Noi detalii în cazul dublei crime din Iași. Ce au descoperit anchetatorii în locuința principalului suspect

Noi detalii în cazul dublei crime din Iași. Ce au descoperit anchetatorii în locuința principalului suspect
Publicat: 17/12/2021, 15:32
Actualizat: 17/12/2021, 17:38

Anchetatorii au descoperit noi indicii în cazul dublei crime comise într-o vilă din Iași, unde doi tineri au fost uciși cu zeci de lovituri de cuțit. Surse judiciare au declarat pentru Gândul că urmele de pe tălpile perechilor de încălțăminte, găsite în vila unde locuiau Ioana și iubitul ei de origine marocană, ar aparține și principalului suspect, Ahmed Sami El Bourkadi.

Anchetatorii au ridicat din locuința de pe Bulevardul Independeți din Iași, acolo unde locuiește principalul suspect, mai mulți saci cu haine și încălțăminte.

Între timp, oamenii legii au găsit printre amprentele din casa celor doi tineri uciși și urme papilare ale studentului suspect. Ahmed El Bourkadi a recunoscut că sunt ale sale, pentru că în 9 decembrie a fost să îi viziteze pe cei doi tineri, însă neagă că el este autorul crimele comise în acea zi.

A spus că, într-adevăr, se văzuse cu victima în ziua respectivă, l-a contactat întrucât îşi uitase un hanorac la amicul său, care a şi fost găsit omorât. Nu a avut vreo ceartă, vreo altercaţie cu acesta, nimic, dar a fost una din persoanele care l-au vizitat înainte de nefericitul eveniment”, a declarat Raluca Andrei, avocata tânărului aflat încă la Roma, în custodia italienilor.

Urmărit penal în România pentru dublă crimă

Tribunalul Iaşi a emis în 13 decembrie un mandat de arestare preventivă în lipsă, pentru 30 de zile, pe numele lui Ahmed Sami El Bourkadi. Ulterior, el a fost dat în urmărire internațională, fiind principalul suspect pentru uciderea pe 9 decembrie a celor doi tineri, ale căror trupuri au fost descoperite în noaptea de 10 spre 11 decembrie.

Tânărul a fost prins în 14 decembrie, la Roma de către autorităţile italiene. Carabinierii l-au reţinut pe o stradă din capitala Italiei, iar judecătorii italieni au decis arestarea lui în vederea extrădării solicitate de autoritățile române. Ahmed El Bourkadi va fi adus în România pe 21 decembrie.

Ahmed Sami El Bourkadi a plecat din România pe 11 decembrie, la câteva ore după ce au fost găsite cadavrele celor doi tineri în vila din Iași. El a plecat de pe Aeroportul din Iași, cu o cursă spre Roma.

Cum au fost ucişi studentul la Medicină și prietena lui

Studentul marocan, în vârstă de 25 de ani, și prietena lui Ioana Vanesa, de 23 de ani, au fost uciși, pe 9 decembrie, cu zeci de lovituri de cuțit, în vila pe care o închiriaseră şi unde se mutaseră de doar câteva săptămâni.

Studentul marocan urma să se întâlnească, în 10 decembrie, cu familia, la Bruxelles. Văzând că nu mai ajunge, un văr al acestuia a alertat oamenii legii, care au găsit cadavrele în vila în locuiau cu chirie.

Principalul suspect îi cunoștea pe cei doi tineri. Potrivit unor surse din anchetă, după ce i-ar fi înjunghiat, Ahmed Sami El Bourkadi a plecat, dar ar fi revenit pentru a sparge un geam și a lua câteva obiecte, pentru a da impresia unui jaf.

Cătălina Bulgaru, directorul Institutului de Medicină Legală din Iaşi, a precizat, luni, într-o declație de presă, că trupurile tinerilor uciși în vila din cartierul ieșean Moarta de Vânt nu prezentau urme de incendiere.

La necropsie, medicii au găsit pe corpul tinerei 33 de lovituri de cuțit, iar pe cel al băiatului – 17, unele dintre ele rezultate din încercarea de autoapărare. Potrivit șefei IML Iași, cei doi tineri nu ar fi consumat băuturi alcoolice sau alte substanțe înainte să fie înjunghiați.


Citește și: Noi detalii din asasinatul de la Iași. Studenții uciși abia se mutaseră cu chirie, în vila de lux a unui om de afaceri

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase