Crima din Grădina Botanică: UCIGAȘUL, față în față cu părinții Melisei, la primul termen al procesului / Prietenii fetei cer condamnare pe viață

Publicat: 01/02/2024, 12:18
Actualizat: 01/02/2024, 12:21

Începe procesul în cazul fetei ucise cu bestialitate în Grădina Botanică din Craiova. Ucigașul adolescentei se află, joi, față în față cu părinții Melisei, la primul termin de judecată din acest caz. 

Procesul se va judeca la Tribunalul Dolj.

Mai mulți prieteni de-ai Melisei au venit în fața instanței doljene și au cerut condamnarea pe viață a criminalului.

Prietenii Melisei cer condamnare pe viață pentru criminal / Sursa foto: GÂNDUL
Prietenii Melisei cer condamnare pe viață pentru criminal / Sursa foto: GÂNDUL

„A făcut o obsesie pentru ea”

Emi Bădică, tânărul care se afla împreună cu fiica sa în momentul tragediei și care și el, la rândul său, a fost grav rănit, a vorbit cu jurnaliștii, înainte de a începe procesul. El a spus că „legile statului” sunt prea „blânde” în cazul criminalilor, iar prin demersul din fața Tribunalului Dolj, el și prietenii Melisei vor să tragă un semnal de alarmă.

„Încercăm să rezolvăm acest caz cumva, prin a-i oferi o sentință mai dureroasă. Asta ne-a făcut și el nouă și merită. (…) (Melis – n.red.) avea mulți prieteni, dar ne-am cunoscut într-un moment interesant, în care stăteam și cântam împreună și ne simțeam destul de bine împreună. Era extrem de iubitoare, frumoasă și sensibilă.

(Criminalul – n.red.) nu a fost fostul ei prieteni, n-avea nicio legătură cu ea, pur și simplu n-aveau nicio treabă. A făcut o obsesie pentru ea, așa cum se întâmplă unor persoane nepotrivită. Nu e cunoșteau, dar există un anumit persoane care reușesc să facă obsesie pentru persoane necunoscute și prin simpla lor nebunie, se întâmplă să facă astfel de gesturi tragice”, a spus unul dintre prietenii fetei, prezent în fața instanței.

În faţa anchetatorilor, adolescentul de 17 ani a recunoscut tot

Alex Fojică este acuzat de omor calificat, tentativă de omor calificat, port şi folosirea fără drept de obiecte periculoase. (Detalii suplimentare aici…)

Melis și Emi au fost înjunghiați în după-amiaza zilei de 28 iunie 2023, în Grădina Botanică din Craiova de Mario Fojică. Medicii sosiți la fața locului nu au mai putut să o salveze pe fată. Tânărul, care a suferit răni grave, a fost internat în stare critică la ATI, dar a supraviețuit. Polițiștii l-au prins la scurt timp pe criminal, care a fost arestat preventiv.

Atacul a fost sălbatic mai ales în cazul fetiței, susțin criminaliștii. Melissa a murit la scurt timp în urma rănilor multiple; tânărul a fost internat în stare critică în spitalul de Urgență din Craiova și a supraviețuit. După ce i-a lăsat într-o baltă de sânge, criminalul adolescent, elev la liceul Militar, a trecut calm pe lângă polițiștii locali care patrulau liniștiți.

În faţa anchetatorilor, adolescentul de 17 ani a recunoscut tot. Cu sânge rece, a susținut că a mers întâmplător în Grădina Botanică și că nu cunoștea victimele. Elevul Colegiului Militar din Craiova a dat vina pe Emi, care ar fi fost deranjat că s-a uitat insistent la prietena lui.

„Ne este imposibil sa mai visăm fără tine”

„Melu, ai fost un copil prea perfect pentru aceasta lume, si acum ești un înger devotat, strălucind printre stele.

Planurile tale, scrise de tine, sunt în noptiera ta, așa cum le-ai lăsat, și veșnic vor rămâne acolo. Paginile sunt pline de vise, de la bugetul lunar pe care doreai să-l economisim cu toții, până la costurile biletelor de avion, traseul perfect, locurile de cazare, și obiectivele turistice. Chiar și detaliile despre ce intenționai să pui în bagaj sunt acolo.

Ultimul mesaj pe care ni l-ai lăsat a fost: «Daca rămânem uniți, avem mai multe șanse. Va rog, SĂ NU MA DEZAMĂGIȚI!». Dorința ta arzătoare era sa fim cu toții alături de tine în călătoria ta, să experimentam împreună frumusețile lumii.

Poate ca, de acolo, privești acum și peste ocean, în America. Ne este imposibil sa mai visăm fără tine, să continuăm planurile fără a vedea lumina din ochii tăi strălucitori.
Te iubim, Melu și ne este tare dor de tine! Într-o zi ne vom revedea pentru totdeauna și vom crea din nou împreună alte vise!”, este mesajul postat de mama Melisei pe pagina de socializare.

Citiți și: 

UPDATE | Criminalul lui Melis a fost arestat. Avocat: ”A zis că-i pare rău de fată. S-a uitat la fată, celălalt băiat i-a dat doi pumni”

EXPLOZIV. Melis a reușit să sune la 112 în timpul atacului sângeros din Grădina Botanică din Craiova. Ce i-a spus operatorului

CUTREMURĂTOR. Ce le-a spus anchetatorilor adolescentul care a omorât o fată de 14 ani în Grădina Botanică din Craiova. „Am crezut că…”

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
Ce trebuie să mâncăm pentru a ne feri de cancer: „Evitați aceste două lucruri!”
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Cum a fost prins Prinţul Paul al României! Detaliul care l-a dat de gol. Acesta...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se schimbă regulile în România. SE DĂ LEGEA pe care o așteptau milioane de români
Exclusiv: Valentina Borcea și Cristian Boureanu, împreună în instanță. Cine i-a dat în judecată pe...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Ce plantă poate preveni cancerul? Are proprietăți miraculoase: elimină pietrele de la rinichi și tratează...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
"Oare cât mai trebuie să mai îndur? Credeți-mă că nu mai pot". Mesajul fostului socru...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Pitagora, între matematică și învățăturile despre nemurirea sufletului