EXCLUSIV | Clotilde Armand va contesta AMENDAMENTELE aduse bugetului. Viceprimar: ”Prefectura Capitalei nu se exprimă pe aspectele economice”

EXCLUSIV | Clotilde Armand va contesta AMENDAMENTELE aduse bugetului. Viceprimar: ”Prefectura Capitalei nu se exprimă pe aspectele economice”
Publicat: 29/03/2023, 12:43
Actualizat: 29/03/2023, 17:12

Bugetul pentru anul 2023 al Sectorului 1 a fost aprobat după ce consilierii locali PNL și PSD  au adus 18, respectiv 8 amendamente. Clotilde Armand a lipsit și de la această ședință de Consiliu Local, iar pe scaunul unde ar fi trebuit să se așeze a fost plasat un afiș pe care scria ”Primar invizibil”. Edilul Sectorului 1 a anunțat că va contesta la Prefectura Capitalei amendamentele ”nelegale”, dar Ramona Porumb – viceprimarul Sectorului 1 – i-a explicat edilului greșeala pe care a făcut-o în momentul anunțului.

Clotilde Armand a acuzat, din nou, ”greaua moștenire” a trecutului, la nivel administrativ, considerând că atât PNL, cât și PSD, au făcut ”front comun” împotriva sa.

Edilul Sectorului 1 a trimis o ”săgeată” și către prefectul Toni Greblă – mai multe informații AICI -, dar a anunțat în mediul online că amendamentele ”nelegale” aduse de consilierii locali PNL și PSD vor fi contestate la Prefectura Capitalei.

”Așteptăm cu interes acest demers al edilului”

În exclusivitate pentru Gândul, viceprimarul Ramona Porumb a declarat că este dreptul Clotildei Armand să conteste aceste amendamente, dacă dorește, numai că amendamentele depuse au fost făcute publice și nu au nicio legătură cu banii din fondurile europene.

În același timp, viceprimarul Sectorului 1 i-a explicat primarului Armand că Prefectura Capitalei nu se poate ”exprima” pe ”aspectele economice din buget”, ci doar pe ”legalitatea întocmirii proiectului”.

Amendamentele noastre (n.red. – ale consilierilor PNL Sector 1) le-am făcut publice și acestea nu au nicio legătură cu banii din fondurile europene sau cu banii alocați pentru CET Grivița sau companii.

Clotilde Armand poate contesta aceste amendamente, firește, dar țin să îi reamintesc primarului Sectorului 1 că Prefectura Capitalei nu se exprimă pe aspectele economice din buget, ci pe legalitatea întocmirii proiectului. Așteptăm cu interes acest demers al edilului”, a declarat Ramona Porumb, viceprimarul Sectorului 1 al Capitalei, la solicitarea Gândul.

”Primarul Sectorului 1 nu s-a deranjat să participe la ședințele Consiliului Local”

Ramona Porumb a mai precizat că – prin cele 18 amendamente PNL adoptate – s-a făcut ”lumină” asupra bugetului, în condițiile în care Clotilde Armand a fost prezentă doar pe Facebook, acolo unde s-a rezumat la atacuri permanente.

Viceprimarul Sectorului 1 a mai transmis – alte informații AICI – că edilul sectorului a ”contraatacat” doar cu ”postări calomnioase”, dar a și  restricționat accesul directorilor din subordine”.

”În toată această perioadă în care primarul Sectorului 1 nu s-a deranjat să participe la ședințele Consiliului Local pentru a-și susține proiectul de buget, restricționând și accesul directorilor din subordine, și ne-a atacat permanent pe Facebook, singurul loc unde este prezentă, cu postări calomnioase, conform cărora noi blocăm plata burselor, a facturilor de utilități pentru școli și a ajutoarelor pentru persoanele cu dizabilități, în timp ce avea toate aceste sume în conturile primăriei, blocând intenționat plata acestora; alături de colegii mei, ne-am străduit să facem lumină asupra bugetului Sectorului 1”, a scris viceprimarul Sectorului 1 în mediul online.


Citește și:

Viceprimarul Sectorului 1 intervine în scandalul ”Droguri în licee”: ”Clotilde Armand, nu vă mai jucați cu siguranța și viața copiilor”

Daniel Ciungu, consilier local PNL, după votarea bugetului Sectorului 1: ”Clotilde Armand, primarul invizibil, A CHIULIT din nou”

ANALIZĂ | Jurnalistul Dmitry Glukhovsky: ”Pentru a se salva, regimul Putin DISTRUGE Ucraina. Dar distruge și Rusia, patria mea”

Blocaj la Sectorul 1 | Urbanistul Alexandru Pânișoară: ”Nu există viziune, coerență, eficiență și eficacitate în administrația Clotilde Armand”

PNL Sector 1: ”Clotilde Armand se preface că vrea buget, dar mai trage o țeapă bucureștenilor”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Netflix, o mare lovitură cu această producție. Milioane de utilizatori au fost încântați
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii