Magda Bistriceanu, după ce George Simion a fost dat afară de la conferința suveraniștilor de la Madrid: ”A crezut că Spania e România și nu te întreabă nimeni de sănătate când dai buzna în instituții publice”

Magda Bistriceanu, după ce George Simion a fost dat afară de la conferința suveraniștilor de la Madrid: ”A crezut că Spania e România și nu te întreabă nimeni de sănătate când dai buzna în instituții publice”
Magda Bistriceanu
Publicat: 04/02/2022, 08:00
Actualizat: 04/02/2022, 17:27

George Simion, co-președintele AUR, a susținut că, alături de PNȚCD, reprezintă România la conferința suveraniștilor de la Madrid, numai că reprezentanții acestora au infirmat declarațiile sale.

Ulterior, liderul AUR ar fi fost dat afară de la conferința respectivă pentru că nu a fost invitat la eveniment, însă George Simion a spus că nu este vorba despre așa ceva. Era cazat chiar în hotelul unde avea loc conferința suveraniștilor și chiar s-a întâlnit cu lideri ai partidului VOX (extremă dreapta) din Spania.

Partidul VOX – fondat în 2013 – a intrat pentru prima oară în parlamentul spaniol la alegerile generale din luna aprilie 2019, devenind a treia forță politică după alegerile din noiembrie 2019, în același an, după ce a obținut 3,6 milioane de voturi și 52 de locuri în Congresul Deputaților.

”Domnul Simion nu a fost invitat la summit-ul de la Madrid. Este corectă informația că a fost scos afară de forțele de ordine pentru că n-a fost invitat. Nu a primit nici o invitație. Nu suntem deloc mulțumiți cu această situație. Nu este adevărat nici că a semnat declarația comună, decât dacă s-a ascuns undeva. Suntem șocați de această informație”, a declarat Alonso de Mendoza, reprezentant al delegației VOX din Parlamentul European, potrivit g4media.ro.

Magda Bistriceanu: ”Simion a fost luat pe sus de Guardia Civil și amendat cu 3.000 de euro”

Comentând pe marginea acestui incident, Magda Bistriceanu scrie, pe pagina sa de socializare, că George Simion a primit și o amendă de 3.000 de euro pentru ”scandal”.

Mai mult, co-președintele AUR s-a crezut ”atotputernic, mai scrie Magda Bistriceanu în mediul online, confundând Spania cu România, unde ”nu te întreabă nimeni de sănătate” dacă decizi să ”dai buzna în instituții publice”.

”«AUR-istul»” Simion a fost dat afară de la conferința suveraniștilor de la Madrid deoarece nu a fost invitat la eveniment. Reprezentanții VOX (extrema dreaptă) s-au declarați ”șocați” de comportamentul lui Simion, acuzat că a mințit într-o serie de postări în care a susținut că reprezintă România alături de PNȚCD la summit-ul suveraniștilor. Simion a fost luat pe sus de Guardia Civil la Madrid și amendat cu 3.000 de euro pentru scandal plus interdicție sa se apropie de summit-ul liderilor suveranisti din UE”, notează Magda Bistriceanu.

”Atotputernicul Simion a crezut că Spania e România și nu te întreabă nimeni de sănătate când dai buzna în instituții publice împreună cu tovarășii de partid”

Magda Bistriceanu


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult