În timp ce bombardează fără milă Ucraina, Rusia declară că negocierile de pace sunt în impas. Peskov: ”Kievul are o poziție inconsecventă”

În timp ce bombardează fără milă Ucraina, Rusia declară că negocierile de pace sunt în impas. Peskov: ”Kievul are o poziție inconsecventă”
Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului | Foto - Profimedia
Publicat: 05/05/2022, 12:19
Actualizat: 05/05/2022, 12:20

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, acuză partea ucraineană pentru impasul în care se află ”negocierile” pentru încetarea conflictului. Dar, pe de altă parte, așa-zisele negocieri se desfășoară în timp ce bombardamentele rușilor continuă.

Oficiali ruși pretind că au fost uciși – în noaptea de miercuri spre joi – peste noapte 600 de combatanți ucraineni în atacuri de artilerie și că artileria rusă ar fi lovit  artileria sa a lovit mai multe bastioane ucrainene.

”Forțele armate ale Federației Ruse continuă operațiunea militară specială în Ucraina”, a transmis Ministerul Apărării, potrivit Mediafax, specificând că ”peste 600 de naționaliști și 61 de unități de arme și echipamente militare au fost distruse”.

Reprezentanții Ministerului Apărării al Federației Ruse au mai declarat că ”rachetele rusești au distrus echipamente de aviație de pe aerodromul Kanatovo din regiunea centrală ucraineană Kirovohrad și un depozit de muniție din orașul Mikolaiv”, situat în sudul Ucrainei.

Peskov: ”Kievul își schimbă poziția în fiecare zi”

Dmitri Peskov a declarat în timpul conferinței de presă de miercuri că poziția negociatorilor de la Kiev se schimbă ”în fiecare zi”, ceea ce ar trebui să transmită că poziția părții ruse este neschimbată, iar vinovații de serviciu pentru impasul în care se află discuțiile ar fi chiar ucrainenii.

Discuțiile decurg ”fără dinamică” a mai spus secretarul de presă al Kremlinului.

”Pe calea negocierilor dintre Rusia și Ucraina, este încă greu de afirmat că există vreo dinamică, mai degrabă opusul. Incoerența părții ucrainene a fost, de asemenea, afirmată în mod repetat la diferite niveluri”, a spus Dmitri Peskov, citat de agenția TASS.

Purtătorul de cuvânt al Kremlinului a continuat și a declarat că o astfel de ”poziție inconsecventă” – cu referire la cea a părții ucrainene – nu poate duce la vreun proces.

”Cum se poate trata o poziție inconsecventă? Numai negativ”, a adăugat Dmitri Peskov.


Citește și: 

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politică citeste mai mult