Timiș și Brăila, la membri ai Clanului Caran. Lista infracțiunilor de care sunt suspectați e lungă, oamenii legii vorbind despre camătă, șantaj, tentativă de omor, dar și despre tranzacții ilegale în America de circa 15 milioane de dolari.

Surse judiciare au precizat pentru GÂNDUL că ancheta vizează, între alții, trei lideri ai Clanului Caran: Aurel, Emil și Costel. Dosarul vizează săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, camătă, șantaj, tentativă de omor, tulburarea ordinii și liniștii publice, proxenetism, spălarea banilor, dare și luare de mită, trafic de influență, organizarea ilegală a jocurilor de noroc, înșelăciune, fals în declarații, fals intelectual, uz de fals, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și rele tratamente aplicate minorului.

Ei au fost săltați de la o petrecere într-un local pe bulevardul Decebal și, pentru că mai ieșeau din restaurant, mascații au intrat peste ei. Ulterior, au fost arestați preventiv.

În imaginile amator obținute de GÂNDUL apar Aurel și Emil ai lui Caran.

Mafioții acționau în nordul Bucureștiului și Mamaia

Din cercetări a rezultat că, începând cu luna septembrie 2020 și până în prezent, trei frați, respectiv Aurel, Emil și Costel din Clanul Caran, în calitate de lideri decizionali, au inițiat și constituit un grup infracțional bazat atât pe relații de rudenie, cât și prin afiliere sau alianțe (naș-fin, cumnați). Au comis infracțiuni contra persoanei și contra patrimoniului „în scopul impunerii în mediul infracțional al «renumelui» grupării infracționale (în detrimentul altor grupări infracționale), extinderii zonelor de influență atât pe raza municipiului București cât și la nivelul întregii țări, precum și pentru extinderea activității infracționale în străinătate, prin sprijinirea unor grupări specializate în infracțiuni informatice”, conform DIICOT.

Încă din momentul constituirii, cei trei lideri decizionali au atras mai mulți membri (persoane cu un fizic impunător și comportament violent), pentru a-i însoți zilnic, atât pentru preîntâmpinarea escaladării unor conflicte cu grupări rivale, cât și în vederea unei expuneri cât mai puternice sub aspect numeric a membrilor grupului infracțional în zonele care prezentau interes pentru impunerea influenței (centrul și nordul Capitalei, stațiunea Mamaia Nord în sezonul estival ș.a.).

Infracțiuni pe teritoriul SUA, în „parteneriat” cu gruparea lui „Rechinu” din Rovinari

Conform sursei citate, la gruparea infracțională a aderat o altă grupare specializată în comiterea de infracțiuni informatice pe teritoriul SUA, având ca scop transportul sumelor de bani ilicite pe teritoriul României. Surse judiciare au precizat pentru GÂNDUL la acel moment că este vorba despre gruparea condusă de Florian Tudor, zis „Rechinu”, din Rovinari.

„Astfel, în perioada decembrie 2020 – noiembrie 2021, pe raza municipiului Rovinari, trei făptuitori au constituit un grup infracțional organizat în vederea săvârșirii infracțiunii de spălare a banilor, în care au atras mai mulți membrii (aderenți și sprijinitori) aceștia având roluri stabilite de liderii grupului în funcție de abilitățile demonstrate ale fiecăruia (intelectuale ori în conducerea autoturismelor), scopul fiind acela de a transporta sume foarte mari de bani de pe teritoriul Țărilor de Jos pe teritoriul României. Liderul percepea comision din suma de bani transportată, iar ceilalți membri erau remunerați pentru fiecare transport efectuat, aceștia cunoscând faptul că banii provin din săvârșirea unor infracțiuni informatice tip skimming de către membrii grupului infracțional organizat care acționa pe teritoriul SUA.

Prejudiciul produs în perioada mai-octombrie 2021 se ridică la de 1.756.284 de USD”, menționează Parchetul anti-mafia.

Oamenii legii spun că, în intervalul septembrie 2020 – octombrie 2021, liderul grupului infracțional a acumulat în contul aferent portofelului electronic aproximativ 7.000.000 USD în depozite și aproximativ 8.000.000 USD în retrageri, bani introduși în circuitul civil și utilizați ca provenind din surse licite, fiind cunoscută originea ilicită a acestora.

De asemenea, sumele de bani reciclate au fost investite în autoturisme, imobile, societăți comerciale, fermă de minat criptomonede, drepturile de proprietate aflându-se în patrimoniile membrilor grupului ori ale unor persoane interpuse.

Legături cu personaje din lumea mondenă și din mediul politic

În ultimii ani, Caranii reușiseră să adune în jurul lor atât personaje din lumea mondenă, cât și din mediul politic, cum ar fi Ciprian Ciceu, fost candidat la Primăria Sectorului 1. Însă, în spatele ascensiunii lor se află o faimă construită prin brutalitate.

Înregistrările făcute în momentul descinderii au scos la iveală legături surprinzătoare ale fraților Caran cu fostul candidat la Primăria Sectorului 1, Ciprian Ciceu, care se afla la aceeași masă cu liderii grupării în momentul în care aceștia au fost ridicați de mascați.

Chiar dacă, de cele mai multe ori, violențele au fost comise de alții în numele lor, Costel, Aurel, Emil și Ștefan Răducan erau considerați oameni deosebit de periculoși, dispuși să-și asume orice fel de infracțiune.

Citește și:

VIDEO | DIICOT descinde la cea mai periculoasă grupare din România. Membri ai Clanului Caran, ridicați în timpul unei petreceri

EXCLUSIV | Clanul Caranilor, legături strânse cu un candidat la Primăria Sectorului 1. Cine era la masă cu interlopii când au descins mascații

EXCLUSIV | Caracatița Caranilor. Cum au ajuns patru frați din Piteasca cei mai temuți interlopi din România

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Exercițiul „extraordinar” care crește longevitatea și reduce riscul de atac de cord