EXCLUSIV | Consilierii locali PNL atacă ”bugetul fals” transmis de Clotilde Armand: ”Desființează Consiliul Local, abuz la statul de drept”

EXCLUSIV | Consilierii locali PNL atacă ”bugetul fals” transmis de Clotilde Armand: ”Desființează Consiliul Local, abuz la statul de drept”
Publicat: 11/04/2023, 15:41
Actualizat: 11/04/2023, 19:12

Clotilde Armand a transmis către Prefectura Capitalei un ”buget fals”, acuză consilierii locali ai Partidului Național Liberal (PNL) – filiala Sector 1 -, fără a prezenta toate cele 26 de amendamente care au fost aduse proiectului de buget pentru anul 2023.

UPDATE: Reacția Primăriei Sectorului 1

„În Primăria Sectorului 1 respectăm cu strictețe Constituția României și legislația în vigoare în toate componentele activității noastre. Așa am procedat și în privința hotărârii Consiliul Local Sector 1 prin care a fost votat bugetul pe anul 2023 și care a fost trimisă, vineri, 7 aprilie 2023, pentru verificare la Instituția Prefectului Municipiului București”, au transmis reprezentanții Primăriei Sectorului 1, în urma acuzațiilor referitoare la proiectul de buget, apărute în spațiul public.

Știrea inițială

Mai mult, Clotilde Armand a demis-o pe Lavinia Ionescu, secretar general al Primăriei Sectorului 1, pentru că aceasta a refuzat să contrasemneze ”bugetul fals”.

Contactat de Gândul, Dinu Gheorghe – consilier local PNL Sector 1 – a declarat, în exclusivitate, că totul reprezintă un abuz și o încălcare a principiilor statului de drept. Potrivit legii, a mai specificat Dinu Gheorghe, primăria nu poate interveni în amendamentele aduse de consilierii locali, însă nu mai puțin de 16 amendamente din 26 au fost ”ignorate” de Clotilde Armand.

Din punctul de vedere al Partidului Național Liberal, filiala Sector 1, și al grupului consilierilor locali liberali, ceea ce a făcut Primăria Sectorului 1 – respectiv Clotilde Armand – prin transmiterea către Prefectura Capitalei a unui proiect de buget diferit de cel votat de Consiliul Local al Sectorului 1, cu neimplementarea hotărârilor Consiliului Local, este un fals. 

Legea nu permite ca primăria să intervină în amendamentele și în votul Consiliului Local, dar primăria nu numai că a intervenit, ci ignoră 16 din cele 26 de amendamente votate de consilierii PNL și PSD.

Este atributul exclusiv al Prefecturii Capitalei să conteste legalitatea sau o instanță se poate sesiza în urma unei acțiuni. Primăria nu are calitatea să facă acest lucru, deci Clotilde Armand și-a depășit atribuțiile.

Dar să-ți dai afară secretarul general pentru că refuză contrasemnarea și explică de ce refuză contrasemnarea, mi se pare extraordinar de grav”, a declarat Dinu Gheorghe, în exclusivitate pentru Gândul.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a trimis un alt document decât bugetul votat către Prefectura Capitalei. Secretarul general al primăriei a refuzat îi semneze acest ultim abuz și a fost demisă! Abuzurile de nivel penal devin standard în Primăria Sectorului 1. Clotilde Armand încalcă repetat Codul Administrativ”, a declarat și Daniel Ciungu, consilier local PNL Sector 1, în exclusivitate pentru Gândul.

”Mingea este acum în terenul Prefecturii Capitalei, să constate această ilegalitate”

Dinu Gheorghe a mai precizat și că Prefectura Capitalei trebuie să ia, de urgență, măsura care se impune în fața unui astfel de abuz, ”un abuz la statul de drept”.

Clotilde Armand a reușit ”performanța” de a elimina atribuțiile Consiliului Local, acuză consilierul local PNL, iar o astfel de atitudine nu este numai abuzivă, ci și ”nelegală”.

Mingea este acum în terenul Prefecturii Capitalei, să constate această ilegalitate. Vom vedea și noi acum dacă Prefectura Capitalei o acoperă pe doamna Armand. Desigur, dacă o acoperă înseamnă că vor răspunde și ei legal, ca și administrația Armand, pentru că vom lăsa ca asemenea abuzuri să aibă loc… Practic, este un abuz la statul de drept.

Instituția Consiliului Local este scoasă, total, din atribuții, este desființată de Clotilde Armand. Prefectura Capitalei, dacă nu se va sesiza profesionist și nu va analiza toate informațiile pe care le are, este o mare problemă. Ar însemna, repet, că susține comportamentul abuziv și nelegal al administrației Armand.

Dacă prefectura nu cere ajutorul altor instituții care să aibă expertiză în a certifica – în cazul în care Prefectura Capitalei nu înțelege cât de gravă este neintroducerea amendamentelor -, din nou este o problemă. În mod normal, se poate înțelege foarte simplu, pentru că se iau bani dintr-o parte și se pun în altă parte. Și un copil de clasa a cincea sau a șasea poate să verifice dacă  acei bani s-au dus sau nu în acele conturi”, a mai precizat Dinu Gheorghe, consilier local PNL Sector 1.

PNL Sector 1: ”Clotilde Armand încalcă legea”

Filiala PNL Sector 1 a transmis și un comunicat de presă prin care se transmite că, ”pentru USR Sector 1 și Clotilde Armand, a început să devină o normalitate ca sfidarea și tupeul din Primăria Sector 1 să ducă până la încălcarea legilor din România”.

La Primăria Sectorului 1, totul s-a transformat într-un haos, mai transmit liberalii, iar ”modalitatea de lucru” a primarului Clotilde Armand, care a demis secretarul general al primăriei pentru că a refuzat să contrasemneze ”bugetul fals”, arată că ”abuzurile” unui ”primar incompatibil” continuă.

Haos la Primăria Sectorului 1: Clotilde Armand încalcă legea și demite secretarul general după ce a refuzat să gireze transmiterea unui buget fals la Prefectură. Dacă locuitorii Sectorului 1 și cetățenii din București credeau că le-au văzut pe toate în mandatul incompatibilei Clotilde Armand, putem observa că aceasta continuă să ne surprindă din ce în ce mai des cu ilegalitățile tot mai mari pe care le face din vârful Primăriei Sector 1.

Pentru USR Sector 1 și Clotilde Armand a început să devină o normalitate ca sfidarea și tupeul din Primăria Sector 1 să ducă până la încălcarea legilor din România. Clotilde Armand a trimis la Prefectură un document FALS: un proiect de buget diferit de cel votat de Consiliul Local al Sectorului 1. Mai mult decât atât, Armand a demis-o astăzi din funcția de secretar general pe Lavinia Ionescu, după ce aceasta a refuzat să contrasemneze bugetul fals. De remarcat că Lavinia Ionescu este secretar general de la începutul mandatului lui Armand, fiind unul dintre oamenii care au găsit soluții legale la abuzurile primarului incompatibil.

Pe 28 martie, Consiliul Local a aprobat bugetul Sectorului 1, propunerea primarului fiind modificată de o serie de amendamente votate cu majoritate. Primarul a ignorat votul Consiliului Local, care este autoritatea deliberativă, și a trimis la Prefectura București un proiect de buget care nu ține cont de decizia consilierilor. 

Conform Codului Administrativ,  art.129, alin.4, lit. a), art. 197 și art. 200, Consiliul Local «aprobă, la propunerea primarului, bugetul unității administrativ-teritoriale (…)», iar hotărârile consiliului local sunt supuse controlului de legalitate exercitat de către prefect și sunt comunicate acestuia în cel mult 10 zile de la adoptare”, s-a precizat în comunicatul PNL

Consilierii PNL vor depune în zilele următoare o plângere penală împotriva primarului abuziv și incompatibil de la Sectorul 1. De asemenea, vom sesiza Prefectura legat de acest abuz, precum și toate instituțiile abilitate să ia măsuri în acest caz”

PNL Sector 1


Citește și:

Viceprimarul Sectorului 1 prezintă cele 18 AMENDAMENTE PNL la bugetul pentru anul 2023: ”Clotilde Armand nu s-a deranjat să participe”

Blocaj la Sectorul 1 | Urbanistul Alexandru Pânișoară: ”Nu există VIZIUNE, coerență, eficiență și eficacitate în administrația Clotilde Armand”

Daniel Ciungu, consilier local PNL, după votarea bugetului Sectorului 1: ”Clotilde Armand, primarul invizibil, A CHIULIT din nou”

PNL Sector 1: ”Clotilde Armand se preface că vrea buget, dar mai trage o țeapă bucureștenilor”

Viceprimarul Sectorului 1 intervine în scandalul ”Droguri în licee”: ”Clotilde Armand, nu vă mai jucați cu siguranța și viața copiilor”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Indicatorul rutier pe care puțini șoferi îl cunosc. Ce trebuie să faci și unde poate...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
27 aprilie aduce cea mai bună veste pentru pensionarii din România
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Craterul din Slănic se măreşte, iar crăpăturile au ajuns la blocurile şi la casele din...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
EXCLUSIV: 50 de lei o porție de hamsie la malul mării! Ce prețuri au restaurantele...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
3.500 DE LEI în fiecare lună pentru aceşti români. KLAUS IOHANNIS a promulgat legea deja
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Decizie istorică la Muzeul Louvre! Tabloul ”Mona Lisa” ar putea fi mutat
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
A fost descoperită o mutație genetică rară, nemaivăzută până acum la oameni