10 cele mai așteptate filme din 2023 | VIDEO

10 cele mai așteptate filme din 2023 | VIDEO
Publicat: 01/01/2023, 15:37

2022 s-a sfârșit, ceea ce înseamnă nu numai că acum este cel mai bun moment pentru a face retrospectiva filmelor și serialelor TV de care ne-am bucurat anul trecut, ci și să vedem care sunt 10 cele mai așteptate filme din 2023. Din fericire, deși există încă o mulțime de titluri care nu au încă date de lansare oficiale, 2023 promite deja să fie un alt an memorabil.

De fapt, de la câteva sequel-uri incitante ale unor francize și până la numărul egal de drame de prestigiu, realizate de regizori remarcabili, lista de lansări din 2023 se conturează a fi revigorant de interesantă și de variată.

Iată care sunt 10 cele mai așteptate filme din 2023 și datele la care vor avea premierele:

„John Wick: Chapter 4” – 24 martie 2023

Nu există multe francize care au evoluat în atâtea moduri interesante ca seria John Wick. Ceea ce a început în 2014 ca un film destul de simplu despre un asasin pensionat a devenit o saga despre o lume subterană complicată, labirintică, de spioni, asasini și secrete. Și dovada calității francizei John Wick este că atenția sa nu s-a îndepărtat niciodată prea mult de agentul jucat briliant de Keanu Reeves.

Reluând acțiunea de unde a rămas cel de-al treilea capitol îndrăzneț al francizei, „John Wick: Chapter 4” promite să continue povestea complicată a asasinului său omonim, oferindu-i lui Reeves șansa de a se confrunta cu legende ale filmelor de acțiune precum Donnie Yen, Hiroyuki Sanada și Scott Adkins. Este, cu siguranță, unul dintre cele mai promițătoare filme de acțiune din 2023.

„Spider-Man: Across the Spider-Verse” – 2 iunie 2023

„Spider-Man: Into the Spider-Verse” din 2018 a apărut de nicăieri și a redefinit rapid așteptările spectatorilor atât în cee ce îi privește pe supereroi, cât și pentru filmele animate. Stilul experimental de animație al lungmetrajului, combinat cu focusul narativ pe Miles Morales, mai degrabă decât pe Peter Parker, l-au făcut să se simtă ca un plus cu adevărat unic la un gen deja supraaglomerat. Continuarea mult așteptată a filmului „Spider-Man: Across the Spider-Verse” nu va face decât să onoreze și mai mult spiritul proaspăt și jucăuș al predecesorului său.

În urma evenimentelor din „Spider-Man: Into the Spider-Verse”, noul film îl va urma pe Miles Morales în timp ce acesta merge mai departe în Spider-Verse împreună cu prietena lui apropiată, Gwen Stacy. Perechea nu numai că se va întâlni față în față cu mai mulți Oameni Păianjen alternativi decât și-ar fi putut imagina vreodată, dar vor trebui, de asemenea, să lupte pentru a găsi o modalitate de a salva fiecare univers de ceea ce a avut până acum și a fost descris doar ca „un nou răufăcător misterios”.

„Asteroid City” – 16 iunie 2023

Wes Anderson a devenit atât de respectat și de iubit atât de cinefili, cât și de criticii de film, încât fiecare film pe care îl lansează este tratat ca un eveniment. Următorul său lungmetraj, „Asteroid City”, nu pare că va încălca această tradiție. Noul film are și ceea ce ar putea fi cea mai impresionantă distribuție pe care Anderson a adunat-o vreodată pe ecran.

Pe lângă Tom Hanks și Tilda Swinton, distribuția filmului îi mai include și pe Adrien Brody, Margot Robbie, Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Bryan Cranston, Jeff Goldblum, Jeffrey Wright, Maya Hawke, Edward Norton, The Whale’s Hong Chau, Willem Dafoe. Lungmetrajul, care a fost filmat în Spania, va urmări un grup de studenți și părinți care se adună într-un oraș din deșertul american din anii 1950 pentru a participa la o „Convenție Junior Stargazer”.

