Florentin Pandele sare în apărarea soției. Ce MESAJ a postat după demisia Gabrielei Firea: „Au reușit să scape de ea”

Florentin Pandele sare în apărarea soției. Ce MESAJ a postat după demisia Gabrielei Firea: Au reușit să scape de ea
Florentin Pandele, REACȚIE DURĂ după demisia Gabrielei Firea
Publicat: 14/07/2023, 15:11
Actualizat: 14/07/2023, 15:13

Florentin Pandele, primarul orașului Voluntari și soțul Gabrielei Firea, a avut și el o primă reacție după demisia acesteia de la conducerea Ministerului Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse. Fostul primar al Capitalei a demisionat vineri din Guvern, după o discuție cu premierul și președintele PSD, Marcel Ciolacu, urmare a scandalului „azilelor groazei”. Este a doua demisie după cea a ministrului Muncii, Marius Budăi.

Potrivit dezvăluirilor apărute joi, Ștefan Godei, fostul președinte al Asociației Sf. Gabriel cel Viteaz și principalul „pion” identificat de DIICOT în această schemă, apare angajat la cabinetul senatorial al Gabrielei Firea, după ce ocupase această funcție pe când actualul ministru al Familiei era primar general al Capitalei.

Florentin Pandele: „Totul este regizat!”

„Bunul Dumnezeu ne este martor ca totul este bine regizat, împotriva Gabrielei și a mea! Cei vinovați să plătească! Au reușit sa scape de ea!…”, a cris edilul pe pagina sa de facebook.

Gabriela Firea: „Nu se poate continua o activitate normală”

„Plec pentru ca premierul să poată lucra în liniște proiectele economice și sociale bune pentru români, la fel miniștrii PSD și PNL, să-și poată prezenta munca. În această atmosferă de război total față de mine, ca membru al Guvernului, nu se poate continua o activitate normală”, a scris și Gabriela Firea, într-un mesaj pe Facebook, în care anunță că se suspendă și din funcțiile deținute în PSD.

Fostul primar al Capitalei neagă faptul că Godei i-a fost șofer. Documentele arată însă altceva

Gabriela Firea, Ministrul Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse Gabriela Firea a precizat joi că Ştefan Godei, inculpatul din dosarul azilelor din judeţul Ilfov, nu a fost vreodată şoferul său.

Reacția Gabrielei Firea vine după ce au apărut noi informații în  scandalul legat de „azilele groazei.”  Reamintim, că în urma anchetei declanșate de DIICOT în scandalul azilelor groazei, Godei a fost arestat preventiv pentru 30 de zile.

Marius Budăi, ministrul Muncii, a fost primul oficial care și-a dat demisia joi după scandalul din dosarul căminelor groazei, un dosar care a deschis Cutia Pandorei în legătură cu modul în care sunt îngrijite persoanele din centrele sociale, unul private, dar susținute cu bani de la bugetul public.

Godei a fost angajat în trecut și de echipa de fotbal FC Voluntari

În această calitate, potrivit informațiilor Gândul, el a încasat lunar câte 3.000 de lei, în anii 2021 și 2023,. Mai concret, el a fost angajat în cadrul cabinetului parlamentar al Gabrielei Firea în perioada 04.01.2021 -01.02.2023.

Sursele Gândul arată că Ștefan Godei a fost angajat în trecut și de echipa de fotbal FC Voluntari – sponsorizată de primăria condusă de soțul actualului ministru, Florentin Pandele – de unde a încasat venituri între 2012 și 2016 și ianuarie – aprilie 2020.

Omul care controla asociația „Sfântul Gabriel cel Viteaz” a câștigat 3,7 milioane de lei din „azilele groazei”

În 2016 apare angajat la Senat, apoi, tot în 2016 la Societatea de Transport București și Compania municipală de consolidări București – din aparatul condus de Gabriela Firea ca edil-șef al Capitalei. În rest, apare în statele Asociației Sf. Gabriel cel Viteaz, Primăria Municipiului București.

Conform referatului DIICOT cu propunerea de arestare, Ștefan Godei, omul care controla asociația „Sfântul Gabriel cel Viteaz” vizată de anchetă, a câștigat 3,7 milioane de lei din azilele groazei, unde bătrânii și oamenii cu dizabilități au fost bătuți, lăsați flămânzi, cu bube care au făcut viermi, într-o mizerie inimaginabilă.

„Eu am acelaşi şofer de 16 -17 ani, pe care îl cunosc toate instituţiile, toţi jurnaliştii, toată primăria, tot Parlamentul”

„Sunt nevoită, din păcate, să repet ce am afirmat zilele trecute, în urma unor informaţii apărute în presă. Inculpatul din dosarul azilelor din judeţul Ilfov nu a fost vreodată şoferul meu. Eu am acelaşi şofer de 16 -17 ani, pe care îl cunosc toate instituţiile, toţi jurnaliştii, toată primăria, tot Parlamentul, etc”, a transmis Gabriela Firea, într-un comunicat de presă.

Ministrul PSD a adăugat că, nici cât a fost primar al Capitalei, Godei, bărbatul din acest dosar nu a fost şoferul meu, ci a lucrat ca şofer la Administrativ şi pentru alte persoane”.

„Nici la Senat nu a fost şoferul meu, ci a deservit o perioadă colegii de la cabinetul senatorial, aşa cum a făcut-o în toate instituţiile unde a activat”, a mai explicat ministrul Familiei.

Controale masive la centrele sociale din țară

Reamintim că peste 5.000 de centre sociale din toată ţara au început să fie controlate începând de luni, 10 iulie, iar cazurile descoperite până acum sunt de-a dreptul revoltătoare, ridicând mari semne de corectitudine și moralitate din partea celor care „păstoresc” aceste centre al căror scop, cel puțin la nivel declarativ, este acela de a proteja și îngriji  persoanele neajutorate.

Situația din cele trei centre din Ilfov pentru persoane vârstnice sau cu dizabilități, denumite, după perchezițiile DIICOT, „azilele groazei și ale terorii”, a deschis Cutia Pandorei în ce privește felul în care sunt tratați cei care au nevoie de îngrijire specială și ajung în centre private care funcționează cu bani publici.

Umilințe, bătăi crunte, muncă forțată și înfometare, sunt situațiile reale din ”azilele groazei” descrise în referatul procurorilor DIICOT, prin care au trecut cele peste 100 de persoane aflate în centrele din Voluntari și Afumați.

Deși cu mult timp înainte ca Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organziat și Terorism (DIICOT) să înceapă ancheta și să descindă în ”azilele groazei” au existat o serie de reclamații către instituțiilor responsabile, paradoxal, după fiecare control, lucrurile, bifate ca fiind aparent în regulă, continuau să funcționeze.

Nimic nu părea să zdruncine activitatea celor care – deși păstoreau centrele cu nume de sfinți – își băteau joc, în cel mai crunt mod posibil, de oamenii pentru care lunar luau bani de la stat ca să le asigure ”asistenta și terapia”, mai luau o dată bani de la aparținători și, pentru că tot nu era de ajuns pentru ei, le luau pachetele cu haine și mâncare primite de la familiile acestora.

Ștefan Godei mergea pe repetarea „schemei” la venirea controalelor, anunțate însă înainte

Din interceptările anchetatorilor prezente în referatul cu propunere de arestare a 24 de suspecți în dosarul ”azilele groazei”, consultat de GândulȘtefan Cristian Godei – administratorul unuia dintre cele două centre din Voluntari și Afumați pentru persoane vârstnice sau cu dizabilități care aparțin Asociației ”Sfântul Gabriel cel Viteaz” – era „expert” în a masca mizeria și ororile din centre, în zilele controalelor făcute de autorități.

Pe 22 iunie 2023 – cu doar două săptămâni înainte de descinderile procurorilor DIICOT – Godei a „orchestrat” primirea într-o vizită de ”monitorizare” a Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Sector 3, la care participau directoarea de la Sectorul 3  și cea de la Evidența Populației.

Administratorul Ștefan Godei a trasat directive clare pentru angajații centrului, în ziua controlului: „să fie impecabil în cămin, să miroasă frumos și toți beneficiarii să fie îmbrăcați frumos, să nu fie găsiți în zdrențe.”

Patru acuzați pentru ororile din ”azilele groazei, arestați preventiv:

Din cei 24 de suspecți duși la instanță cu propunere de arestare preventivă, patru au fost arestați preventiv pentru 30 de zile, restul primind arest la domiciliu:

  • Ștefan Godei, administratorul unuia dintre cele două centre din Voluntari și Afumați pentru persoane vârstnice sau cu dizabilități care aparțin Asociației ”Sfântul Gabriel cel Viteaz”;
  • fratele acestuia, Dan Godei, coordonatorul unui alt centru pentru vârstnici al aceleiași asociații;
  • Andrei Răzvan Țicu, șef serviciu în cadrul Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului Ilfov;
  • Ovidiu Dumitra, fost polițist la Serviciul de Investigații Criminale din Poliția Ilfov, soțul Cristinei Dumitra, cea care administra una dintre afacerile căminelor de bătrâni din Ilfov, Centrul de Îngrijire și Asistență Casa Maria SRL și, ulterior, House Grandma Anastasia`s SRL.

CITEȘTE ȘI:

Gabriela Firea și-a dat demisia din funcția de ministru. „Dumnezeu ne dă fiecăruia cât putem duce”

EXCLUSIV | Patronul de la ”azilele groazei” cheltuia banii bătrânilor pe droguri, prostituate și lăutari. DIICOT: ”25.000 lei într-o noapte!” (VIDEO)

Arafat, despre bătrânii găsiți într-o casă în construcții: „Cine i-a trimis acolo, nu i-a trimis ca să fie în siguranţă, i-a trimis ca să îi ASCUNDĂ”

BREAKING NEWS. 11 bătrâni, unii cu dizabilități, descoperiți într-o casă în construcții din Voluntari. Anchetatorii au aflat de unde au fost aduși

EXCLUSIV | O psiholoagă de la DGASPC Sector 4 a fost concediată pentru că ar fi ascuns posibile abuzuri asupra minorilor instituționalizați

CONTROALE masive la centrele sociale din țară, după atrocitățile descoperite la „azilele groazei.” Marcel Ciolacu: „Termenul va fi unul foarte scurt”

Ciolacu: „Persoane neajutorate au fost jefuite de grupuri infracționale, le-au furat bunuri, case, pensii. Soluționarea cauzelor să fie o prioritate”

EXCLUSIV | Discuții halucinante din „azilele groazei”. Bătrânii erau bătuți, subnutriți, cu musculatura atrofiată. „Băi, ești nebună, e neagră toată!”

EXCLUSIV | Dezvăluiri șocante din ”azilele groazei”. ”A bătut-o folosind o bară din inox cu care a lovit-o peste spate și fese”

Mara Răducanu
Mara Răducanu este jurnalist de eveniment. A terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din București și a lucrat la mai multe publicații, mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Ce alimente ultraprocesate cresc cel mai mult riscul de moarte prematură
Soția lui Cristi Tănase a obținut ordin de protecție împotriva fostului fotbalist, la 2 luni...
Cristi Borcea are o „Valentina Pelinel mică”. „Doar că are ochii albaștri”
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander...
Sebastian Dobrincu și Ioana Ignat și-au spus ADIO după 3 ani de relație. Motivul care...
Mihai Albu, vești devastatoare de la medici. CANCERUL a avansat! Declarații sfâșietoare
Aurora Boreală a făcut spectacol, azi noapte, pe cerul României. Cum explică oamenii de ştiinţă...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Accident teribil la Brașov, între Voila și Făgăraș! Un șofer a murit pe loc după...
Ce bust, ce posterioare! Divele sunt bine tare din cap până în picioare
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Finlanda se pregăteşte pentru un război la scară largă cu Rusia: Trebuie să fim pregătiţi
Alertă de gradul 4 pentru 11 și 12 mai! Vine FURTUNA geomagnetică
Decizie pentru toți cei care au BULETIN DE IDENTITATE. Schimbarea anunțată astăzi, 11 MAI
Familiile regale au luat cu asalt o stațiune românească. Aici e Raiul pe pământ
Creatură cu cap de lup care merge în două picioare, surprinsă lângă o grădină zoologică....
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Mesajul transmis de Sebastian Dobrincu, după despărțirea de artista Ioana Ignat: ”Învinge durerea”
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Sahara arăta cu totul altfel acum 4.000 de ani, dezvăluie arta rupestră