GÂNDUL NEWS. Primul dosar penal după evacuarea cu scandal de la Spitalul „Foișor” (VIDEO)

Publicat: 12/04/2021, 20:30
Actualizat: 12/04/2021, 21:06

Emma Zeicescu vă prezintă în fiecare seară, de luni până vineri, de la ora 20:30, cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS. Astfel, de la ora 20:30, Emma Zeicescu prezintă GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai importante cinci subiecte ale zilei.

Emisiunea are o durată medie de 5 minute, fiind alternativa perfectă de consum pentru a te informa la sfârșitul zilei cu cele mai importante subiecte din actualitatea românească și internațională.

1 Armistițiu în coaliție!

Liderii majorității guvernamentale au tranșat disputa generată de evacuarea pacienților de la Spitalul de Ortopedie Foișor. Asta după ce mai mulți lideri liberali au cerut demiterea ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. Acesta pare, însă, de neclinitit. Totuși, Ludovic Orban spune că responsabilitatea acestui scandal aparține colegilor din USR-PLUS. În același timp, ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că ceea ce s-a întâmplat la Spitalul Foișor este inadmisibil, iar reponsabilii trebuie să plece. În acest context, PSD a depus o nouă moțiune simplă împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu. (Mai multe detalii aici…)

2. Primul dosar penal după scandalul „Foișor

Deputatul Laura Vicol a depus plângeri penale împotriva ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu, șefului DSU, Raed Arafat și a consilierului Bogdan Dinu. Aceștia sunt acuzați că au pus în pericol viața pacienților evacuați, chiar dacă unii dintre ei erau recent operați. Vicol susține că acestia trebuie să plătească pentru suferința celor internați la Spitalul Foișor. În replică, șeful DSU susține că decizia de a duce pacienți COVID la Spitalul Foișor a fost una corectă iar autorităților nu li se poate imputa faptul că au murit trei persoane inainte si după transfer. (Mai multe detalii aici…)

3. Victor Socaciu este internat în spital, în stare gravă, infectat cu coronavirus!

Artistul folk Victor Socaciu are plămânii afectați în proporție de 50% și nu mai poate respira fără masca de oxigen. Acesta a fost internat, încă de vineri, la Spitalul Monza din Capitală, după ce a început să faca febră. Artistul a participat la un festival de folk, la Breaza, ținut acolo pentru că localitatea e în scenariul verde. Situația este dramatică peste tot în țară la Unităţile de Primiri Urgenţe (UPU). / Mai multe detalii aici…

4. Liber la vacanțe în Grecia!

Românii pot merge, de vineri, în Grecia, însă doar dacă îndeplinesc anumite condiții. Ca să poată intra pe teritoriul elen, turistii trebuie să prezinte certificatul de vaccinare, un test PCR negativ sau dovada că au avut virusul în ultimele 90 de zile. (Mai multe detalii aici…)

5. Rabla pentru electrocasnice s-a modificat!

Voucherele vor fi calculate în așa fel încât să nu mai depășească 50% din prețul întreg al produsului electrocasnic. Totodată, voucherele vor fi acordate în funcție de eficiența energetică a produselor. Producătorii și comercianții vor stabili noile clase energetice pentru produsele proprii, care vor fi etichetate de la A la G. Noile valori ale voucherelor sunt cuprinse între 200 și 500 lei, în funcție de tipul echipamentului și clasa energetică. (Mai multe detalii aici…)

Știrile continuă pe site-ul nostru, gândul.ro, pe pagina de Facebook Gândul și pe canalul nostru de Youtube!

Dragos Tanase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, care aparținea Agenției de știri Mediafax, citeste mai mult