VIDEO | Premierul Marcel Ciolacu a participat la ceremonia dedicată sportivilor români medaliați la competițiile sportive internaționale

Publicat: 21/07/2023, 11:45
Actualizat: 21/07/2023, 12:19

Premierul Marcel Ciolacu a participat, vineri, la ceremonia dedicată sportivilor români medaliați la competițiile sportive internaționale – Jocurile Europene și Special Olympics – și la momentul depunerii jurământului de către sportivii și antrenorii care fac parte din lotul care va reprezenta România la Festivalul Olimpic al Tineretului European.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că a fost onorat de această participare și de interacțiunea cu ”copiii minunați” care reușesc astfel de performanțe sportive în numele României.

”Vă mulțumesc că mi-ați făcut onoarea să fie astăzi lângă dumneavoastră, lângă acești copii minunați fără de care nu am putea merge înainte, să fiu alături de antrenorii, președinții de federații.

Mulți dintre dumneavoastră îmi sunteți și prieteni. Fără puterea exemplului, și acești copii reprezintă puterea exemplului, nu putem vorbi de câștiguri, nu putem vorbi despre preformanță și nu putem vorbi despre ceea ce ne dorim în viață. (…)

Un singur lucru vă pot promite, căo să încerc să mă ridic la nivelul așteptărilor dumneavoastră. Așteptările pe care le au acești copii și pe care le avem cu toții pentru sportul românesc”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

”O perioadă mult prea lungă a fost o lipsă de performanță”

Premierul Marcel Ciolacu a punctat că lipsa de performanță a durat o perioadă mult prea lungă, iar performanțele de acum ale sportivilor români înseamnă ”o mândrie pentru România și un exemplu de urmat pentru generațiile mai tinere”.

”O perioadă mult prea lungă a fost o lipsă de performanță. O perioadă mult prea lungă, guvernul și statul român nu au avut un program coerent în ceea ce privește sportul de performanță și nu numai.

Cred că, împreună cu dumneavoastră, împreună cu doamna președintă a Agenției de Sport, să reușim să creionăm, atât pe termen scurt, dar și – foarte important, pentru că performanțele nu vion peste noapte – pe termen mediu și lung, un program coerent, transpartinic, care să fie mai mult decât o lege, să fie respectul pe care noi, politicienii, îl arătăm marilor campioni și viitoarelor generații.

Vreau, de asemenea, să felicit toți sportivii români medaliați la Jocurile Europene din Polonia și la Jocurile Mondiale de Vară Special Olympics de la Berlin. Rezultatele dumneavoastră, încă o dată, demonstrează valoarea, determinarea și curajul de care dați dovadă. Sunteți o mândrie pentru România și un exemplu de urmat pentru generațiile mai tinere”, a mai declarat premierul Marcel Ciolacu.


Citește și:

Șeful CNAIR pune presiune pe constructorul Centurii de Sud a Craiovei, aflat în întârziere. Vrea rapoarte săptămânale!

ULTIMA ORĂ | Premierul trimite Corpul de control la CSA Steaua! Marcel Ciolacu cere verificări cu privire la administrarea stadionului Ghencea

EXCLUSIV VIDEO | Câte gospodării din România se încălzesc cu lemn de foc? Surpriză – un număr extraordinar de mare! Ce este de făcut?

Evgheni Prigojin și noua ”agendă” a mercenarilor Wagner: ”Ce se întâmplă pe front e o rușine, nu vrem să facem parte din asta!”

60.000 $ cash, hărți militare și o beție cruntă. Omul dorit de Putin la comanda Wagner a ”cucerit” un spital: ”Nu a putut spune cum îl cheamă!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cu cât crește salariul minim pe economie de la 1 iulie 2024. Anunțul făcut de...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Decizie pentru cei care au PERMIS CATEGORIA B. Klaus Iohannis a promulgat legea chiar acum
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Cum salvăm planeta alegând să consumăm un alt tip de pește decât cel de obicei?