„Indiana Jones and the Dial of Destiny” – 30 iunie 2023

La 15 ani de la dezamăgitorul „Indiana Jones and the Kingdom of the Crystal Skull”, este imposibil de spus dacă „Indiana Jones și Dial of Destiny” din 2023 vor fi sau nu la fel de bun pe cât își doresc fanii. Cu toate acestea, chiar dacă noul film este prima aventură Indiana Jones care nu a fost regizată de Steven Spielberg, are multe atuuri. Nu numai că joacă alături de Harrison Ford, printre alții, și Phoebe Waller-Bridge, Mads Mikkelsen, Antonio Banderas și John Rhys-Davies, dar este și regizat de James Mangold.

În ultimii ani, Mangold a apărut ca unul dintre cei mai de încredere și mai distinși regizori de studio de la Hollywood. Desigur, asta nu înseamnă în mod automat că va putea recăpăta același spirit și inimă prezente în filmele originale Indiana Jones ale lui Spielberg. Oricum, calitatea finală a filmului este destul de puțin importantă în acest moment. La urma urmei, un nou film „Indiana Jones”, cu Harrison Ford în rol principal, și-ar fi găsit întotdeauna un loc pe această listă.

„Mission: Impossible — Dead Reckoning, Part One” – 14 iulie 2023

Există un singur film de acțiune de la Hollywood care pare a fi mai promițător decât „John Wick: Chapter 4” și acesta este „Mission: Impossible — Dead Reckoning, Part One”. De-a lungul ultimilor 20 de ani, franciza „Mission: Impossible” a devenit treptat una dintre cele mai de încredere și mai de succes de la Hollywood. În 2018 a fost lansat „Mission: Impossible — Fallout”, care este considerată de mulți ca fiind cea mai bună parte a seriei de până acum.

Acum, Tom Cruise și regizorul Christopher McQuarrie au făcut din nou echipă pentru „Dead Reckoning, Part One”. Se știu foarte puține despre intriga noului film, dar McQuarrie și Cruise sunt, cu certitudine, unul dintre cele mai bune duouri de regizori-actori de la Hollywood și nu pare că Dead Reckoning le va amenința în vreun fel poziția. De fapt, filmul se conturează deja a fi la fel de impozant ca și „Mission: Impossible – Fallout” din 2018.

„Oppenheimer” – 21 iulie 2023

Oppenheimer, cel de-al 12-lea lungmetraj al lui Christopher Nolan, urmează să apară în cinematografe în vară. Filmul va explora unul dintre cele mai importante momente ale celui de-al Doilea Război Mondial. Cu Cillian Murphy în rolul lui J. Robert Oppenheimer, cel mai recent film al lui Nolan îl va urmări pe fizicianul eponim, în timp ce conduce Laboratorul Los Alamos al Proiectului Manhattan într-o călătorie care are ca rezultat inevitabil crearea bombei atomice.

Primele trailere pentru „Oppenheimer” l-au prezentat ca pe un thriller psihologic – unul care îmbină experimentele infame ale Proiectului Manhattan cu imagini de coșmar ale distrugerii pe care bombele atomice au capacitatea să o lase în urma lor. Cu alte cuvinte, filmul pare a fi cea mai recentă încercare a lui Nolan de a combina spectacolul uluitor cu știința, din viața reală. Pe lângă Murphy, distribuția „Oppenheimer” îi mai include și pe Emily Blunt, Matt Damon, Florence Pugh, Robert Downey Jr., Kenneth Branagh, Gary Oldman.

„Barbie” – 21 iulie 2023

Puțini ar fi putut prezice că un lungmetraj bazat pe celebra jucărie Barbie s-ar poziționa ferm drept unul dintre cele mai promițătoare filme din 2023. Cu toate acestea, la câteva luni după ce câteva fotografii de la producția filmului au „incendiat” internetul, Warner Bros. a lansat în decembrie un trailer pentru „Barbie” care s-a dovedit a fi la fel de jucăuș și ciudat pe cât speraseră nenumărații viitori fani.

În acest moment, există foarte puține detalii despre intriga filmului regizat de Greta Gerwig. Cu toate acestea, paleta sa de culori centrată pe pastel și, evident, atitudinea încrezătoare au făcut deja din „Barbie” cea mai promițătoare comedie din 2023. La fel cu „Oppenheimer”, care apare și în cinematografe pe 21 iulie 2023, „Barbie” se mândrește și cu o distribuție impresionantă. Cu Margot Robbie și Ryan Gosling în rolurile principale ca Barbie și, respectiv, Ken, în timp ce Will Ferrell, America Ferrera, Kate McKinnon, Emma Mackey, Michael Cera, Simu Liu, Issa Rae și Ncuti Gatwa completează distribuția.

„Dune: Part Two” – 3 noiembrie 2023

„Dune” din 2021 este unul dintre cele mai impresionant filme SF pe care Hollywoodul le-a lansat în ultimii ani, așa că este normal să includem pe această listă continuarea sa foarte așteptată, „Dune: Part Two”. Noul film este, din nou, regizat de Denis Villeneuve, în timp ce Timothée Chalamet, Rebecca Ferguson, Josh Brolin, Stellan Skarsgård, Zendaya și Dave Bautista revin în rolurile originale „Dune”.

„Dune: Part Two” numără, de asemenea, câțiva noi veniți în distribuție, printre care starul „Elvis”, Austin Butler, Florence Pugh, Christopher Walken și Léa Seydoux. Având în vedere talentul acelor actori, nu există niciun motiv să credem în acest moment că „Dune: Part Two” nu va putea aduce povestea predecesorului său la o concluzie interesantă și satisfăcătoare pentru public.

„Killers of the Flower Moon”  – fără dată de lansare încă

Deși nicio dată de lansare nu a fost încă stabilită oficial pentru „Killers of the Flower Moon”, Apple TV+ a spus că filmul va fi lansat cândva în 2023. Nu numai că noul lungmetraj este primul pe care regizorul „Goodfellas” și „Taxi Driver”, Martin Scorsese, l-a realizat după filmul „The Irishman” din 2019, dar urmează să îl reunească pe Scorsese cu cei mai frecvenți colaboratori ai săi de pe ecran, Robert De Niro și Leonardo DiCaprio. Distribuția filmului îi include și pe Jesse Plemons, Lily Gladstone, Brendan Fraser, John Lithgow. Bazat pe romanul cu același nume al lui David Grann din 2017, filmul va explora povestea adevărată din spatele unei serii de crime care au afectat un trib de nativi americani în Oklahoma din anii 1920, precum și investigația reală a crimelor de către FBI.

„Beau is Afraid” – fără dată de lansare încă

Se cunosc foarte puține lucruri în acest moment despre această misterioasă producție A24, care urmează să fie următoarea mult așteptată a scenaristului și regizorului Ari Aster de la „Midsommar” din 2019. Filmul a fost descris anterior ca o „comedie de coșmar” de către Aster însuși și anterior a fost cunoscut sub numele de „Disappointment Blvd”. Puținele detalii cunoscute sugerează că lungmetrajul va spune povestea unui tip extrem de anxios care pornește într-o călătorie spre casă, care îi va schimba realitatea, după moartea mamei sale dominatoare.

Cel de-al treilea film al lui Aster pare că va fi la fel de neconvențional și ciudat ca orice a făcut până acum. Acesta în sine pare un motiv suficient de bun pentru a aștepta cu nerăbdare și entuziasm „Beau is Afraid”.

Foto: Profimedia Images

CITEȘTE ȘI: Top 10 cele mai bune seriale din 2022 | VIDEO

Top 10 cele mai bune filme din 2022 | VIDEO

Top 20 cele mai bune filme de Crăciun din toate timpurile | VIDEO

Filme de dragoste – Top 30 cele mai bune filme romantice

Top 10 cele mai bune filme de Halloween | Video

TOP 10 filme biografice | VIDEO

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat a fost găsit crucificat pe un gard, cu cuie bătute în mâini. Poliția...
Locul din România în care oamenii s-au întors în timp, în 1888. Cel mai ciudat...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
O gaură misterioasă, de mărimea Elveției, se formează în același loc în Antarctica. După 50...
“Am plâns pentru Vlad Pascu. Este o victimă!”. Elena Merișoreanu a șocat și tulburat România...
Minune de Paște! S-a vindecat de CANCER, după ce a trecut prin momente grele
Reacţia unor turişti thailandezi, ajunşi în ziua de Paşte în Maramureş. Au făcut poze cu...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
Alertă pentru cei care stau la BLOC. Decizia de care nu s-a aflat până acum:...
Cinci zodii obsedate de control. Le place să dea ordine și să aibă mereu dreptate
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Cât de bogată este, de fapt, Maria Cârneci: "Nu am mașină"
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Din ce sunt făcute stelele? Răspunsul l-a dat Cecilia Payne Gaposchkin în 1925