Ministrul de Externe al Ucrainei exclude concesiile: ”Nu vom fi în poziţia unei ţări care răspunde la telefon, ascultă instrucţiunile şi le urmează”

Ministrul de Externe al Ucrainei exclude concesiile: ”Nu vom fi în poziţia unei ţări care răspunde la telefon, ascultă instrucţiunile şi le urmează”
Dmytro Kuleba, ministrul de Externe al Ucrainei | FOTO – Profimedia Images
Publicat: 26/01/2022, 12:37
Actualizat: 26/01/2022, 12:39

Dmytro Kuleba, ministrul de Externe al Ucrainei a declarat, în timpul unui interviu, că țara sa exclude concesiile într-o eventuală încercare de detensionare a crizei de la granița cu Rusia.

În timp ce din ce în ce mai mulți analiști politici și strategi militari își exprimă, public, îngrijorarea că un conflict Rusia-Ucraina este inevitabil, ministrul de Externe al Ucrainei a spus, la CNN – preluat de DPA – că Ucraina ”nu va permite nimănui să impună vreo concesie” pentru ca această criză să fie încheiată.

Dmytro Kuleba a insistat și asupra faptului că Ucraina nu își rezervă doar rolul de a asculta ceea ce i se transmite telefonic și de a urma instrucțiunile primite.

”Noi nu vom fi în poziţia unei ţări care răspunde la telefon, ascultă instrucţiunile marii puteri şi le urmează”, a declarat ministrul de Externe ucrainean.

Kuleba, despre Vladimir Putin: ”El s-a pus singur în această situaţie”

Potrivit DPA, Dmytro Kuleba este de părere că Vladmir Putin se află într-o situație destul de delicată după ce și-a masat trupele la granița cu Ucraina, iar garanțiile de securitate cerute sunt un punc esențial în tot acest scenariu.

”El s-a pus singur în această situaţie, nimeni altcineva nu l-a împins în acest impas. Setul de cereri prezentate de Rusia este conceput astfel că, dacă Rusia este dispusă să acţioneze cu bună-credinţă, există posibilitatea să iasă din sala de negocieri şi să spună că am ajuns la o înţelegere”, a mai afirmat Kuleba.

La începutul lunii decembrie a anului trecut, ministrul de Externe al Ucrainei accentua asupra descoperirii unor soluții ”politice și diplomatice”, menite a duce la aplanarea acestui conflict.

”Ucraina este ferm devotată căutării de soluții politice și diplomatice la conflictul ruso-ucrainean. În prezent, deoarece vedem o lipsă clară de constructivitate din partea rusă, principala prioritate este implementarea eficientă a pachetului cuprinzător de descurajare pentru a demotiva Rusia de la o escaladare militară ulterioară. Lucrăm îndeaproape cu aliații noștri de pe ambele maluri ale Atlanticului pentru a realiza acest lucru”, spunea Dmytro Kuleba.

”Sprijinul partenerilor noştri occidentali este prezent în mod constant”

Oleksi Danilov, secretarul Consiliului de Securitate Naţională şi Apărare al Ucrainei, a făcut o comparație între ceea ce se întâmpla în Afghanistan – perioada pre-talibană – și situația tensionată prin care trece Ucraina. Oficialul ucrainean a transmis că Ucraina și-ar dori mai mult sprijin militar din partea Occidentului, așa cum a primit Afghanistanul în respectiva perioadă.

”Sprijinul partenerilor noştri occidentali este prezent în mod constant, deşi din păcate într-un mod de intensitate diferită. Desigur, ne-am dori mai mult, mai ales pe baza asistenţei colosale primite de Afganistanul «pre-taliban». În acest caz, armele americane ar fi fost cu siguranţă în mâini puternice care nu le-ar fi abandonat la prima întâlnire cu inamicul”, a declarat secretarul NSDC.

Mai mult, Oleksi Danilov consideră că navele NATO ar trebui să aibă o prezență permanentă în Marea Neagră, precizând că se referă, înainte de toate, la ”nave înarmate cu rachete”. Dincolo de tensiunea acumulată la granița Ucrainei, Danilov a mai precizat, în timpul unui interviu, că masarea zecilor de mii de militari ruși la granița țării sale s-a transformat într-o ”festă teribilă” pentru Kremlin.

”Masarea de trupe ruseşti în apropierea graniţelor Ucrainei le-a jucat o festă teribilă ruşilor. În loc să sperie Occidentul, dimpotrivă l-au mobilizat şi mi se pare chiar că au făcut imposibilul – l-au înfuriat”, a mai declarat Oleksi Danilov.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
Mama Andreei Morega, studenta ucisă la Timișoara, a avut nevoie de îngrijiri medicale după ce...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Hidroelectrica, prima propunere de dividend de când este companie listată la Bursa de Valori: 13,99...
Absolut HILAR! Cybertruck s-a făcut de TOT RÂSUL când a încercat să...
Vouchere de 1.900 DE EURO pentru cei care au CASĂ LA CURTE. Anunțul venit chiar...
Vești proaste de la Casa de Pensii. Peste 1,5 milioane pensionari nu vor mai primi...
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Topirea calotelor glaciare modifică forma Pământului și îi accelerează rotația