VIDEO | Petre Florin Manole, președinte PSD Sector 1: ”45.000 de euro de la Clotilde Armand pentru colegii de la USR. Direct, fără licitație. Este asta conduită de manager de proiect anticorupție?”

Publicat: 25/11/2022, 17:05
Actualizat: 25/11/2022, 17:27

Controversata platformă online care permite înscrierea pentru obținerea tichetelor anticriză primise de Clotilde Armand, primarul Sectorului 1, a suscitat discuții aprinse după ce firma câștigătoare și-a adjudecat contractul în doar 34 de minute.

Mai mult – alte detalii AICI –, printre acționarii firmei Field Zoom Data se găsește și un membru USR, iar Clotilde Armand a fost acuzată că suma de 45.000 de euro a ajuns la propriul partid.

Petre Florin Manole, președintele PSD Sector 1, a reacționat la rândul său, spunând că este vorba despre 45.000 de euro ”dați în vânt”.

45.000 de euro de la Clotilde Armand pentru colegii de la USR. Direct, fără licitație. Pentru un proiect fantomă: platforma pentru tichetele anticriză. Platformă despre care, în hotarârea de Consiliu Local, nu scrie nimic.

45.000 de euro dați în vânt, și ajunși „întâmplător” la un prieten de partid. Cum era, USR, cu sau fără penali în funcții publice?”, se întreabă Petre Florin Manole în mediul online.

”Cum este posibil?”

Potrivit președintelui PSD Sector 1, este cel puțin ciudat ca o firmă, la 34 de minute de la publicarea anunțului, să vină cu o ofertă ”acceptabilă” în minutul 35.

Petre Florin Manole a întrebat-o, de altfel, pe Clotilde Armand dacă o astfel de ”conduită” este demnă de un ”manager de proiect anticorupție”.

Atribuirea directă a contractului pentru o platformă pentru aceste vouchere către o firmă în care unul dintre acționari este membru USR Sector 1…

Transmit prin intermediul dumneavoastră o întrebare doamnei Clotilde Armand: Cum este posibil ca la 34 de minute după ce se pune o licitație în SICAP o firmă să fie atât de deșteaptă, de eficientă, de bine informată și de pregătită, încât să vină cu o ofertă acceptabilă în al 35-lea minut? Este asta conduită de manager de proiect anticorupție?”, s-a întrebat președintele PSD Sector 1 în fața jurnaliștilor.


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase