VIDEO | Familia studentului ucis de șoferul drogat, distrusă de durere. „Sebi a fost, este și va fi un suflet prea bun pentru lumea asta”

Publicat: 22/08/2023, 19:19

Familia, prietenii, colegii și cei care l-au cunoscut pe Sebastian Andrei Olariu, tânărul ucis de Vlad Pascu în accidentul de la intrarea în stațiunea 2 Mai, l-au condus marți pe ultimul drum. Un drum presărat cu durere și flori albe. Părinții și-au adunat cu greu ultimele puterii să îi fie alături. Colegii din școala gimnazială, din liceu și din Facultatea de Geografie unde era student și-au luat și ei rămas bun și, în același timp, și-au strigat nemulțumirile și neputința.

„Instituțiile nu-și fac treaba. Nu plecăm din țară din cauza banilor, ci pentru că nu ne oferiți un trai decent și sigur”

O fostă colegă de clasă din gimnaziu a spus despre Sebastian că „a fost, este și va fi un suflet prea pur și prea bun pentru lumea asta”.

„Cel mai bun om pe care l-am întâlnit vreodată. După generală, am rupt legătura și s-a luptat cât de mult a putut el să ne aducă împreună. Și ne-a adus. A reușit să reunească grupul după ani de zile și e păcat că, acum, ne-a adus pe toți la un loc în situația aceasta, din cauza faptului că instituțiile noastre nu își fac treaba.

Dacă vă mai întrebți de ce copiii pleacă din țară, nu plecăm din cauza banilor sau din cauza salariilor, plecăm din cauza voastră, că nu puteți să ne oferiți un trai decent și sigur. Ne-am îmbrăcat astăzi în alb pentru că Sebi a fost, este și va fi un suflet prea pur și prea bun pentru lumea asta”, a spus o colegă de clasă.

Cu toții au venit îmbrăcați în alb și i-au presărat drumul atât spre biserică, cât și spre cimitir cu flori albe.

Drumul spre biserică și spre cimitir i-a fost presărat cu flori albe

Prietenii i-au adus o coroană cu fotografii pe care le aveau împreună cu Sebastian și cu mesaje pentru el.

Prietenii lui Sebastian i-au adus o coroană cu fotografii

„Sora lui Sebastian doarme cu poza lui”

Apropiații familiei sunt revoltați de cele întâmplate. Cu toții cer dreptate pentru cei doi adolescenți.

„Să fie puternici părinții, pentru că (Vlad Pascu – n.r.) le-a frânt inimile! Acest băiat nu trebuie să vadă lumina zilei”, a spus o femeie.

Nu-mi găsesc cuvintele. Trebuie schimbată legea, dacă ai consumat substanțe interzise, carnetul suspendat pe viață. Nu se poate așa ceva! Nu se poate să curmi viața unui copil nevinovat dintr-un teribilism. Cei care vând aceste substanțe interzise, ar trebui să aibă un pic de conștiință. Sora băiatului este…  nu găsesc cuvinte să spun cât de mult suferă acest copil. Stă în permanență cu poza lui, doarme cu poza lui, este distrusă. Este îngrozitor de tristă”, a spus o prietenă de familie.

„Voia să devină regizor, să plece în străinătate. Visurile lui le-a luat un drogat”

De la capela cimitirului unde și-a dus băiatul ucis în accident la doar 21 de ani, Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian, spunea că a aflat târziu despre moartea fiului său, iar când l-au anunțat de la morgă, a crezut inițial că este vorba de o glumă proastă. Tatăl lui Sebastian spune că nu poate să descrie în cuvinte cum arăta fiul său, când a mers la morgă să îi ridice trupul, o imagine cu care va rămâne ”marcat pe viață”.

„Suntem devastați. Acum două luni am fost în concediu, am fost atât de fericiți. Acum, s-a încheiat totul, fericirea noastră nu mai există. Nimeni nu a luat legătura cu mine. Pe mine, sâmbătă, la ora 10 și jumătate, m-au sunat cei de la morgă, mi-au spus: «Băiatul dumneavoastră este mort». Am crezut că este o glumă. Am închis, l-am sunat pe fiul meu, telefonul îi suna. Am sunat din nou pe acea doamnă și mi-a spus: «Domnul Olariu, sincere regrete, băiatul dumneavoastră nu mai există».

Era pasionat de film, voia să fie regizor. Nu a reușit la facultatea de Artă, a intrat la Geografie. Voia să plece în străinătate la cursuri, să devină regizor. Visurile lui le-a luat un drogat care acum trăiește și băiatul meu este mort”, a spus tatăl lui Sebastian Andrei Olariu.

Vlad Pascu s-a urcat drogat la volan și a curmat două vieți

Roberta și Sebastian au murit sâmbătă dimineață, iar alți trei prieteni care erau cu ei au fost răniți și internați în spital, după ce Vlad Pascu, un tânăr de doar 19 ani, care avea permis de trei luni și se urcase drogat la volan, a intrat cu mașina în ei, pe marginea drumului care leagă stațiunile Vama Veche de 1 Mai, din județul Constanța.

Vlad Pascu a fugit de la locul accidentului, dar a fost prins de polițiști, la scurt timp, în stațiunea Vama Veche. Acolo, a fost testat cu aparatul DrugTest, rezultatul fiind pozitiv pentru cocaină, amfetamină și metamfetamină.

Anchetatorii i-au făcut dosar penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului, iar de sâmbătă este în spatele gratiilor, mai întâi fiind reținut, apoi arestat preventiv.


CITEȘTE ȘI:

VIDEO | Roberta și Sebastian, tinerii uciși de Vlad Pascu, în accidentul din stațiunea 2 Mai, înmormântați în aceeași zi

VIDEO | Ce a făcut Vlad Pascu în noaptea dublei crime din 2 Mai. Oprit de polițiști de două ori înainte de tragedie, niciodată testat pentru droguri

EXCLUSIV | Mașina-vedetă a lui Vlad Pascu, ascunsă sub o prelată, după accidentul în care a ucis doi tineri – GALERIE FOTO

EXCLUSIV | Cine sunt părinții băiatului de bani gata care a condus drogat și a ucis doi tineri, la 2 Mai. Afaceri în pierdere și bani dați cu camătă

Autoturismul lui Vlad Pascu nu avea RCA. De ce l-au lăsat polițiștii să plece, când legea cere reţinerea certificatului de înmatriculare

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
NOILE REGULI pentru acești angajați din ROMÂNIA. Modificările au intrat deja în vigoare
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum s-au răzbunat germanofilii pe membrii guvernul român care au hotărât intrarea în război împotriva...