LIVE TEXT | La Palatul Buckingham are loc ultima recepție oficială înaintea funeraliilor de stat ale Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Pe cine a invitat Regele Charles al III-lea al Marii Britanii (UPDATE)

LIVE TEXT | La Palatul Buckingham are loc ultima recepție oficială înaintea funeraliilor de stat ale Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a. Pe cine a invitat Regele Charles al III-lea al Marii Britanii (UPDATE)
FOTO: PROFIMEDIA
Publicat: 18/09/2022, 09:00
Actualizat: 18/09/2022, 20:32

O recepție oficială este găzduită de Majestatea Sa Regele Charles al III-lea al Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, duminică seara, la Palatul Buckingham.

UPDATE. Teoria conspirației, în cazul morții Reginei Elisabeta a II-a. Motivul pentru care un celebru actor britanic susține că sicriul suveranei ar fi gol

Actorul scoțian Douglas Henshall, în vârstă de 56 de ani, s-a confruntat cu reacții severe pe rețelele de socializare, după ce a susținut că sicriul Reginei Elisabeta a II-a este gol. Ideea sa e că decizia  ar ține de măsurile de securitate, nu din alt motiv, și nu a pus la îndoială niciodată decesul suveranei.

UPDATE. O importantă platformă de comerț online a oprit de la vânzare brăţările de acces la coada de la sicriul reginei Elisabeta a II-a: „Aceste articole încalcă politicile noastre şi le eliminăm de pe site-ul nostru”

Site-ul de licitaţii online eBay a eliminat anunţurile pentru brăţările oferite persoanelor care au stat la coadă la sicriul reginei Elisabeta a II-a, expus înaintea funeraliilor de stat de luni, 19 septembrie.

UPDATE. Vedete de la Hollywood despre care nu bănuiai că sunt rude cu regina Elisabeta a II-a

Marea Britanie continuă să plângă pierderea reginei Elisabeta a II-a și sfârșitul celor 70 de ani de domnie, după decesul monarhului, pe 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani. Înaintea funeraliilor reginei, programate luni, lideri mondiali, personalități și celebrități și-au adus omagiile și și-au exprimat regretul față de dispariția unei legende.

UPDATE. Ambasada Marii Britanii la București, închisă luni

Ambasada Marii Britanii la București a anunțat că, în semn de respect, nu va avea program în cursul zilei de luni, când fosta suverană va fi înmormântată.

„În semn de respect, Ambasada Marii Britanii la București va fi închisă luni, 19 septembrie, ziua înmormântării de stat a Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a”, a transmis instituția.

De asemenea, cinematografe din întregul Regat au anunțat că vor difuza ceremoniile funerare, în semn de respect pentru Regină, dar și pentru a le permite comunităților locale să o comemoreze pe aceasta.

UPDATE. Omagiu adus Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii la Viscri. Ambasadorul Andrew Noble, prezent la eveniment

Ambasadorul Marii Britanii la București, Andrew Noble, dar și membri ai comunității din localitatea Viscri, județul Brașov, vor aduce duminică seara un ultim omagiu Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a.

Evenimentul va avea loc la ora 18:00, în incinta „Casei Albastre”, deținută de Regele Charles al III-lea.

„Duminică, 18 septembrie, în seara dinaintea Funeraliilor de Stat, guvernul britanic a invitat publicul să participe la un Moment Naţional de Reculegere pentru a reflecta asupra vieţii şi moştenirii Majestăţii Sale Regina Elisabeta a II-a. Acest moment va fi marcat şi în România, duminică, 18 septembrie, la 20,00 ora locală, de către ambasadorul britanic Andrew Noble şi membri ai comunităţii dornici să aducă un ultim omagiu Majestăţii Sale Reginei Elisabeta a II-a în satul Viscri din judeţul Braşov, în incinta binecunoscutei «Case Albastre», deţinută de actualul suveran, Majestatea Sa Regele Charles al III-lea”, se arată într-un comunicat al Ambasadei Marii Britanii la București. Citește mai mult…

UPDATE. Custodele Coroanei României ajunge la Palatul Buckingham și la Parlamentul Britanic.

Și Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Consort iau parte duminică, la Palatul Buckingham, la Recepția de Stat oferită de Majestatea Sa Regele Charles al III-lea și de Majestatea Sa Regina Consort.

Custodele Coroanei și Principele Radu au sosit la Londra sâmbătă, 17 septembrie 2022, pentru a participa la Funeraliile de Stat ale Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și Irlandei de Nord.

În cursul serii de duminică, Majestatea Sa Margareta și ASR Principele Radu, împreună cu ASR Principesa Elena și soțul său, ES dl Alexander Nixon, se vor închina la catafalcul Majestății Sale defuncte la Parlamentul Britanic, în Westminster Hall, potrivi unui comunicat al Familiei regale a României.

Sursa: Familia regală a României

UPDATE. Un băiat de 7 ani din Londra a primit o scrisoare de la Regina Elisabeta a II-a, chiar în ziua morții suveranei. Cum a reacționat copilul

Un băiețel de șapte ani a spus că a fost „șocat și încântat” să primească o scrisoare de la Regina Elisabeta a II-a, trimisă chirar în ziua în care a murit suverana. Citiți continuarea…

Ceremonia este organizată la Londra duminică, de la ora 20:00, ora României, urmând ca luni, 19 septembrie, de la ora 13:00, să înceapă funeraliile de stat ale Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, la Westminster Abbey, din Londra. La recepție, la fel ca și la funeralii, au fost invitați alături de alți președinți și șefi de stat, lideri ai celor mai mari familii regale.

La recepție va lua parte și președintele României, Klaus Iohannis, iar la serviciul funerar capitala Regatului Unit participă și Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Consort. La ceremonia de la Palatul Buckingham au fost invitați și Ducele și Ducesa de Sussex, Prințul Harry și Meghan, însă invitația a fost trimisă din greșeală, potrivit surselor citate de CNN. Fiind o ceremonie oficială de stat, Palatul Buckingham a spus că doar membrii activi al Familiei regale vor participa, însă cuplul nu a fost „dezinvitat”.

Actualul suveran al Regatului Unit a fost primit ultima oară la Palatul Cotroceni, în calitate de Prinț de Wales, în 25 mai 2022. Dincolo de detaliile inedite despre viața unui monarh care a așteptat până la vârsta de 73 de ani pentru a-și lua în primire succesiunea, Regele Charles al III-lea are o legătură specială cu România, pe care a declarat de mai multe ori că o consideră a doua lui casă.

Sursa: Administrația Prezidențială

Calendarul ceremoniilor

Majestatea Sa Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv suveran britanic, a murit joi, 8 septembrie, la vârsta de 96 de ani, după ce s-a aflat sub supravegherea medicilor la Castelul Balmoral.

Funeraliile Reginei Elisabeta a II-a vor avea loc luni, pe 19 septembrie. Sicriul monarhului a fost luat de la Castelul Balmoral din Scoția, dus la Edinburgh, iar marți a ajuns la Londra, pentru ultima oară la Palatul Buckingham, apoi a fost depus la Westminster Hall, începând de miercuri și până în dimineața slujbei înmormântării, de luni de la Westminster Abbey din Londra. Mii de britanici și admiratori ai Reginei Elisabeta a II-a au venit aici pentru un ultim omagiu.

Sicriul reginei va fi aşezat în capela King George VI a Castelului Windsor, în cadrul unei ceremonii private, alături de Ducele de Edinburgh care a decedat în aprilie 2021, la vârsta de 99 de ani.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina Prundea a debutat în presa regională, la „Evenimentul Zilei de Transilvania”, la finalul anuluiciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase