Viceprimarul Sectorului 1 o scoate „la tablă” pe Clotilde Armand: „Câte școli noi s-ar fi putut CONSTRUI în sector, ce mai așteptăm?”

Viceprimarul Sectorului 1 o scoate „la tablă” pe Clotilde Armand: „Câte școli noi s-ar fi putut CONSTRUI în sector, ce mai așteptăm?”
Publicat: 09/11/2023, 09:24
Actualizat: 09/11/2023, 09:27

Ramona Porumb, viceprimarul Sectorului 1 al Capitalei, îi cere lui Clotilde Armand să dea răspunsul la o întrebare aparent simplă, referitoare la excendentul de 746 milioane lei (aproape 1,5 milioane de euro), bani rămași necheltuiți la finalul anului 2022.

”Tema” pe care Ramona Porumb i-o dă spre rezolvare primarului Sectorului 1 survine în contextul în care există o presiune crescândă pe unitățile de învățământ din sector, existând un număr din ce în ce mai mare de cereri de înscriere.

În același timp, pe fondul acestei presiuni, directorii de școli din Sectorul 1 sunt obligați, atrage atenția Ramona Porumb, să renunțe la cancelarii, laboratoare sau săli de sport pentru a înființa noi clase. Un exemplu sugestiv este cel al Liceului Teoretic Bilingv „Miguel de Cervantes”.

„De la an la an crește presiunea pe unitățile de învățământ din sector din cauza numărului tot mai mare de solicitări de înscriere a copiilor. Este și normal, dacă ne gândim la câte autorizații de construire s-au dat pentru blocuri în ultimii ani, comparativ cu cele pentru școli.

Directorii au fost nevoiți să renunțe la cancelarii, laboratoare sau săli de sport pentru a înființa noi clase. Este și cazul Liceului Teoretic Bilingv «Miguel de Cervantes», primul liceu din țară cu predare intensivă și predare bilingvă a limbii spaniole”, notează viceprimarul Sectorului 1 pe pagina sa de Facebook.

”Asta așteaptă toți locuitorii Sectorului 1, un nou primar!”

Conducerea Liceului Teoretic Bilingv „Miguel de Cervantes” a fost nevoită să solicite, an de an, „mansardarea clădirii sau construirea unui corp nou”.

În ultimă instanță, mai scrie Ramona Porumb, acest exemeplu demonstrează, încă o dată, că primarul Clotilde Armand îi dezamăgește pe cetățenii din sector, iar aceștia așteaptă o schimbare.

”Liceul are aprox 1080 elevi înscriși în învățământul primar, gimnazial și liceal și se învață în 2 schimburi, iar solicitările tot mai mari de înscriere au determinat conducerea să solicite an de an mansardarea clădirii sau construirea unui corp nou.

Așa cum bănuiți, în toți acești ani nu s-a demarat nicio procedură în acest sens, nu s-a realizat niciun studiu de fezabilitate, nimic. Deși, știți bine, la finalul anului trecut primăria a rămas cu 746 milioane lei, bani necheltuiți. Oare câte școli noi s-ar fi putut construi din acest excedent?

Ce mai așteptăm, doamna primar? Vă dau eu răspunsul, un nou primar. Asta așteaptă toți locuitorii Sectorului 1. Mai avem puțin până acolo!”, încheie Ramona Porumb, viceprimarul Sectorului 1 al Capitalei.


Citește și:

Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei: ”Clotilde Armand se găsește într-o REALITATE PARALELĂ cu a cetățenilor, se reprezintă doar pe sine”

Dinu Gheorghe, consilier PNL S1: ”Oamenii numiți de Clotilde Armand BLOCHEAZĂ campania de combatere a consumului de droguri în școli”

ANPC închide 89 locuri de joacă din Sectorul 1! Consilier local: „Clotilde Armand, ce-ar fi să lași JOCURILE DE IMAGINE și să faci ceva pentru copii?”

Alexandru Petrescu, mesaj pentru Clotilde Armand: ”Amendează-te singură, n-ai luat măsuri pentru a nu perturba pietonala lui Nicușor Dan”

Clotilde Armand, trasă pe dreapta de polițiștii de la Rutieră. Cu ce viteză circula edilul Sectorului 1

Dan Podaru (PNL S1) o acuză pe Clotilde Armand și cere o ANCHETĂ la Centrul Sf. Iosif: ”Copiii au acces la droguri”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
După ce a câștigat 1 milion $ la loterie, o femeie s-a gândit să mai...
Cronica unui 'blat' anunțat. Motivul real pentru care Zanni a fost eliminat și adus înapoi...
FOTO. Antonia, ce apariție! Nimeni nu se gândea că o va vedea așa
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Imagini demențiale cu prezentatorul PRO TV: s-a cherchelit, a făcut show, iar finalul e fabulos!
Actrița celebră, la un pas de PARALIZIE! A descoperit că are o TUMORĂ pe măduvă
Vremea 6 mai - 3 iunie 2024. La începutul săptămânii viitoare, temperaturile vor depăși 26...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Există români care nu și-au primit pensiile înainte de Paște: „Mi-am făcut niște calcule. Mă...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Avertismentul sumbru şi profetic al lui Macron pentru Europa, o regiune în pericol de moarte...
Descoperire ULUITOARE la polii Pământului! Se întâmplă chiar acum
S-a produs marea ÎMPĂCARE. Simona HALEP nu părea în stare: Securea e îngropată
Reapare un produs dispărut de 50 de ani. Reapare un produs dispărut de 50 de...
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Mioara Velicu rememorează copilăria autentică de la sat: „Am crescut într-o familie cu 8 copii....
Ce a declarat Florin Piersic de pe patul de spital: "Asta e cel mai important"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Telescopul Gemini a făcut o descoperire neașteptată despre stelele binare gigantice