Un celebru antivaccinist italian a ajuns în spital cu Covid. El jubilase la moartea președintelui Parlamentului European, David Sassoli: A plecat domnul „permisul verde nu este discriminatoriu”

Un celebru antivaccinist italian a ajuns în spital cu Covid. El jubilase la moartea președintelui Parlamentului European, David Sassoli: A plecat domnul „permisul verde nu este discriminatoriu”
Ugo Fuoco (FOTO: Facebook / Colaj: Il Matino)
Publicat: 19/01/2022, 21:41
Actualizat: 19/01/2022, 21:48

Ugo Fuoco (40 de ani), un antivaccinist convins din Milano, Italia, a ajuns în spital cu simptome Covid, deși neagă infectarea. Bărbatul, în vârstă de 40 de ani, este unul dintre liderii mișcării „no vax” din Italia. Pe Telegram a creat un grup cu 36.000 de abonați, prin care răspândea mesaje anti-vaccin și împotriva pandemiei.

De altfel, imediat după moartea președintelui Parlamentului European, David Sassoli, a scris pe Facebook că „din când în când apar vești foarte bune. A plecat domnul «permisul verde nu este discriminatoriu». Acum veniți și-i luați și pe ceilalți, mulțumesc”.

Acuzat de mesajele care aduc atingere memoriei președintelui Parlamentului European, Poliția Poștală din Campania au făcut și o percheziție informatică și a găsit „urme ale mesajului de ură”, scrie Mediafax, care citează Il Messaggero. Bărbatul fusese deja raportat și în trecut pentru nerespectarea restricțiilor Covid.

Il Giornale notează că, în trecut, Ugo Fuoco a vorbit despre o falsă pandemie, iar de câteva săptămâni suferă de simptome evidente de Covid, precum febră mare și dificultăți respiratorii.

Pe 11 ianuarie, a lăsat un mesaj vocal lung de 20 de minute pe canalul său Telegram, iar marți a postat o fotografie cu el purtând o mască de oxigen pe un pat de spital.

Postările sale nu menționează niciodată Covid, dar, în ciuda dificultăților evidente de a vorbi și de a respira, continuă să vorbească despre rezistență și își incită adepții să lupte pentru ideile lor care, în acest caz, sunt cele care susțin ideologiile anti-vacciniste.

Anul trecut, în decembrie, Ugo Fuoco a anunțat cu mândrie că nu a fost vaccinat, dar – din ajunul Anului Nou – are febră și dificultăți respiratorii. Deși nu recunoaște că are Covid, în ultimele zile a recunoscut că are simptomele tipice ale bolii provocate de Sars-CoV-2.

Pe același subiect:

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult