Ministrul Finanțelor: ”Prețurile RCA sunt extraordinar de mari. ASF să propună soluții, Guvernul va lua măsuri”

Ministrul Finanțelor: ”Prețurile RCA sunt extraordinar de mari. ASF să propună soluții, Guvernul va lua măsuri”
Adrian Câciu, ministrul Finanțelor/ FOTO: Facebook
Publicat: 17/03/2023, 17:05
Actualizat: 17/03/2023, 17:06

Adrian Câciu – ministrul Finanțelor – atrage atenția că prețurile la polițele RCA sunt ”extraordinar de mari”, iar găsirea de soluții rapide este o prioritate după intrarea în insolvență a Euroins România. 

Înainte de toate, a declarat Adrian Câciu la Antena 3 CNN, este nevoie de o ”diversificare a jucătorilor din zona aceasta”, însă o scădere a prețurilor polițelor RCA este de dorit, cu atât mai mult cu cât nici nu este pentru prima oară când România se confruntă cu o astfel de criză.

Ministrul Finanțelor a mai spus că este nevoie de o reglementare mai ”corectă” a acestui sector.

Toți vedem că prețurile la aceste asigurări sunt extraordinar de mari și cred că trebuie să venim cu o serie de soluții care să conducă la o scădere a prețurilor pe piață, o diversificare a jucătorilor din zona aceasta și mai mult decât atât poate o întărire a acestor reglementări pentru că nu este prima oară când România se confruntă cu această situație.

Oricare din soluțiile cu care statul va veni în sprijinul cetățenilor va trebui însoțită în același timp de un plan de acțiune foarte bine asumat, care să poată să ducă la o reglementare mai corectă a pieței de asigurări, astfel încât la finalul intervenției, piața de asigurări să fie una care să nu mai permită apariția unor astfel de sincope, pentru că putem rezolva temporar o problemă de piață, ca guvern, pentru că avem acest atribut, dar dacă în acest timp nu se rezolvă problemele structurale ale pieței și aici nu este vorba doar de a face o companie de stat, ci cea mai importantă este stabilirea unei cote de piață maximale”, a precizat ministrul Adrian Câciu.

Adrian Câciu: ”ASF va trebui să propună o serie de soluții pentru toți asigurații din piața de RCA din România”

Potrivit lui Adrian Câciu, ASF – ca instituție care care reglementează/monitorizează/gestionează piața RCA – trebuie să propună soluții care să vină în ajutorul tuturor asiguraților din această zonă.

”ASF va trebui să propună o serie de soluții pentru toți asigurații din piața de RCA din România, soluții care pot cuprinde diverse căi de acțiune, pe de o parte pentru cei asigurați la compania care a fost sancționată de către Autoritate.

(…) deoarece este instituția care reglementează și monitorizează și gestionează această piață, iar în funcție de soluțiile propuse, pot să vă asigur că Guvernul va lua acele măsuri, cele mai bune măsuri, pentru că pot fi mai multe soluții cu care să vină, astfel încât românii să fie protejați”, a spus ministrul Finanțelor”, a mai declarat ministrul Finanțelor.


Citește și:

Nicoleta Radu, director general PAID: ”Asigurarea împotriva dezastrelor naturale rămâne valabilă chiar dacă distribuitorul intră în faliment”

Dan Cărbunaru: ”Guvernul României va susține toate măsurile necesare pentru a proteja interesele asiguraților de pe piața RCA”

ANALIZĂ | Dr. Nigel Gould-Davies: ”Invazia lui Putin a schimbat lumea. Militarizarea societății ruse este în curs de desfășurare”

EXCLUSIV | Lăudatele toalete publice promise de Clotilde Armand nu au fost deschise nici până azi. Dinu Gheorghe, consilier local PNL Sector 1: ”Haos și dezastru administrativ, formă fără fond, pălăvrăgeală”

EXCLUSIV | Descoperire rarisimă – ”Micul Jurnal Intim” al Reginei Maria, o ”bijuterie a sufletului ei”. Academician Georgeta Filitti: ”Pagini întregi în care femeia aceasta trăiește numai bucuria de a ști că există acest om. Și omul acesta se numește Barbu Știrbey” (GALERIE FOTO)

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase