Magda Bistriceanu, după avertismentul lui Virgil Popescu: ”E același ministru. Mii de români au plătit facturi uriașe ca să nu fie debranșați”

Magda Bistriceanu, după avertismentul lui Virgil Popescu: ”E același ministru. Mii de români au plătit facturi uriașe ca să nu fie debranșați”
Publicat: 09/03/2022, 21:30
Actualizat: 14/03/2022, 11:06

Creșterea prețurilor la carburanți a provocat o adevărată isterie în masă în România, iar ministrul Energiei, Virgil Popescu, a asigurat populația că există stocuri suficiente, iar panica nu este justificată.

Anunțul a făcut după ce Virgil Popescu a avut o întâlnire cu reprezentanții Rompetrol și OMV, iar ministrul Energiei a transmis, ulterior, că vor fi efectuate controale la companiile care au majorat, fără o bază de fundamentare solidă, prețul la pompă.

”România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanți în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanții Rompetrol și ai OMV Petrom și am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere și vor asigura livrările către clienți. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică și să stea la cozi. AVEM SUFICIENTE STOCURI!”, a notat ministrul Energiei, Virgil Popescu, pe Facebook, încercând să îi liniștească pe români.

 Magda Bistriceanu: ”E același ministru”

După ce Virgil Popescu a transmis că o astfel de panică nu-și are rostul, în contextul în care stocurile de combustibil ale României sunt suficiente, Magda Bistriceanu a notat, pe pagina sa de socializare, că discutăm – în ultimă instanță – despre același ministru al Energiei care i-a sfătuit pe români să nu plătească facturile ”umflate” de furnizorii de energie.

”Hai că ne dă ministrul Energiei, Virgil Popescu, asigurări că nu va crește prețul carburanților și spune că «s-a creat o psihoză». A mai declarat ca vor fi controale la companiile care au majorat prețul la pompă.

E același ministru care, în urmă cu câteva luni, le recomanda celor care constată că au facturi mari să nu le plătească şi să ceară furnizorului recalcularea, iar în caz contrar să se adreseze ANPC. El spunea: «Cum să plătim o factură la un hoţ?»… și mii de romani au plătit facturi uriașe ca să nu fie debranșati”, a scris Magda Bistriceanu în mediul online.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult