VIDEO | George Buhnici își cere scuze după „scandalul vergeturilor”: „Am vorbit ca un mârlan, ca un băiețaș de cartier fără pic de minte-n cap și fără experiență de viață”

Publicat: 26/07/2022, 15:16
Actualizat: 26/07/2022, 15:17

Cunoscutul vlogger George Buhnici își cere scuze, într-o intervenție video pe YouTube, pentru declarațiile controversate făcute la Neversea, în cadrul unei emisiuni tv, când a vorbit despre femeile care vin la mare, deși au „vergeturi” și și-a lăudat soția pentru că încă arată „ca o minoră”. „Iertați-mă, doamnelor!”, este mesajul central al lui Buhnici, care recunoaște că scandalul mediatic l-a costat scump și încă plătește polițele pentru afirmațiile sale scandaloase.

„Aș vrea să vă spun că, în urma celebrului interviu pe care l-am dat în urmă cu două săptămâni, am primit acuzații și chiar amenințări din cele mai dure și mai serioase. Și m-am gândit foarte serios la ce am de făcut în perioada următoare.

O să o spun pe șleau. Da, am vorbit ca un mârlan, ca un băiețaș de cartier fără pic de minte-n cap și fără nicio experiență de viață, ca și cum aș fi fost fumat sau cel puțin amețit de băutură. Mulți dintre cei care mă cunosc chiar m-au întrebat dacă nu cumva am fost sub influența unor substanțe. Nu, nu am fost, nu am această scuză. Eram poate doar euforic datorită atmosferei de festival, mai ales după atâta vreme de stat mai mult prin casă.

Dar asta nu scuză nimic”, spune George Buhnici, în clipul video de pe canalul său de YouTube.

SURSĂ FOTO: CAPTURĂ YOUTUBE.COM

Buhnici: Încă procesez tot ce s-a întâmplat și se întâmplă

„Probabil din dorința de a șoca și de a impresiona audiența (încă procesez tot ce s-a întâmplat și se întâmplă), dintr-o tentativă total neinspirată de umor, am „reușit” să fiu superficial și lipsit de empatie, am jignit categorii întregi de oameni și am obținut într-adevăr un șoc – dar acest șoc a fost în primul rând pentru mine și pentru familia mea, nu numai pentru public.

Vreau să-mi cer scuze public tuturor celor pe care i-am jignit, celor pe care, fără să-mi dau seama, într-o pauză de rațiune , i-am și mai ales le-am agresat prin limbaj, prin grobianism și prin lipsa de politețe.

Așa cum ați aflat probabil, am plătit și încă plătesc scump pentru acest episod, care a făcut atât de multe valuri pe internet și în media. Dar aici, nu voi intra în detalii. Ceea ce am să fac este să îmi reconsider eu în perioada următoare prioritățile, să mă concentrez mai mult pe familie și pe lucrurile de care sunt pasionat și la care mă pricep – case sustenabile, energii regenerabile, tehnologie.

N-am să dau curs invitațiilor sau ofertelor care speculează imaginea de „băiat rău”, bădăran și de misogin – consider că această imagine nu mă reprezintă, eu nu sunt și nu pot fi un astfel de personaj. Îi rog pe cei care și-au închipuit că pot reprezenta așa ceva să-și caute în altă parte exponenții. Într-un cuvânt, celor care se gândesc că voi profita de popularitatea pe care am căpătat-o în aceste zile pentru a-mi lărgi gama de preocupări, le spun că NU voi face asta. Nu mă interesează popularitatea de acest fel. Nu o merit pentru că… NU sunt așa.

Voi rămâne pe „felia” mea, acolo unde publicul mă cunoaște și, sper eu, încă mă apreciază: tehnologia care ne schimbă viețile în bine”, continuă vloggerul.

Buhnici: Sper să nu devină doar o întâmplare seacă de pe internet

„Îmi pare tare rău. Am învățat foarte multe din această situație extremă și mi-aș dori să învețe și alții din ceea ce mi s-a întâmplat mie. Sper ca această dezbatere, care s-a stârnit, să fie de folos în cele din urmă tuturor. Sper să nu devină doar încă o întâmplare seacă de pe internet, în care toată lumea s-a implicat doar la nivel de comentarii dar nu am învățat de-ajuns cu toții.

În încheiere, vreau să le MULȚUMESC atât celor care mi-au trimis mesaje de susținere, cât și celor care m-au criticat. Și unii și alții m-au ajutat să depășesc această perioadă și să mă trezesc la realitate. Din acest moment, vreau să iau ce e bun și util, să continui să evoluez. Mai vreau să mulțumesc familiei mele, care mi-a fost și îmi este alături și vreau să le spun că îmi pare rău, pentru că, dintr-o inconștiență, i-am expus la acest val național de oprobriu.

Ne revedem acolo unde experiența și contribuția mea sunt cu adevărat de folos.

Pe curând!”, conchide Buhnici.

Foto: Facebook / George Buhnici
Foto: Facebook / George Buhnici

George Buhnici, declarații controversate: „Mai dați pe la sală, fetelor! Eu am noroc că am o nevastă care arată ca o minoră” / Prima reacție a vloggerului după scandal: „Nu pot opri trollii…”

George Buhnici a făcut declarațiile șocante în cadrul emisiunii Xtra Night Show, în timp ce se afla la festivalul Neversea. Mai mult, acesta nu și-a cerut scuze imediat după afirmații, ci a spus doar că „nu poate opri trollii”.

„Am văzut şi fete care nu arată bine şi nu aş vrea să se interpreteze, dar suntem la festival şi putem da vina pe orice. E după ora la care puteam să şi fi consumat, habar n-am.

Dar, serios, mai mergeţi pe la sală, fetelor! Venim la mare ca să vedem piele şi aş vrea ca pielea aia să nu aibă vergeturi. Deci, dacă aţi investi în săliţă cât investiţi în tatuaje, cred că am fi toţi mai bine. Încurajez pe toată lumea să dea un pic pe la sală”, a declarat Buhnici.

„Eu am norocul că am o soţie care arată ca o minoră. Asta e şansa vieţii mele, jur. Uită-te la ea! Câţi ani îi dai?”, a mai spus Buhnici, la momentul respectiv.

Lorena Buhnici s-a pus scut în fața soțului său: „Informația a fost scoasă din context”

„Un interviu în care informaţia clară a fost scoasă din context a dus la „priceperea” unor oameni de a ataca şi de a arăta cu degetul.”, a scris Lorena pe Instagram.

„Da, avem un număr mare de obezi (copii şi adolescenţi) în ţara asta şi cineva (soţul meu) a spus-o mai direct… la televizor. Când spun medicii nu mai facem postări în social media şi nici nu mai criticăm.”, a mai scris Lorena.

Gabriela Firea a condamnat afirmațiile lui George Buhnici

„Condamn cu fermitate declarațiile care aduc atingere drepturilor și integrității femeilor! Femeile sunt egale cu bărbații! Este de neiertat orice declarație care le tratează pe femei ca pe niște obiecte sau care îndeamnă bărbații să considere că femeile sunt bune doar la cratiță.

Desigur, nu este deloc rău să te pricepi, ca femeie, la cratiță, în condițiile în care din ce în ce mai mulți bărbați se laudă cu talentele lor de master chef. Ceea ce, din nou, este foarte bine”, a declarat Firea, după scandalul „vergeturilor”.

CNCD s-a sesizat în cazul Buhnici

Așa cum era de așteptat, CNCD (Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării) s-a sesizat în cazul Buhnici și a decis să ia măsuri urgente.

Vloggerul George Buhnici a generat un scandal-monstru, după ce a criticat dur „femeile cu vergeturi” de pe plajă și a lăudat-o pe Lorena, soția sa, deoarece are un corp de „minoră”.

BCR a rupt colaborarea cu George Buhnici

BCR a renunțat la colaborarea cu vloggerul George Buhnici, după afirmațiile acestuia despre femeile „cu vergeturi”, care nu ar avea ce să caute la mare, în opinia sa.

„Situaţia din ultimele zile generată de unul dintre partenerii noştri, George Buhnici, ne-a pus în poziţia de a reacţiona la acest derapaj. Am respins şi vom respinge întotdeauna orice atitudine de sexism şi discriminare în limbajul public.

Totuşi, am crezut şi credem în a doua şansă, nu în execuţii sumare, în piaţa publică.

Continuăm să credem că orice greşeală se repară mai ales cu implicarea celui care a greşit.

Adevărul simplu spus este ca am aşteptat în ultimele zile (din respect pentru un partener de mulţi ani) poziţia lui la reacţia publicului şi, mai ales, la solicitarea noastră de angajare într-o campanie de educaţie împotriva discriminării şi sexismului.

Am primit un răspuns din care este evident că vedem diferit lucrurile.

L-am anunţat pe George că vom încheia parteneriatul cu el.

Sexismul, discriminarea, obiectificarea sexuală a femeilor sunt inacceptabile în orice formă şi nuanţă, implicită sau explicită”, a transmis BCR.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Recipientele de la una dintre cele mai populare cafenele din lume vor fi mai mici...