Secretarul general PSD: ”Istoria PENSIILOR speciale, care durează de prea mult timp, va fi încheiată de actuala coaliție”

Secretarul general PSD: ”Istoria PENSIILOR speciale, care durează de prea mult timp, va fi încheiată de actuala coaliție”
Publicat: 03/08/2023, 12:17
Actualizat: 03/08/2023, 12:36

Paul Stănescu – secretarul general al Partidului Social Democrat (PSD) – a transmis că ”istoria pensiilor speciale” va fi încheiată de actuala coliție de guvernare, după ce Curtea Constituțională a României (CCR) a admis, miercuri, sesizarea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) în legătură cu modificările legii privind pensiile de serviciu, iar legea va fi retrimisă în Parlament.

Judecătorii CCR au decis că legea este constituțională în ansamblul ei, dar are și articole care încalcă Legea fundamentală. În aceste condiții, legea se va întoarce la Parlament pentru a fi pusă în acord cu decizia CCR. Preşedintele CCR Marian Enache a explicat, într-o declaraţie de presă, că actul normativ se va reîntoarce în Parlament pentru a fi pus în acord cu decizia Curţii. (detalii AICI)

În acest context, secretarul general al PSD notează că o astfel de decizie a CCR arată foarte clar că reforma pensiilor speciale va fi dusă până la capăt, iar legea va fi modificată, urmând a fi pusă în acord cu observațiile judecătorilor. Nu în ultimul rând, Paul Stănescu acuză USR și AUR de ”ipocrizie politică”, reamintind că aceste partide au votat împotriva acestei legi.

Decizia Curții Constituționale cu privire la legea pensiilor speciale arată că vom duce la capăt reforma, așa cum ne-am angajat. Legea va fi modificată și va fi pusă în acord cu observațiile pe care Curtea Constituțională le-a făcut cu privire la pensiile magistraților, în urma sesizării ÎCCJ.

Angajamentul pe care PSD l-a luat, împreună cu partenerii de guvernare, este pentru reforme reale, palpabile, nu mimate doar de dragul populismului. Istoria pensiilor speciale, care durează de prea mult timp, va fi încheiată de actuala coaliție. Acest lucru demonstrează că alții, care s-au bătut cu pumnul în piept că vor rezolva această problemă, pur și simplu nu și-au dorit-o”, a precizat Paul Stănescu.

”Reamintesc că la sfârșitul lunii iunie, când am venit cu legea în Parlament, USR a votat împotrivă. La fel a făcut și AUR. Astfel, ipocrizia politică a celor care tot solicitau Parlamentului să susțină reforma pensiilor speciale este dezvăluită în toată splendoarea ei”

Paul Stănescu, secretar general PSD

”Măsurile pe care le implementăm au un impact real și au la bază principiul echității sociale”

Paul Stănescu mai reamintește, în același mesaj, că pensiile speciale – o altă ”marotă a Opoziției” – au fost eliminate de coaliția de guvernare în luna iunie a acestui an.

Măsurile care sunt implementate de coliția de guvernare, mai arată secretarul general PSD, contracarează ”vorbele sterile” și nu au la bază decât ”principiul echității sociale”.

”Trebuie reamintit că, tot în luna iunie, coaliția de guvernare a eliminat și pensiile speciale ale parlamentarilor, altă marotă a Opoziției, care nu a făcut nimic bun nici în acest sens când a avut ocazia.

Prin urmare, după finalizarea acestei reforme, peste 3 miliarde de euro care trebuie să ne revină din PNRR vor fi salvați și vor intra în economia României.

Arătăm clar prin fapte, nu prin vorbe sterile, că măsurile pe care le implementăm au un impact real și au la bază principiul echității sociale. Reformele promovate de PSD și coaliția de guvernare sunt în primul rând în interesul cetățenilor”, a mai transmis secretarul general PSD Paul Stănescu.


Citește și:

VIDEO EXCLUSIV | Deținutul Cristian Rizea a gustat din aerul libertății, în cătușe. Dus, sub pază, la spital!

EXCLUSIV | Cristian Jura (CNCD), după ce Consiliul s-a autosesizat în cazul femeii din Urziceni care a născut pe trotuar: ”Există motive multiple!”

VIDEO EXCLUSIV | Motivul pentru care șeful ANPC l-a sunat noaptea pe comandantul IPJ Constanța. Ce s-a întâmplat la restaurantul Sofra din Mamaia

Marcel Ciolacu: „Am reușit, alături de partenerii de guvernare, să cădem de acord asupra unui PLAN EXTINS pentru reducerea cheltuielilor”

EXCLUSIV | Premierul Marcel Ciolacu solicită Ministerului de Finanțe un plan de măsuri pentru reducerea cheltuielilor. Care este impactul bugetar

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
România este paradisul băncilor