EXCLUSIV | Daniel Ciungu, consilier local PNL S1, după ce Clotilde Armand s-a lăudat pe FB că a mărit bursele elevilor: ”Cel mai ineficient primar”

EXCLUSIV | Daniel Ciungu, consilier local PNL S1, după ce Clotilde Armand s-a lăudat pe FB că a mărit bursele elevilor: ”Cel mai ineficient primar”
Publicat: 08/11/2023, 12:31
Actualizat: 08/11/2023, 12:41

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, anunță în mediul online că bursele elevilor din sector vor fi mărite, acestea urmând să fie ”cele mai mari din România”. Edilul își asumă meritele pentru un astfel de proiect, spunând că este un proiect inițiat chiar de ea și votat în ședința de Consiliu Local din data de 7 noiembrie 2023, dar primește o replică acidă din partea lui Daniel Ciungu, consilier local PNL la Primăria Sectorului 1. 

În același timp, Clotilde Armand continuă și ”lupta” cu PSD și PNL, acuzând adversarii politici că au cheltuit bani pe ”diamante” sau i-au direcționat către ”clientela de partid”, iar lupta sa pentru o ”administrație justă” trebuie să aibă efectul scontat.

”Dacă PSD-PNL dădeau banii pe diamante și către clientela de partid eu am decis că toată lupta asta pentru o administrație justă față de cetățeni trebuie să aibă efect la un moment dat. Creștem bursele școlare, investim în spitale și asfaltăm străzi cu banii economisiți din furăciunile lor.

Am o veste bună pentru elevii din Sectorul 1, vor avea printre cele mai mari burse școlare din România. Suplimentăm substanțial de la bugetul local sumele acordate de la bugetul de stat pentru:

  • bursele de excelență olimpică
  • bursele de merit (elevii care au media între 9,50 și 10,00 și pentru cei care au obținut premii la olimpiade
  • concursuri școlare
  • competiții sportive

Vor primi 700 lei/lună – 450 lei sunt alocați de la bugetul de stat și 250 lei finanțați de la bugetul local) și am dublat bursa de ajutor social, care crește la 600 lei/lună (300 lei sunt alocați de la bugetul de stat și 300 lei finanțați de la bugetul local). Proiectul inițiat de mine a fost aprobat ieri în ședința Consiliului Local Sector 1”, a transmis primarul Clotilde Armand pe pagina sa de Facebook.

”Primarul Clotilde Armand s-a opus de mai multe ori”

În exclusivitate pentru Gândul, Daniel Ciungu – consilier local PNL Sector 1 – reacționează după anunțul făcut de Clotilde Armand și transmite că tot ceea ce spune edilul sectorului trebuie citit într-o altă cheie.

În ultimii trei ani, bursele elevilor din sector au fost crescute prin votul consilierilor locali PNL, cu toate că tocmai primarul Clotilde Armand – care acum își face un titlu de glorie din mărirea burselor – s-a opus.

Consilierii locali ai Sectorului 1 din partea Partidului Național Liberal au crescut bursele elevilor din sector pentru ultimii trei ani la rând. Asta chiar dacă primarul s-a opus de mai multe ori. Anul acesta, legislația educației s-a schimbat, iar bursele elevilor sunt acum plătite într-un cuantum mult mai mare la nivel național de către Ministerul Educației, grație proiectului România Educată.

Chiar și cu acest cuantum mărit, bursele din Sectorul 1 erau mai mari în trecut. Drept urmare Consiliul Local a aprobat ieri un proiect de funcționare al primăriei pentru a suplini diferența și a crește bursele”, atrage atenția Daniel Ciungu, în exclusivitate pentru Gândul.

”Realitatea incompetenței administrației Clotilde Armand USR ne arată că primarul nu a fost în stare să cheltuie mai mult de 20% din bugetul de investiții”

Consilierul local Daniel Ciungu mai precizează că acest vor acordat de Consiliul Local reprezintă un ”vot oportun pentru comunitate”, ceea ce demonstrează că acuzațiile lansate de Clotilde Armand – referitoare la un ”blocaj” în Consiliul Local – sunt false.

Mai mult, Daniel Ciungu precizează că edilul Sectorului 1 dă dovadă de ”incompetență” din cauză că nu a fost în stare să cheltuie mai mult de 20% din bugetul de investiții al Sectorului 1. În astfel de condiții, mai spune consilierul local PNL, Clotilde Armand ”reușește” să stabilească un adevărat record național, statisticile referitoare la anii 2021 și 2022 fiind elocvente.

Exemplul acestui vot oportun pentru comunitate vine încă o dată să dezmintă falsele acuzații ale primarului Armand cum că ar fi blocată de Consiliul Local. În mandatul primarului Clotilde Armand Consiliul Local a aprobat peste 640 proiecte, majoritatea pe funcționare, dintre care peste 150 pe dezvoltare.

Dacă primarul ar fi implementat toate proiectele aprobate de Consiliul Local, ar fi cheltuit toți banii din buget și ar fi avut nevoie și de împrumuturi substanțiale externe. Dar realitatea incompetenței administrației Clotilde Armand USR ne arată că primarul nu a fost în stare să cheltuie mai mult de 20% din bugetul de investiții al sectorului. De 3 ani de zile nu este în stare să găsească un constructor pentru școala și grădinița din Greenfield, deși Consiliul i-a aprobat totul legat de acest proiect din secunda în care a venit cu ele în consiliu.

Și cred că si la acel 20% sunt mega indulgent, am terminat anul 2021 cu 440 milioane lei necheltuiti pe investitii, anul 2022 cu 746 milioane lei necheltuiti pe investitii si cred că terminăm anul 2023 cu peste 1 miliard de lei necheltuiti pe investitii. Este un record național absolut în fiecare an. Clotilde Armand este cel mai ineficient primar din istoria țării!”, a mai declarat Daniel Ciungu, consilier local PNL Sector 1, în exclusivitate pentru Gândul.


Citește și:

EXCLUSIV | Viceprimarul Sectorului 1, după ce Clotilde Armand a acuzat un blocaj liberal: ”E mai ușor să arunci vina pe alții pentru nepriceperea ta”

Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei: ”Clotilde Armand se găsește într-o REALITATE PARALELĂ cu a cetățenilor, se reprezintă doar pe sine”

Alexandru Petrescu: ”Este de vină oricine altcineva pentru EȘECURILE pe bandă rulantă ale lui Clotilde Armand, numai primărița cea vitează nu!”

EXCLUSIV | Divorț politic la Primăria Brașov, PNL și USR sunt ”la cuțite”! Viceprimar liberal: ”Primarul Coliban a scris istorie, dar una negativă!”

TAIFUNUL ”Clotilde Armand” | Fost ministru al Economiei, despre toaletarea copacilor din Sectorul 1: ”Efectul devastator al unui management bezmetic”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Răsturnare de situație pentru cei cu TELEFOANE mobile. Au anunțat că este total INTERZIS
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
De ce și-a întrerupt, de fapt, David Popovici studiile universitare, după doar câteva luni de...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
A fost Caligula cel mai nebun dintre împărații romani? L-a amenințat pe zeul Jupiter că-l...