Daniela Popa (PSD), acuzații la adresa lui Clotilde Armand: ”Ideea de a transforma Piața Amzei într-un hub cultural este doar o fumigenă!”

Daniela Popa (PSD), acuzații la adresa lui Clotilde Armand: ”Ideea de a transforma Piața Amzei într-un hub cultural este doar o fumigenă!”

Daniela Popa, consilier local al Partidului Social Democrat (PSD) la Primăria Sectorului 1 al Capitalei, critică transformarea Pieței Amzei într-un hub cultural, dar atrage, totodată, atenția că primarul Clotilde Armand a încălcat prevederile legale, din cauză că Planul Urbanistic Zonal (PUZ) actual prevede ca această piață să aibă doar destinația agroalimentară.

”Piața Amzei trebuie să fie piața tuturor!”, consideră Daniela Popa, amintind că – încă din anul 2017 – a fost creat un grup de lucru referitor la refuncționalizarea imobilului din Piața Amzei nr. 13A.

În urma discuțiilor s-a ajuns la concluzia că – în ceea ce privește Piața Amzei – ar fi ”concesionarea pieței printr-un proiect sustenabil de reinventarea a acesteia atât ca piață agroalimentară, cât și ca obiectiv turistic”.

În anul 2017 am creat un grup de lucru pentru scrierea proiectului privind refuncționalizarea imobilului din Piața Amzei nr. 13A. După numeroase consultări, s-a ajuns la concluzia că singura variantă fezabilă rămâne concesionarea pieței printr-un proiect sustenabil de reinventarea a acesteia atât ca piață agroalimentară, cât și ca obiectiv turistic.

Planul de rebrand-uire al Pieței Amzei avea ca fundament identitatea duală a spațiului care reiese atât din istoricul său, cât și din preferințele comunității Sectorului 1:

  • Piața Amzei ca piață agroalimentară (indoor și outdoor)
  • Piața Amzei ca obiectiv/reper istoric/turistic

Acest spațiu trebuie adus la standarde actuale fără a-i afecta valoarea istorică și păstrându-i destinația inițială. Noutatea proiectului din 2017 consta în amenajarea actualei piețe, astfel încât să nu se rezume doar la mărfurile care sunt asociate în mod tradițional comerțului în piață, ci să ofere cetățenilor și acces la o rețea de restaurante sub forma unor insule de gătit/spații de degustări”, notează Daniela Popa, consilier PSD la Primăria Sectorului 1.

”Clotilde Armand nu a respectat prevederile legale”

Clotilde Armand a transmis că ”Piața Amzei a renăscut” prin acest proiect – Romanian Design Week -, fiind vorba despre un ”succes”, motiv pentru care s-a decis să propună consilierilor locali, în viitoarea ședință de Consiliu,  continuarea demersurilor, astfel încât Piața Amzei să devină ”cel mai important hub cultural din București”.

Daniela Popa atrage, însă, atenția, că PUZ-ul actual prevede foarete clar destinația acestui spațiu, respectiv ”piață agroalimentară”, ceea ce înseamnă că primarul Clotilde Armand a ”încălcat prevederile legale”, iar ideea transformării Pieței Amzei în hub cultural este doar ”o fumigenă”.

În 2019 au fost demarate procedurile pentru concesionarea Pieței Amzei și implementarea proiectului propus de administrația PSD. În 2020 proiectul de refuncționalizare a Pieței Amzei a fost unul din multele proiecte predate actualei administrații, la preluarea mandatului, pentru a fi continuate.

Apreciem inițiativa și efortul celor de la The Institute de a organiza evenimentul Romanian Design Week pe platoul de la Piața Amzei, însă nu putem face abstracție de faptul că, din nou, Clotilde Armand nu a respectat prevederile legale”, avertizează Daniela Popa.

Ideea de a transforma Piața Amzei într-un hub cultural este doar o fumigenă aruncată de primarul Armand pentru că potrivit PUZ-ului actual, Piața Amzei poate avea doar destinația de piață agroalimentară

Daniel Popa, consilier local PSD la Primăria Sectorului 1

Citește și:

EXCLUSIV | Informația care a declanșat ancheta „Polițiștii șpăgari din Dorobanți”: „Unul dintre ei urmărea Mercedesul unei celebre asistente TV”

EXCLUSIV | Culisele scandalului ”Cathedral Plaza”. Av. Radu Dinulescu: ”Nicușor Dan a emis, ilegal, o dispoziție de demolare a unei clădiri private”

EXCLUSIV | Mohammad Murad, audiat în dosarul ”Dan Diaconescu”: ”Nu le cunoșteam pe cele două gemene!”

EXCLUSIV | Viceprimarul Brașovului, despre cenzura impusă de USR: ”Oare ce le mai ascunde primarul Allen Coliban brașovenilor?”

Judecătoria Beiuș blochează ANAF în procesul cu frații Micula. Executările silite viitoare pentru recuperarea celor 395 milioane € sunt suspendate

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii