Criminalii Sabinei, tânăra ucisă și arsă de vie într-o valiză, condamnați la pedepse între 14 și 18 ani de închisoare

Criminalii Sabinei, tânăra ucisă și arsă de vie într-o valiză, condamnați la pedepse între 14 și 18 ani de închisoare
Sabina Mircea a fost identificată în urma unor proceduri complicate, realizate de criminaliști cu multă experiență
Publicat: 10/12/2021, 15:55
Actualizat: 10/12/2021, 16:23

Criminalii Sabinei, tânăra ucisă și incendiată într-o valiză, în județul Giurgiu, au fost condamnați la pedepse cuprinse între 13 și 18 ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă și a fost deja contestată cu apel. 

Două surori – Samira și Elena Constantin – și complicele celor – Alexandru Dinu – au fost găsiți vinovați de crima odioasă care a avut loc în octombrie 2020. Trupul Sabinei a fost găsit pe un câmp dintre localitățile Ghimpați și Valea Plopilor, din județul Giurgiu, într-o valiză. Tânăra a fost ucisă și mai apoi incendiată.

Judecătorii au condamnat-o pe Silvia Constantin, cunoscută drept Samira, la 18 ani și 20 de zile de închisoare cu executare. Sora ei și bărbatul care le-a ajutat au primit câte 14 ani şi 8 luni închisoare.

Magistrații de la Tribunalul Giurgiu au decis și ca fiul tinerei ucise să primească daune morale în valoare de 100.000 de euro.

Decizia a fost deja contestată de cei trei inculpați din dosar. Primul termen în apel va avea loc în 13 ianuarie, la Curtea de Apel București.

Era încă vie atunci când criminalii i-au dat foc

Legiștii care au făcut necropsia femeii au stabilit că victima era încă vie atunci când criminalii i-au dat foc.

Uciderea ei a fost doar ultima parte a coșmarului pe care tânară l-a trăit, mai multe luni, din cauza celor trei indivizi.

Anchetatorii au stabilit că Sabina Mircea era prostituată și locuia împreună cu cei trei. În noaptea crimei, ar fi avut loc o ceartă, în urma căreia femeia a fost omorâtă după ce a fost lovită în cap cu corp dur, greu, dar în același timp ascuțit, cel mai probabil o toporișcă.

Ulterior, așa cum GÂNDUL.RO a informat la acea vreme în exclusivitate, cei trei au recunoscut ca au omorât-o în bataie pe Mihaela Sabina-Mircea, apoi au transportat- o cu mașina Silviei Constantin pe câmpul din județul Giurgiu și, împreună, au hotărât să o incendieze.

La scurt timp, medicii legiști au stabilit și cauza morții: șoc traumatic și hemoragic. Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii au mai stabilit și că această crimă a fost comisă chiar în locuința din Ferentari.

„Autopsia nu a evidențiat că Mihaela Sabina-Mircea ar fi fost abuzată sexual, iar cauza morții este stabilită cert în raportul medico-legal: șoc traumatic și hemoragic, nu moarte prin otrăvire. Faptul că s-a găsit insecticid în corpul victimei dovedește că ea a înghițit acest lichid, dar nu într-o cantitate care să fi dus la deces”, au transmis la acea dată surse judiciare, ÎN EXCLUSIVITATE pentru GÂNDUL.RO.

„Ne-am certat pentru că a făcut sex cu minori!”

Potrivit unor surse judiciare, după mai multe runde de interogatorii susținute, Silvia Constantin, zisă Samira, una dintre surorile bănuite că i-au luat viața femeii, ar fi mărturisit că relațiile cu victima, pe care o găzduia în apartamentul ei, din cartierul bucureștean Ferentari, s-ar fi stricat cu două sau trei zile înaintea crimei, după ce Sabina Mircea ar fi făcut sex, contra cost, cu mai mulți băieți minori.

Procurorul a explicat că, în urma cercetărilor, a reieșit că Sabina Mircea s-a mutat în apartamentul din cartierul Ferentari, care aparținea surorilor criminale, încă de la sfârșitul lunii mai a anului 2020.

De altfel, referitor la acest aspect, surse apropiate anchetei au dezvăluit, pentru GANDUL.RO, că, în acea perioadă, Sabina Mircea lucra ca dansatoare la bară într-un club din Centrul Vechi. Acolo, aceasta ar fi cunoscut-o pe una dintre surorile Constantin, care era colegă cu ea.

Odată cu închiderea clubului, generată de impunerea stării de urgență, fosta colegă i-ar fi propus să facă videochat. Așa ar fi ajuns, Sabina Mircea, să intre în familia surorilor Silvia, zisă Samira, și Elena Constantin și să locuiască împreună cu ele, dar și cu cei cinci copii ai acestora. În același apartament, spun procurorii, mai stătea și Giani Dinu, concubinul uneia dintre surori, cunoscut de autorități drept un infractor notoriu.

Cinci luni mai târziu, la data de 30 octombrie, între Sabina Mircea și surorile Constantin a izbucnit un conflict. Procurorii spun că cearta a degenerat repede în bătaie, iar Sabina a fost atacată de cele două femei și de Geani Dinu, care au lovit-o cu pumnii și cu picioarele, dar și cu un corp dur. Până acum însă, spun procurorii, acest obiect nu a fost găsit.

După ce au văzut că femeia a murit, cei trei au băgat-o într-un troller și au urcat-o în portbagajul mașinii Samirei, sigura dintre ei care, de altfel, are permis de conducere. Ulterior, au mers împreună până la locul în care au dat foc trupului victimei. Transportatea de la mașină până pe câmp și incendierea geamantanului ar fi durat, după calculul procurorilor, aproximativ șapte minute.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Cod roșu la Casa Regală a Marii Britanii! Starea Regelui Charles e din ce în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Doi angajați de la o bancă din București au văzut că un client avea o...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
Regele Charles este într-o stare REA! S-au activat planurile de înmormântare!
Îndrăgostit de România, un italian a decis să pună aici bazele unei afaceri de familie:...
Cine este Ramona, tânăra de 28 de ani care ar fi căzut în gol de...
Carmen Harra, previziuni pentru anul 2024. Cine va câștiga alegerile prezidențiale din România: ,,Poate să...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Este INTERZIS în România. Te arestează imediat. Legea care te bagă la închisoare
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Ce au de împărțit la partaj Oana Radu și Cătălin Dobrescu: "El mă amenință că...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Galileo Galilei, omul care a schimbat cursul istoriei. „Și totuși, se mișcă!”