EXCLUSIV | Clotilde Armand pierde încă un proces. Avocat: ”A invocat că prețul ofertat este prea mic, o absurditate rară. Profesionalism zero, orgoliu imens!”

EXCLUSIV | Clotilde Armand pierde încă un proces. Avocat: ”A invocat că prețul ofertat este prea mic, o absurditate rară. Profesionalism zero, orgoliu imens!”

Clotilde Armand pierde încă un proces la Curtea de Apel București (CAB), decizia judecătorilor fiind definitivă. Recursul formulat de administrația Sectorului 1, reprezentată de primarul Clotilde Armand, a fost respins, plângerea fiind considerată ”nefondată”.

Primarul Sectorului 1 afișează, în repetate rânduri, un optimism exacerbat atunci când aduce în discuție procesele în care primăria pe care o conduce este implicată, evitând să puncteze eșecurile înregistrate și îndreptând un deget acuzator către fosta administrație.

Gândul a prezentat – mai multe detalii AICI – informații despre înfrângerea usturătoare pe care Clotilde Armand a înregistrat-o în procesul cu Romprest Service SA, după ce solicitase judecătorilor de la Tribunalul București să suspende plata facturilor emise de operatorul de salubritate până la soluționarea cererii, dar și suspendarea plății sumelor care ar fi depășit – potrivit edilului Sectorului 1 – ”costurile reale”.

După ce compania Romprest Service SA a avut câștig de cauză la judecata în fond a dosarului, Clotilde Armand a făcut apel la Curtea de Apel București, dar a pierdut.

PUZ Coordonator Sector 1, ”ajustat” de Clotilde Armand

Gândul prezintă o nouă speță în care Clotilde Armand este înfrântă în instanță, ”lupta” edilului fiind dusă, în ultima etapă, tot în fața judecătorilor de la Curtea de Apel București.

De data aceasta este vorba despre Planul Urbanistic Zonal Coordonator al Sectorului 1 al Capitalei, a cărui documentație inițială a fost elaborată de firma Vego Concept Engineering. Cinci loturi au fost extrase, însă, la dorința lui Clotilde Armand, după ce aceasta a devenit primar, urmând a fi organizată o licitație pentru proiectarea a 5 PUZ-uri de cartiere.

Anunțul de intenție a fost publicat pe SEAP (Sistemul Electronic de Achiziții Publice), fiind specificat că este vorba despre  ”Servicii de urbanism pentru elaborarea Planurilor Urbanistice Zonale” și fiind menționate cele 5 loturi care însumează aproximativ 2.200 de hectare.

  • Lot 1 – PUZ ”Meteorologiei – Holban”;
  • Lot 2 – PUZ ”Parcelarea Bazilescu”;
  • Lot 3 – PUZ ”Colosseum”;
  • Lot 4 – PUZ ”Promenada Verde”;
  • Lot 5 – PUZ ”Sisești – Străulești Nord”.

Termenul pentru depunerea ofertelor sau a cererilor de participare a fost 4 februarie 2022, dar totul s-a transformat într-un război de uzură.

Mai întâi una dintre firmele înscrise la respectiva licitație a formulat o contestație, ceea ce a dus la refacerea caietului de sarcini. Ulterior, licitația a intrat în faza de ”evaluare, clarificare și tehnică”, termenul limită fiind fixat pentru data de 20 iulie 2022.

Pe data de 7 noiembrie 2022, Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) a luat în discuție contestația de depusă în 3 octombrie de firma Vego Concept Engineering, lider al Asocierii VEGO CONCEPT ENGINEERING SRL – ADEST ARHITECTURE SRL – ARCHETYPE SRL.

Vego Concept Engineering a atacat la CNSC rezultatul procedurii de atribuire a celor 5 loturi, arătând că oferta sa a fost respinsă ”ca neconformă”, cu toate că, în data de 22 septembrie 2022, aceasta figura în SEAP ca având 100 de puncte.

Reprezentanții companiei au mai precizat și că ”prețul ofertat a fost considerat neobișnuit de scăzut” de către ”autoritatea contractantă”.

Extras din decizia CNSC din data de 7 noiembrie 2022

După ce reprezentanții Vego Concept Engineering au contestat rezultatul procedurii de atribuire organizate de Sectorul 1, CNSC a decis că aceștia au dreptate, iar Sectorul 1 – reprezentat de Clotilde Armand – a înregistrat o înfrângere preliminară.

Extras din decizia CNSC din data de 7 noiembrie 2022

”Respinge plângerea ca nefondată”

Judecătorii Curții de Apel București administrează, acum, încă un ”duș rece” primarului Sectorului 1, Clotild Armand, iar hotărârea acestora din 25 ianuarie 2023 demonstrează că ”invincibilitatea” edilului este doar un ”balon de săpun”.

Plângerea formulată de Clotilde Armand împotriva Vego Concept Engineering a fost considerată ”nefondată”, recursul a fost respins de judecătorii CAB, sentința fiind definitivă. 

”Respinge plângerea ca nefondată. Respinge cererea de intervenție accesorie ca neîntemeiată. Definitivă. Pronunțată azi, 25 ianuarie 2023, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea instanței, potrivit deciziei Curții de Apel București.

Curtea de Apel respinge recursul formulat de Clotilde Armand

Avocatul Radu Dinulescu: ”Clotilde Armand nu a acceptat această realitate”

În exclusivitate pentru Gândul, avocatul Radu Dinulescu a explicat când și cum a fost declanșat acest ”război” de către Clotilde Armand, la mijloc fiind, în ultimă instanță, așa-zise ”argumente” care nu sunt viabile, ba chiar ridică alte semne de întrebare.

După decizia Curții de Apel București, însă, Clotilde Armand este, practic, obligată să semneze contractul cu Vego Concept Engineering.

Antipatia Clotildei Armand față de compania Vego Concept Engineering– cea mai mare companie de arhitectură și urbanism din România, cu peste 150 de arhitecți angajați, care a făcut PUZ-uri coordonatoare pentru 2-3 sectoare ale Capitalei, Planuri Urbanistice Generale ale orașelor etc. – a existat pentru că această companie a fost cea care a redactat și PUZ-ul Coordonator Sector 1 (n.red. – în perioada fostei administrații a Sectorului 1). Acest PUZ nu a mai fost aprobat în Consiliul General pentru că s-a schimbat administrația locală, iar Nicușor Dan, noul primar general al Capitalei, avea nevoie să blocheze toate PUZ-urile, nu să le voteze.

Într-un astfel de context, Clotilde Armand, noul primar al Sectorului 1, a încercat să scoată 5 zone imense din sector, care adunate fac aproape cât suprafața sectorului, mai puțin așa-zisele zone protejate, din acest PUZ Coordonator. A vrut să scoată lucrarea de proiectare, înțelegând prin aceasta lucrarea de redactare și realizare a PUZ-urilor pe aceste bucăți de teren.

S-au calificat mai multe companii, s-a făcut respectiva selecție și s-a dovedit că prețul cel mai bun și cei mai buni profesioniști sunt tot cei de la Vego Concept Engineering. Clotilde Armand nu a acceptat această realitate, invocând faptul că Vego are un preț prea mic. Paradoxal motiv, ținând cont că Armand este un diriguitor de ban public care ar trebui să fie încântat de prețul mai mic. Este o absurditate rară…

În astfel de condiții, Clotilde Armand a spus că nu acceptă să semneze cu Vego Concept Engineering. Reprezentanții companiei au mers în instanță și au câștigat, în toate etapele, semnarea acestui contract. Ceea ce s-a întâmplat, acum, și la Curtea de Apel”, a declarat avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.

”Practic, Clotilde Armand este obligată de instanță, acum, să semneze cu Vego Concept Engineering. Plus că a cheltuit și bani publici cu aceste procese, când era evident că această companie avea cea mai bună ofertă, iar Clotilde Armand știa asta. Acum va trebui să îi invite la semnare. Deocamdată, nu a făcut acest lucru. Profesionalism zero, orgoliu imens

Avocat Radu Dinulescu

”Și-au făcut un scop din a bloca fără temei legal demersurile de modernizare şi dezvoltare ale Sectorului 1”

Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, și Vego Concept Engineering, firma care a elaborat documentaţia pentru PUZ Coordonator al Sectorului, au solicitat Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației (MDLPA), încă din luna iulie a anului 2020, să emită avizul necesar finalizării proiectului ”PUZ Coordonator Sector 1”, în condițiile în care fuseseră depuse toate documente suplimentare solicitate.

Reprezentanții Vego Concept Engineering au susținut, la momentul respectiv, că ”orice întârziere aduce un prejudiciu administraţiei publice locale”.

”Putem afirma cu certitudine faptul că orice întârziere în ceea ce priveşte avizarea documentaţiei de urbanism pentru Sectorul 1 se traduce într-un prejudiciu adus administraţiei publice locale, prin imposibilitatea de a beneficia de veniturile provenind din taxele şi impozitele generate de investiţiile a căror realizare depinde de avizarea Panului Urbanistic Zonal Coordonator al Sectorului 1”, transmiteau reprezentanții Vego Concept Engineering.

În data de 27 mai 2020, Nicuşor Dan, atunci candidat la Primăria Capitalei, anunţa o decizie referitoare la anularea avizului de mediu pentru PUZ sector 1:

”Tribunalul Bucureşti a suspendat astăzi avizul de mediu pentru PUZ Sector 1, prin care deveneau construibile părţi din Parcul Herăstrău, din Pădurea Băneasa şi alte spaţii verzi din Sectorul 1. Acţiunea a fost iniţiată de 5 ONG-uri: Asociaţia Salvaţi Bucureştiul, Fundaţia Eco-Civica, Asociaţia Salvaţi Cartierele Dămăroaia şi Bucureştii Noi, Asociatia Cartierul Rezidential Drumul Stegarului – Odai şi Asociaţia Protecţia Lacului Băneasa”.

Decizia era executorie, fiind luată  în urma solicitarii în instanţă de ONG-uri împotriva Planului Urbanistic Zonal, despre care sustineau că pune în pericol mai multe zone verzi, inclusiv Pădurea Băneasca, zone care devin contruibile.

”Prin acest PUZ, se trece Pădurea Băneasa din intravilan în extravilan, ceea ce înseamnă că nu se va mai tăia niciun pom. Eu salvez pădurea”, spunea Daniel Tudorache, primarul Sectorului 1 la acea dată.

Daniel Tudorache susținea  că singurul motiv al tergiversării emiterii avizului de către MDLPA şi blocării PUZ îl constituie ”conduita reprobabilă a unor persoane cu funcţii de conducere din MDLPA, care, în conivenţă cu factori politici din cadrul USR-PLUS, şi-au făcut un scop din a bloca fără temei legal demersurile de modernizare şi dezvoltare ale Sectorului 1 reflectate în PUZ Coordonator în curs de aprobare”.


Citește și:

VIDEO | Europarlamentarul Victor Negrescu: ”România trebuie să îşi propună o optimizare mai amplă a PNRR, în aşa fel încât toate țintele şi obiectivele să fie realizate”

EXCLUSIV | Casa Imnului din Brașov, situație ambiguă după ce a fost scoasă la vânzare. Decizia primarului Allen Coliban se lasă așteptată: ”Ați fost prima și singura opțiune, vă rugăm să ne transmiteți un RĂSPUNS în termen de 5 zile”

EXCLUSIV | Clotilde Armand, înfrângere usturătoare în procesul cu ROMPREST. Curtea de Apel respinge, ca ”nefondat”, apelul primarului Sectorului 1: ”Anulează acțiunea acestui reclamant”

Viceprimarul Sectorului 1: ”Clotilde Armand TOACĂ BANII cetățenilor pe hârtii care vor rămâne, probabil, printr-un sertar. Se bate pasul pe loc” / Aproape 10 milioane de euro alocate pentru studii de fezabilitate

Viceprimarul Sectorului 1, după ședința Consiliului Local: ”Avem străzi precum cele din EVUL MEDIU, ceea ce Clotilde Armand a uitat din ziua în care «s-a înscăunat» la primărie”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
A fost la un pas să moară din cauza unui produs de slăbit popular la...
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
Cât a costat sicriul lui Costel Corduneanu? ”Stăpânul Moldovei”, înmormântare cu fast în cimitirul unde...
Afirmații revoltătoare făcute de preotul Nicolae Tănase despre femeile agresate sexual: ,,Fetele nu sunt chiar...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Este legal să circuli cu o copie a talonului auto?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Lovitură pentru cei care au mașină PE BENZINĂ. Se întâmplă chiar de astăzi, 19 APRILIE
Scumpiri de weekend. Prețul benzinei crește la pompă
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
De ce s-a SINUCIS Mihaela, fata care s-a aruncat de la balcon! Șocant ce a...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Pepe, relație de prietenie cu Ibrahim Ibru, actualul soț al Ralucăi Pastramă: "Vorbim aproape zilnic,...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Inteligența Artificială a găsit originea psihozei în creier