Procurorii ruși cer 20 de ani de închisoare pentru Alexei Navalnîi, acuzat de ”extremism”: ”Rusia mea s-a prăbușit!” / Când va fi dată sentința

Procurorii ruși cer 20 de ani de închisoare pentru Alexei Navalnîi, acuzat de ”extremism”: ”Rusia mea s-a prăbușit!” / Când va fi dată sentința
Procurorii ruși cer 20 de ani de închisoare pentru Navalnîi, acuzat de ”extremism”
Publicat: 21/07/2023, 08:29
Actualizat: 21/07/2023, 08:37

Disidentul rus Alexei Navalnîi este ținta unui nou proces intentat de autoritățile de la Moscova, fiind acuzat de ”extremism” și ”reabilitarea nazismului”.

Aflat în închisoare de maximă securitate IK-6 Melekhovo, Navalnîi ispășește o pedeapsă de 9 ani de închisoare pentru ”fraudă”, însă procurorii ruși vor să-i fi adăugați la pedeapsă încă 20 de ani. Adversarul declarat al lui Vladimir Putin este acuzat nu numai de extremism, ci și de reabilitarea nazismului, finanțarea extremismului și ”implicarea minorilor în acte periculoase”.

Trimis de cel puțin 20 de ori la ”izolare” pentru că nu acceptă ”reeducarea” și are o atitudine ”ostilă” față de conducerea penitenciarului, Alexei Navalnîi – considerat ”pericolul nr. 1 pentru Vladimir Putin – a spus în fața judecătorilor că Rusia s-a prăbușit și a distrus totul în jur. Dar Alexei Navalnîi și-a manifestat și speranța că aceeași Rusie va reuși să se ridice și să treacă într-o nouă etapă.

Rusia mea a făcut câteva salturi, dându-i la o parte pe toți cei din jur, dar apoi a alunecat și, cu un vuiet, distrugând totul, s-a prăbușit.

Acum se bălăcește într-o baltă, fie de noroi, fie de sânge, cu oase rupte, cu o populație săracă și jefuită, iar în jur zac zeci de mii de oameni uciși în cel mai stupid și fără sens război al secolului XXI.

Dar, mai devreme sau mai târziu, desigur, Rusia se va ridica din nou. Și depinde de noi pe ce se va baza în viitor”, a spus Alexei Navalnîi în fața judecătorilor, potrivit The Moscow Times.

Alexei Navalnîi a mai declarat că toate acuzațiile care i se aduc sunt absurde și motivate politic. Verdictul instanței de judecată va fi aflat în data de 4 august 2023.

Alexei Navalnîi, ”predispus la evadare”

Potrivit acuzatorilor săi, Alexei Navalnîi – care a fost încarcerat în data de 11 martie 2021 – este un deținut periculos, ”predispus la evadare”, iar disidentul a spus că nici nu i-a venit ”să-și creadă urechilor” atunci când a aflat despre o astfel de acuzație. Ironic, acesta a transmis și că s-a bucurat excesiv, motiv pentru care i s-a și ordonat să vorbească numai atunci când îi va fi permis. Comisia specială a penitenciarului a accentuat și faptul că Alexei Navalnîi promovează o ”ideologie extremistă și teroristă”, iar acesta a mai transmis că este verificat, la scurte intervale de timp, pentru ca nu cumva să încerce să fugă.

Disidentul a dezvăluit că a fost străbătut de un ”fior” atunci când a aflat că este etichetat drept ”extremist”, însă a avut puterea să glumească și să spună că avea o altă ”teamă”, aceea de a nu fi pus să ”pupe” portretele lui Vladimir Putin.

”Acum am un semn deasupra patului, care spune că sunt terorist” (…) Mă temeam că vor cere să pup portretele lui Putin și să memorez citatele lui Medvedev, dar nici acest lucru nu este necesar”, a mai transmis Alexei Navalnîi. (mai multe informații AICI)

Sursa foto – Profimedia Images


Citește și:

Evgheni Prigojin și noua ”agendă” a mercenarilor Wagner: ”Ce se întâmplă pe front e o rușine, nu vrem să facem parte din asta!”

ANALIZĂ | Turcia și Rusia, echilibru instabil: ”Erdogan pivotează către Occident, de dragul stabilității economice, iar Putin joacă la așteptare”

60.000 $ cash, hărți militare și o beție cruntă. Omul dorit de Putin la comanda Wagner a ”cucerit” un spital: ”Nu a putut spune cum îl cheamă!”

ANALIZĂ | Consultantul politic Joshua R. Kroeker: ”Putin nu mai poate proiecta imaginea unui bărbat macho care guvernează cu o mână de fier”

ANALIZĂ | Sociologul Alexandra Prokopenko: ”Revolta Wagner a lovit în cei doi piloni ai puterii lui Putin, propaganda și serviciile de securitate”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
INTRĂ BANI mai mulți în conturi. Vestea cea mare pentru MILIOANE de români
Sunt cele mai scumpe mere din lume. Foarte puțini oameni și le permit
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?