EXCLUSIV | Andrew Tate a aflat înainte de a fi arestat că are o boală gravă. Ce DIAGNOSTIC i-au pus medicii și cum a vrut să convingă instanța să-l lase să plece în Dubai

EXCLUSIV | Andrew Tate a aflat înainte de a fi arestat că are o boală gravă. Ce DIAGNOSTIC i-au pus medicii și cum a vrut să convingă instanța să-l lase să plece în Dubai
Andrew Tate / Sursa foto: colaj foto GANDUL
Publicat: 01/03/2023, 16:13
Actualizat: 01/03/2023, 16:40

Acuzați de constituire a unui grup infracţional organizat, trafic de persoane şi viol, excentricii milionari Andrew și Tristan Tate rămân în arest preventiv cel puțin până la finalul lunii martie, după decizia luată luni, 27 februarie, de judecătorii Curții de Apel București. Dincolo de toate aceste acuzații, însă, o informație-bombă oferă o nouă perspectivă în legătură cu insistența lui Andrew Tate de a cere eliberarea din arest.

Potrivit informațiilor obținute de Gândul, Andrew Tate le-a dezvăluit judecătorilor că are o boală foarte gravă, de care a aflat după o investigație făcută în Dubai, cu doar câteva zile înainte de a fi pus sub acuzare și arestat pentru trafic de persoane.

Milionarul britanic a încercat să convingă instanța să îl pună în libertate, pentru a putea ajunge din nou în Dubai, unde ar trebui să fie reexaminat de specialiștii care i-au pus diagnosticul în decembrie 2022, însă judecătorii au considerat că el poate fi investigat și tratat în spitale din România.

Gândul a aflat, în exclusivitate, și care a fost diagnosticul pe care Andrew Tate l-a primit în Dubai.

”Andrew Tate spera că se va duce în Dubai pentru reexaminare”

Surse Gândul precizează, în exclusivitate, ”diagnosticul pus acestuia este de tumoră traheală cu extindere la nivelul bronhiilor și plămânilor”.

În același timp, acestea au explicat și care ar fi fost cele două scenarii luate în calcul de milionarul britanic, în funcție de hotărârea judecătorilor.

”Milionarul britanic a primit diagnosticul de tumoră traheală cu extindere la nivelul bronhiilor și plămânilor. De aceea, în luna ianuarie 2023, Andrew Tate spera că, în cazul în care instanța îl va elibera din arest, se va duce în Dubai pentru reexaminare.

În cazul în care nu ar fi fost eliberat, urma să meargă la Spitalul Ponderas. La Ponderas a și fost examinat ulterior, fiind în stare de arest preventiv, au spus sursele Gândul.

”Pot zbura cu un pașaport nigerian sau american, sau englez, sau polonez, sau estonian”

Cei doi milionari și avocații lor au încercat, după ce au fost arestați preventiv, să demonstreze că ar putea fi cercetați în stare de libertate, numai că nu au avut câștig de cauză, procurorii argumentând că au un ”background” care nu lasă loc interpretărilor, iar modul în care au acționat în legătură cu victimele arată foarte clar ”pericolul social”.

În cursul cercetărilor, a fost stabilit chiar și un ”tipar” conform căruia acționau frații Andrew și Tristan Tate, aceștia având, potrivit procurorilor DIICOT, capacitatea de a identifica alte potențiale victime, tocmai pentru a profita, apoi, de vulnerabilitatea lor.

Procurorii au mai arătat și că frații Andrew și Tristan Tate ar putea fugi din România dacă ar fi eliberați din arest.

Anchetatorii au scos în evidență, în acest context, o declarație mai veche a unuia dintre cei doi milionari excentrici, acesta afirmând că are conturi în 19 țări ale lumii și ar putea zbura folosind mai multe pașapoarte.

”Dacă greșesc și Anglia mă vrea în pușcărie, pot zbura cu un pașaport nigerian sau american, sau englez, sau polonez, sau estonian. Am conturi bancare în 19 țări, arătau procurorii DIICOT în referatul prin care au cerut, în ianuarie, prelungirea cu 30 de zile a arestării preventive, din care Gândul a prezentat extrase, în exclusivitate.

O altă ”strategie” care ar fi fost pusă la cale de frații Tate

Viața în arest preventiv se află exact la capătul opus celei pe care Andrew și Tristan Tate o duceau în libertate. În astfel de condiții, milionarii au încercat și o altă ”strategie” pentru a-i convinge pe judecători să fie eliberați.

Scenariul prevedea ca mai multe fete care au lucrat pentru milionari arestați să vină și să declare, ”îndurerate” și afectate de situație, că nu au fost victime și că nimeni nu le-a constrâns să facă videochat.

”Hai să ne prefacem că suferim, să le spunem organelor judiciare că îi iubim pe băieți și că am fost induse în eroare și că nu ne place această situație. Dacă purtăm ochelari de soare poate că o să reușim să smulgem și vreo două lacrimi, urmând să se felicite una pe alta cât de bune actrițe sunt, And the Oscar goes to…. (n.red. – Și Oscarul merge la…)”, se arată în motivarea Curții de Apel București, care citează interceptări din dosar, potrivit Digi 24.

”În scopul de a înfrânge rezistența victimelor și a le transforma în sclavi”

Potrivit referatului cu propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive, frații Andrew și Tristan Tate au exercitat un control permanent asupra victimelor, transformându-le, în ultimă instanță, în ”sclavi”.

Periculozitatea deosebit de ridicată a faptelor pentru care inculpații sunt cercetați decurge din:

  • capacitatea exersată a acestora de a identifica potențiale victime ale traficului de persoane;
  • Capacitatea acestora de a profita de vulnerabilitatea victimelor, raportat la vârsta fragedă, lipsa suportului afecțiunii și atenției din partea membrilor familiei și a societății, existența unor acte de violență anterioare ce au provocat traume neidentificate și netratate, inclusiv abuz sexual;
  • capacitatea și efortul inculpaților de a exercita un control psihic permanent asupra victimelor, inclusiv prin recurgerea la acte de violență manifestate constant, tocmai în scopul de a înfrânge rezistența victimelor și a le transforma în sclavi”, s-a arătat în Referatul cu propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive.

”Exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică”

Andrew și Tristan Tate, alături de Luana Radu și Georgiana Naghel, au fost reținuți în 29 decembrie 2022 și arestați preventiv o zi mai târziu, la solicitarea procurorilor DIICOT, care îi acuză că, în cursul anului 2021, „ar fi constituit un grup infracțional organizat în vederea comiterii pe teritoriul României, dar și al altor state, precum Statele Unite ale Americii și Marea Britanie, a infracțiunii de trafic de persoane”.

”Victimele au fost ulterior transportate și adăpostite în imobile din județul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violență fizică și constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul și invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii și difuzării prin intermediul unor platforme de socializare de material având un astfel de caracter și prin supunerea la executarea unei munci, în mod forțat, în scopul obținerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obținute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori”, a transmis DIICOT.


CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Andrew și Tristan Tate au cerut Playstation și hairstylist în arest. Cum au reacționat polițiștii

EXCLUSIV | Judecătorii Curții de Apel București au demontat toată apărarea fraților Tate. Cum au încercat milionarii britanici să scape din arest

EXCLUSIV | Declarații uluitoare date de Andrew Tate în fața procurorilor DIICOT. „Practic, eu sunt persoana traficată în acest caz”

EXCLUSIV | Cum s-au apărat în fața superiorilor polițiștii acuzați că i-au sprijinit pe frații Tate să-și abuzeze sclavele sexuale. Ar fi aruncat vina pe victime

EXCLUSIV | Ancheta în cazul fraților Tate a fost extinsă în alte patru țări. Bolidul lor preferat, un Bugatti de 5,4 milioane de euro, adus din Dubai, la cererea anchetatorilor

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
FOTO. Face o avere din imaginile cu ea: apariție controversată a jucătoarei de fotbal!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Umilită din cauza listei de cumpărături! Ce a pățit Lili din Iași, după ce a...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Românii care se pot pensiona cu 5 ani mai devreme, din toamnă. Noua lege aduce...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Inter Milano a sărbătorit titlul “Made in Romania”. Imaginile cu fotbaliștii care dansează pe piesa...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
O legendă a cinematografiei a încetat din viață. S-a stins o mare stea
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Cansu Dere, motivul pentru care a luat o pauză de la aparițiile pe micile ecrane
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Oamenii de știință din domeniul energiei dezleagă misterul strălucirii aurului