Ziua Minorităților Naționale | Nicolae Ciucă: „Să ne asigurăm că toate vocile sunt auzite și că DREPTURILE cetățenilor sunt protejate și respectate”

Ziua Minorităților Naționale | Nicolae Ciucă: „Să ne asigurăm că toate vocile sunt auzite și că DREPTURILE cetățenilor sunt protejate și respectate”

Ziua Minorităților Naționale este celebrată, în fiecare an, în data de 18 decembrie. În anul 1992, în această zi, a fost adoptată – printr-o Rezoluție a Adunării Generale a ONU – „Declarația cu privire la drepturile persoanelor aparținând minorităților naționale, etnice, religioase și lingvistice”.

România a devenit parte integrantă a acestui context internaţional prin aprobarea HG nr. 881/1998 pentru declararea zilei de 18 decembrie ca Zi a Minorităţilor Naţionale din România.

Nicolae Ciucă, președintele Senatului României și președintele Partidului Național Liberal, a transmis un mesaj cu ocazia acestei zile, o zi în care sunt celebrate „diversitatea culturală, etnică și religioasă”.

Marcăm astăzi Ziua Minorităților Naționale, o zi în care celebrăm diversitatea culturală, etnică și religioasă, care îmbogățește întotdeauna orice națiune și contribuie la dezvoltare, deschidere și progres.

Prin activitatea noastră politică, trebuie să ne străduim să ne asigurăm că toate vocile sunt auzite și că drepturile tuturor cetățenilor – indiferent de apartenența etnică sau culturală – sunt protejate și respectate”, a notat Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.

„Rămânem un aliat de nădejde în lupta împotriva discriminării și a intoleranței”

Nicolae Ciucă a mai trasmis, prin interediul acestui mesaj, că și PNL este „ferm angajat să promoveze o societate echitabilă”, fiind un „aliat de nădejde în lupta împotriva discriminării și a intoleranței de orice fel”.

Partidul Național Liberal este ferm angajat să promoveze o societate echitabilă, unde fiecare comunitate este apreciată și unde nu îi sunt îngrădite drepturile și libertățile. Rămânem un aliat de nădejde în lupta împotriva discriminării și a intoleranței de orice fel și condamnăm orice manifestare extremistă, xenofobă sau instigatoare la ură.

Transmit cele mai bune gânduri tuturor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale din România. La mulți ani!”, a încheiat Nicolae Ciucă, președintele Senatului României.


Citește și:

Viceprimarul Sectorului 1, despre NEPĂSAREA de care dă dovadă Clotilde Armand: ”Una au trimis școlile, cu alta a venit primarul la vot!”

„Sabotaj” marca USR la Primăria Brașov? Viceprimar liberal: ”Primarul Coliban este certat cu transparența! Proiecte blocate, aruncate într-un sertar!”

Continuă lupta dintre viceprimarul PNL al Brașovului și primarul USR. Sebastian Rusu: ”O instituție publică nu reprezintă un instrument de răzbunare!”

EXCLUSIV | Viceprimarul liberal al Brașovului, după ce primarul USR i-a cerut să-și mute biroul la Cimitirul Municipal: „Circ ieftin, IMATURITATE!”

Viceprimarul Sectorului 1 o scoate „la tablă” pe Clotilde Armand: „Câte școli noi s-ar fi putut CONSTRUI în sector, ce mai așteptăm?”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Semnul de circulație pe care șoferii SUNT OBLIGAȚI să îl cunoască. Foarte puțini îl recunosc,...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Ce origine preistorică are cafeaua, una dintre cele mai consumate băuturi din lume?