Nicușor Dan BLOCHEAZĂ Capitala vreme de 3 zile din „datorie” față de Ludovic Orban și pe filiera Diana Șoșoacă

Nicușor Dan BLOCHEAZĂ Capitala vreme de 3 zile din „datorie” față de Ludovic Orban și pe filiera Diana Șoșoacă
Publicat: 19/01/2024, 14:24
Actualizat: 19/01/2024, 17:32

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a făcut o „piruetă” și a anunțat, joi, că a aprobat organizarea unui protest – care urmează a se desfășura timp de 3 zile în Piața Constituției din București. Nu mai puțin de 5.000 de oameni și 200 de vehicule vor bloca traficul și așa supraaglomerat din cel mai mare oraș al României, dar în spatele deciziei de ultimă oră a edilului se ascund interese ascunse, până acum, în culise.

Inițial, Nicușor Dan a fost împotriva desfășurării unui astfel de protest în București. În data de 16 ianuarie, Nicușor Dan a anunțat că a respins solicitarea de protest în Piața Victoriei a transportatorilor şi a fermierilor. Primarul general al Capitalei a precizat că această solicitare nu este ”rezonabilă”. (detalii AICI)

  • ”Am respins solicitarea de protest a transportatorilor şi a fermierilor pentru că nu este rezonabilă. Aceştia au solicitat explicit ocuparea integrală de vineri până luni a Pieţei Victoriei şi a străzilor adiacente, pentru 15.000 de maşini si utilaje”, a scris Nicușor Dan pe Facebook, considerând că orașul ar fi blocat într-o astfel de situație.
  • Surprinzător, același Nicușor Dan s-a „sucit” după puțin timp, și a „uitat” că Bucureștiul va fi blocat de protestul transportatorilor și al fermierilor. În consecință, Capitala va fi paralizată timp de trei zile, după ce edilul a decis să aprobe protestul care se va desfășura în zilele de 21, 22 și 23 ianuarie. (informații detaliate AICI)

De ce a făcut Nicușor Dan un pas în spate și cui i-ar fi „dator”

Gândul prezintă, în exclusivitate, „mutările” uluitoare care au dus la „pirueta” făcută de Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, acesta transmițând bucureștenilor exact invers față de ceea ce spusese prima oară.

Am aprobat un protest care nu va afecta traficul din Bucureşti”, a specificat Nicușor Dan cu o lejeritate demnă de o cauză mai bună, fără să mai țină cont că, în astfel de condiții, nu a făcut altceva decât să își dea singur cu stângul în dreptul și nimeni nu reușește să-i mai „descifreze” deciziile.

Potrivit surselor Gândul, însă, Nicușor Dan a făcut un pas în spate doar după ce în acest scenariu ar fi intervenit chiar Ludovic Orban.

Actualul primar general al Capitalei ar avea o „datorie” la Ludovic Orban, pentru că a fost sprijinit de acesta atunci când a candidat pentru Primăria Municipiului București și promitea că va rezolva toate problemele, inclusiv traficul.

La început, Nicușor a renunțat (n.red. – nu a dat aprobare pentru protest), numai că a intervenit Ludovic Orban. La presiunea acestuia a cedat și a aprobat protestul de trei zile care va da Capitala peste cap.

Nicușor Dan îi este dator lui Ludovic Orban, pentru că a avut sprijinul acestuia atunci când a candidat pentru funcția de primar general. Nu avea cum să-l refuze.

Orașul va fi blocat 3 zile și, după ce că Nicușor Dan, în aproape 4 ani de mandat, nu a făcut nimic pentru a rezolva problema traficului din București, acum îl și îngreunează suplimentar”, au transmis sursele Gândul, în exclusivitate.

„Fațada” protestului aprobat de Nicușor Dan, „spoită” corespunzător

În PROTOCOLUL semnat între PMB și organizatorii „oficiali” ai acestei „adunări publice” – respectiv Mircea-Bogdan Petre, etichetat drept „avocatul Dianei Șoșoacă” – se menționează că este vorba despre un miting pentru „susținerea revendicărilor transportatorilor, fermierilor și agricultorilor”.

În Piața Constituției vor fi prezenți „maxim 5.000” de persoane și „maxim 200 de autovehicule rutiere (100 de tractoare și 200 capete tractor de tir).

Organizatorul acestui protest va trebuie să asigure evitarea „situațiilor de risc”, iar sediile instituțiilor publice nu trebuie să fie, cumva, blocate.

Din partea Primăriei Municipiului București, acest PROTOCOL controversat a fost semnat de Nicușor Dan, plus secretarul general al Municipiului București și reprezentanții administrațiilor și instituțiilor publice implicate în acest scenariu – Brigada Rutieră, Direcția Generală de Poliție a Capitalei, Jandarmeria, administrația spitalelor, administrația lacuri și agrement, administrația străzilor, Compania Municipală Parking, STB,  Direcția Cultură, Direcția Venituri, Poliția Locală.

Din partea organizatorului a semnat Mircea-Bogdan Petre, prin avocatul Alexandru Duțu.

Cine este Mircea-Bogdan Petre, organizatorului protestului din Piața Constituției

Din informațiile obținute de Gândul, Nicușor Dan a luat o decizie nu numai suprinzătoare, care se bate cap în cap cum prima sa decizie, aceea de a respinge protestul.

Aprobând acest protest și semnând, în consecință, PROTOCOLUL prezentat mai sus, Nicușor Dan ar face altceva decât să pună protestul din Piața Constituției la dispoziția unei „echipe” care ar fi „coordonate” de senatoarea Diana Șoșoacă și care are în spate partidul acesteia – S.O.S. România.

De altfel, Rareș Hopincă, prefectul Capitalei a precizat că fusese deja transmisă o solicitare pentru organizarea unui protest, iar în solicitare – transmis tot prin avocatul Alexandru Duțu – era menționată și Diana Șoșoacă, nu numai Mircea-Bogdan Petre, dar solicitarea a fost respinsă.

Solicitarea a fost făcută prin intermediul aceluiași avocat, Alexandru Duțu.

”Atât avocatul Mircea-Bogdan Petre, cât și avocatul Alexandru Duțu sunt considerați «apropiați» ai Dianei Șoșoacă.  Ulterior, după ce prima solicitare a fost respinsă de Nicușor Dan, s-a trecut la faza a doua a scenariului”, au precizat sursele Gândul, acestea transmițând și că „avocatul Mircea-Bogdan Petre este din Constanța, căsătorit cu Mihaela Petre, avocat la rândul ei. Are o firmă în funcțiune, SC TONI’SPARKLE SRL – restaurant. Bogdan Petre deține 50%, restul are Manea Andreea-Diana. Mircea-Bogdan Petre a mai avut 3 firme, dar sunt radiate”.

Protest confiscat?

Confiscarea protestului transportatorilor, fermierilor și a agricultorilor de către Diana Șoșoacă, partidul SOS România și oamenii de încredere ai acestei capătă contur în contextul în care avocatul Alexandru Duțu este cel prin intermediul căruia au fost formulate ambele solicitări transmise lui Nicușor Dan.

”Faptul că numele Dianei Șoșoacă nu mai apare în cea de-a doua solicitare transmisă Primăriei Municipiului București nu trebuie să păcălească pe nimeni”, au avertizat sursele Gândul.

Pe de altă parte, avocatul Bogdan Petre a precizat că ar fi depus această solicitare în nume propriu, ca un „omagiu” adus protestatarilor. Mai mult, acesta se declară a fi, potrivit informațiilor apărute în mass-media, doar un avocat al Baroului București, dar spune că nu este „avocatul Dianei Șoșoacă”.

Prefectul Capitalei: ”Protestul, organizat de Șoșoacă”

În urma anunțului-surpriză făcut de Nicușor Dan, Rareș Hopincă – prefectul Capitalei – a declarat că nu este vorba despre un protest al agricultorilor sau al fermierilor, ci unul organizat de partidul Dianei Șoșoacă,cu ajutorul lui Bogdan Petre și al avocatului Alexandru Duțu.

Protestul este, fără echivoc, organizat de doamna senator Șoșoacă, prin două persoane apropiate dânsei: un domn Bogdan Petre și Alexandru Duțu. De altfel, pe data de 12 ianuarie, doamna Șoșoacă, împreună cu domnul Bogdan Petre, prin avocat Duțu, au depus o cerere similară, de organizare a unui protest în Piața Victoriei cu o sumedenie de oameni.

Acea cerere a fost respinsă, pentru ca peste alte două-trei zile să revină doar domnul Bogdan Petre, prin cererea care a fost examinată astăzi și aprobată de primarul general, Nicușor Dan. Deci fără echivoc, este protestul doamnei Șoșoacă și al partidului dânsei.

Nu este protestul agricultorilor sau al fermierilor și cred că această distincție este foarte important de făcut, pentru că oamenii trebuie să știe dacă achiesează sau nu la un miting politic”, a transmis Rareș Hopincă, prefectul Capitalei, într-o intervenție la Antena 3.


Citește și:

Radu Dinulescu, avocat, despre suspendarea PUZ-urilor: „Dacă cineva, acum, în Sectorul 3, vrea să construiască un coteț unui câine, nu poate să o facă” | VIDEO EXCLUSIV, „Cu Gândul la București”

Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei: ”Clotilde Armand se găsește într-o REALITATE PARALELĂ cu a cetățenilor, se reprezintă doar pe sine”

Se adâncesc pierderile cauzate de BLOCAJUL URBANISTIC impus de Nicușor Dan. BREC: ”Scade numărul locuințelor livrate în București”

EXCLUSIV | Capitala se sufocă, dar Nicușor Dan vorbește despre traficul ”lejer” din 2035! Avocat: ”E disperat, a intrat în campanie cu un an înainte!”

Nicușor Dan preferă dușurile calde, nu reci, și a scăpat ”porumbelul” la TV: ”Spune-i că-l bag în…”

EXCLUSIV | Nicușor Dan, acuzat că îl „hărțuiește” pe primarul Sectorul 2: „Vendetă, exces de putere, se crede iar pe cai mari!”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Dezastru total pentru Simona Halep! Anunț oficial de ultim moment
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Chirie de 30 de bani pe zi în locul din România cu priveliște de vis!...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Aceste mașini NU mai trec ITP-ul. Șoferii nu vor mai primi drept de circulație
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Decizie istorică la Muzeul Louvre! Tabloul ”Mona Lisa” ar putea fi mutat
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Vremea se încălzește! Ce temperaturi au anunțat meteorologii?