VIDEO EXCLUSIV | Deținutul Cristian Rizea a gustat din aerul libertății, în cătușe. Dus, sub pază, la spital!

Deținutul Cristian Rizea a respirat aer de libertate, miercuri dimineață, fiind transferat sub pază, de la penitenciarul Rahova la Institutul pentru Boli Cardiovasculare ”C.C. Iliescu” din Capitală. Gândul prezintă imagini în exclusivitate cu Rizea – condamnat definitiv, în 2019, la patru ani și opt luni de închisoare pentru trafic de influență -, iar surse judiciare au declarat că  el a fost transferat, în cătușe, la spital în jurul orei 07:30.

Păzit de doi gardieni, Cristian Rizea a fost dus pentru un ”consult medical” la Institutul pentru Boli Cardiovasculare ”C.C. Iliescu” și a adoptat o ținută lejeră, de ”turist”.

”Investigațiile medicale au durat aproape o oră. Cristian Rizea avea cătușe la mâine și era însoțit de doi gardieni, îmbrăcat într-o ținută estivală, blugi și tricou de firmă, espadrile și o șapcă trasă șmecherește pe ochi, pentru a nu fi recunoscut”, au declarat sursele judiciare pentru Gândul.

Cristian Rizea cere întreruperea executării pedepsei, invocând motive medicale

Aceleași surse judiciare au precizat că deținutul Cristian Rizea a fost supus unui control cardiologic de rutină, din cauză că are un istoric medical care nu ar permite să fie tratat în rețeaua medicală a Administrației Naționale a Penitenciarelor.

Expulzat în România după ce autoritățile de la Chișinău l-au declarat indezirabil pe o perioadă de 15 ani, Cristian Rizea a fost încarcerat în 27 aprilie la Penitenciarul Vaslui, iar ulterior transferat, în secret, la Rahova.

Din acel moment, fostul politician a intrat într-o nouă etapă a vieții sale, cea de deținut, încercând să se obișnuiască, treptat, cu lumea din spatele gratiilor.

Etichetat de conducerea Penitenciarului drept un ”deținut vulnerabil”, care are nevoie de protecție, Cristian Rizea a fost pus sub pază permanentă, cu atât mai mult cu cât – potrivit informațiilor obținute de Gândul – un faimos interlop aflat în libertate ar fi reușit să contacteze deținuți periculoși, cărora le-ar fi cerut ca Rizea să fie bătut sau supus unor abuzuri sexuale, drept pedeapsă pentru că a jignit un vlogger care îi era prieten.

Scandal la Chișinău după dezvăluirile Gândul

După ce Gândul a dezvăluit, în exclusivitate, că fugarul Cristian Rizea a reușit să obțină pașaportul moldovenesc în luna mai a anului 2018, autoritățile de la Chișinău au demarată o anchetă de proporții pentru a descifra manevrele prin care ex-politicianul fugar a devenit cetățean moldovean.

Totul s-a întâmplat cu doar câteva luni înainte de lansarea programului de dobândire a cetățeniei Republicii Moldova prin investiție, program criticat vehement, la vremea respective, de opoziția de la Chișinău. (informații detaliate AICI)

”Președintele Republicii Moldova acordă cetățenie moldovenească prin decret prezidențial doar în condițiile naturalizării sau în interesele republicii. Astfel, instituția prezidențială nu a emis niciun decret de acordare a cetățeniei moldovenești cetățeanului român Cristian Rizea”, s-a transmis prin intermediul unui comunicat de presă al administrației prezidențiale de la Chișinău.

Sursele Gândul au dezvăluit că obținerea cetățeniei moldovenești de către Cristian Rizea nu ar fi fost posibilă fără implicarea directă a funcționarilor publici moldoveni afiliați PDM și PSRM, în special a celor care erau responsabili de pregătirea și semnarea decretelor de acordare a cetățeniei, adică direct din cabinetul președintelui de atunci al Republicii Moldova, Igor Dodon.

Solicitarea de urgentare a acordării cetățeniei a venit din partea lui Artur Gumeniuc, care, la momentul respectiv, deținea funcţia de consilier al președintelui Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale (secretar al Consiliului Suprem de Securitate – detalii uluitoare AICI.

”Doar așa se explică faptul că familia Rizea a aterizat liniștită la Chișinău, în Republica Moldova, pe 1 februarie 2019. Foarte interesant este și faptul că pe pașaportul lui Rizea apare ca autoritate emitentă ASP (Agenția Servicii Publice), aspect care aparent înseamnă că a fost emis la «comandă», fără ca el să fie prezent”, s-a mai arătat în ancheta realizată de Gândul.


Citește și:

EXCLUSIV | Cristian Jura (CNCD), după ce consiliul s-a autosesizat în cazul femeii din Urziceni care a născut pe trotuar: ”Există motive multiple!”

ANALIZĂ | Tatiana Stanovaya, despre ”Bătălia pentru Kremlin”: ”Există zeci de mini-Prigojini în Rusia, mai este Putin liderul de care au nevoie?”

VIDEO EXCLUSIV | Motivul pentru care șeful ANPC l-a sunat noaptea pe comandantul IPJ Constanța. Ce s-a întâmplat la restaurantul Sofra din Mamaia

EXCLUSIV | Scandalul ”Greenfield”, dezamorsat temporar după ce CGMB a votat ”varianta Nicușor Dan”. Care sunt riscurile imediate

Cad primele capete după descoperirea ”azilului groazei” din Bărdești. Cristian Viorel Răduț, directorul executiv al AJPIS Mureș, eliberat din funcție

Adrian Artene
Director editorial al Grupului de Presă GÂNDUL, care include, printre altele, web-site-urile gândul.ro, cancan.ro, prosport.ro, promotor.ro, csid.ro, mai mult
Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
"Nu există așa ceva". Reacția unui bărbat din Cehia la o terasă din România unde...
Roxana i-a șocat pe toți de 1 mai! A ajuns să fie cea mai tunată,...
FOTO. Viciul lui sunt femeile! S-a logodit cu o actriță din filmele pentru adulți, iar...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Primele rezultate în cazul fetiței de 4 ani care a murit după ce a mâncat...
Stațiunea montană din România care este unică în toată Europa. Puțini turiști de la noi...
Declarații scandaloase ale unei vedete. Cum face sex la 85 de ani: „Încă pot să-mi...
"Banii noștri s-au dus". Doi tineri s-au trezit fără 10.000 de dolari în cont. Era...
Biletul de adio al fetei de 13 ani care s-a aruncat de la etaj, pentru...
Accidentul de la Suceava ar fi fost produs în mod intenționat. Victima și șoferul în...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
La câți KM se schimbă ambreiajul mașinii? Primele semne al ambreiajului uzat
Rusia a recucerit oraşul Robotyne, principala aşezare eliberată de Ucraina în 2023
Fenomenul El Niño SE TRANSFORMĂ chiar sub ochii lumii! Ce înseamnă asta
BANII românilor vor fi CONFISCAȚI. Decizia anunțată pe 2 Mai de Guvern: E funcțional sistemul
Putin vrea să distrugă NATO. N-are curaj să atace, dar aplică o strategie perversă
Ce a putut să găsească o tânără într-un burger de pui cumpărat de la un...
Se spală rufe azi, în Joia Mare? Ce spun preoții
Sebastian, provocat de băieți să o sărute pe Roberta. Cum au reacționat concurenții din casă....
"Nu a murit nimeni, a murit artistul Alex Mica în sufletele voastre". Cântărețul care a...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Guglielmo Marconi, inventatorul telegrafiei fără fir. Părintele radioului modern