Noi informații legate de victimele exploziilor de la Crevedia: Trei pacienți sunt în continuare în stare CRITICĂ

Noi informații legate de victimele exploziilor de la Crevedia: Trei pacienți sunt în continuare în stare CRITICĂ
Explozia de la Crevedia
Publicat: 02/09/2023, 14:56

Trei dintre victimele rănite în cele două explozii de la stația GPL din Crevedia sunt în continuare în stare critică. Doi pacienți sunt internați la Spitalul Clinic de Urgență București, respectiv la Spitalul „Bagdasar Arseni” București, iar al treilea într-un spital din Milano.

Celmai recent bilanț al dublei explozii de la Crevedia, transmis sâmbătă de Ministerul Sănătății, indica faptul că doi pacienți sunt, în România, în stare critică intubați și ventilați mecanic. Unul este internat la Spitalul Clinic de Urgență București, iar al doilea la Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni” București.

16 pacienți internați se află în stare medie sau ușoară, din care 6 sunt la Spitalul Clinic de Urgență București, 4 la Spitalul Clinic de Urgență “Bagdasar Arseni” București, 5 la Spitalul Clinic de Urgență Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri București și unul la Spitalul Universitar de Urgență Elias București.

Trei pacienți au murit. 25 de pacienți au fost externați, iar 12 au fost transferați în străinătate.

Dintre aceștia, un singur pacient este în stare critică, internat la Milano. Aceste are o suprafață corporală arsă mai mare de 90%, este intubat și ventilat mecanic. „Stabil hemodinamic, necesită suport vasopresor intensiv. Stare critică, monitorizat intensiv continuu. A fost transferat într-o altă unitate medicală din Italia, înalt specializată în tratarea arsurilor”, susține sursa citată, citată de Mediafax.

Ce au descoperit anchetatorii după ”PERIEREA” finală la locul exploziilor din Crevedia: „Ar putea conține date importante!”

Continuă ancheta de proporții declanșată după exploziile de la o stație GPL din Crevedia, iar toți cei angrenați în această impresionantă desfășurare de forțe încearcă să descopere indicii care să lămurească toate semnele de întrebare apărute după tragedie.

În urma deflagrațiilor, nu mai puțin de 55 de oameni au fost răniți – printre care și mulți pompieri și jandarmi -, iar 3 persoane, din nefericire, au decedat.

În exclusivitate pentru Gândul, surse judiciare au declarat că la fața locului a fost descoperit un telefon mobil, iar aparatul ar putea conține informații foarte importante pentru anchetă. Telefonul mobil a fost găsit chiar în fața locuinței soților Barbu, decedați în urma deflagrației, și urmează a fi cercetat de specialiști.

La locul exploziei de la Crevedia, la perierea finală de la cercetarea la fața locului, a fost găsit un telefon mobil. Acesta ar putea conține date importante pentru anchetatori.

Telefonul a fost ridicat de jandarmi din dreptul caselor soților Barbu, care au fost înmormântați azi, și a celei de a treia victime, decedată și ea.

Aparatul, care constituie și el probă, va fi predat procurorului de caz, va fi trimis pentru a fi realizată expertiza informatică și este posibil conțină chiar și imagini dinainte de explozie sau din timpul exploziei”, au declarat surse judiciare pentru Gândul, în exclusivitate.

”Orice ar putea avea legătură cu explozia şi poate fi folosit ca probă”

Zeci de jandarmi au fost filmați pe câmpul din apropierea zonei unde au avut loc exploziile din 26 august, de la Crevedia, în timp ce caută indicii care ar putea ajuta în anchetă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General al Jandarmeriei Române, Ana-Maria Burchi, susține că efectivele de jandarmi efectuează, la solicitarea procurorului de caz, cercetări în apropierea staţiei GPL şi până la 400-500 metri în jurul acesteia.

”Se caută bucăţi de cisternă, resturi din explozie, orice ar putea avea legătură cu explozia şi poate fi folosit ca probă în dosarul deschis de Parchet”, a declarat oficialul Jandarmeriei. (mai multe detalii AICI)

”Experții au ridicat, de la fața locului, resturi de motoare și capace de cisternă”

Cauzele exacte care au provocat prăpădul de la Crevedia vor fi cunoscute în cel mult trei luni. Conform directorului Insemex, George Găman, specialiștii institutului din Petroșani, care fac expertiza incidentului devastator, au finalizat culegerea probelor din epicentrul exploziei și echipa a ajuns aseară la Petroșani, iar apoi vor începe să lucreze în laborator la toate probele strânse pentru a fi analizate.

Printre probe, experții au ridicat, de la fața locului, resturi de motoare și capace de cisternă. În momentul de față, nu pot fi oferite amănunte sau concluzii pripite, pentru că este vorba de o expertiză profesionistă.

Insemex se ocupă cu cercetări fundamentale şi aplicative, dezvoltare tehnologică, de interes public naţional privind evaluarea şi prevenirea riscurilor în activităţile cu pericol de atmosfere explozive şi toxice, inclusiv în ceea ce priveşte utilizarea explozivilor. (alte informații și imagini AICI)

Ancheta de la Crevedia, coordonată de procurorul Marius Iacob

Ancheta privind exploziile de la Crevedia a fost preluată de Parchetul Înaltei Curți de Casație și Justiție, fiind coordonată de procurorul Marius Iacob, care a instrumentat incendiile de la Maternitatea Giulești și Piatra Neamț, dar și cazul Elodia.

Surse judiciare au declarat că la Parchetul Militar nu au sosit încă rapoartele de intervenție, în pofida faptului că au fost trimise adrese către ISU BIF și ISU Dâmbovița.

La Parchetul Militar de pe lângă Curtea Militară de Apel continuă ancheta în cazul exploziei de la Crevedia. Până acum, încă nu au sosit rapoartele de intervenție, deși s-au trimis adresele către Inspectoratul pentru Situații de Urgență Dealul Spirii București-Ilfov (ISU BIF) și Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Dâmbovița.

Mai mult, până la acest moment au fost puse la dosar fotografii cu mașinile implicate în intervenție și au fost sigilate costumele pompierilor care au fost folosite, echipamentul fiind parte a probatoriului”, au declarat surse judiciare, în exclusivitate pentru Gândul. (citește și alte detalii AICI)


Citește și:

FOTOGRAFIE ȘOCANTĂ. Exploziile de la Crevedia au fost atât de puternice încât au topit căștile pompierilor

UPDATE | Explozie la o stație GPL din Crevedia. Plan Roșu de Intervenție. Ultimul bilanț: un mort și 46 de răniți, 8 în stare gravă, inclusiv pompieri

PERCHEZIȚII la Primăria Crevedia, sediul firmei Flagas și domiciliile administratorilor. Procurorul general: „Se fac audieri la sediul IGPR”

Primarul din Caracal ANUNȚĂ că se retrage din PSD și din toate funcțiile pe care le deține după tragedia de la Crevedia: „Sunt puternic afectat”

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o să facă în dormitor. Dar un...
Meteorologii Accuweather anunță o vară ciudată în România. Temperaturi anormale în București
FOTO. Transformarea incredibilă a lui Valentin Ceaușescu, la 76 de ani! Viața grea de după...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
A plecat în vacanță în Spania și a dispărut fără urmă. Ana Maria i-a trimis...
Cu 10 lei poți să trăiești cu ochii tăi o călătorie splendidă în trecut. Istoria...
Absolut ȘOCANT! Ce au arătat ultimele analize în cazul Gabrielei, fetița de 4 ani moartă...
Minunea din grădina unui sătmarean. Fructele sale ajung să cântărească şi 140 de grame şi...
Se spală în a treia zi de Paște? Ce spun preoţii
Accident sau sinucidere? Un bărbat a decedat în a treia zi de Paște, după ce...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Dacia Duster 2024: „Poate chiar e o problemă că arată atât de futurist”
Vladimir Putin a fost învestit azi într-un nou mandat la conducerea Rusiei. Ce declaraţii a...
Adevărul despre FIOROȘII T-REX! S-a aflat ABIA ACUM
A MURIT MARELE ACTOR român. Durere imensă pe scena teatrului românesc: Timpul are şi el...
Putin, palat de 1 miliard. Imagini uluitoare din casa dictatorului
Gabriela Cristea, prima reacție după problemele de la afacerea cu cozonaci. Cum a explicat situația:...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Suferința prin care a trecut Mihai Onilă când a auzit că fiica lui se va...
Pepe, mesaj cu subînțeles pentru Raluca Pastramă? Artistul stârnește controverse cu noua piesă „Pasăre de...
BANCUL ZILEI. De Paște, soțul e la bucătărie și face de mâncare. Soția, care e...
Satelitul care a orbitat Pământul nedetectat timp de 25 de ani