Gabriela Firea, despre situația podurilor din Capitală: ”Ce s-a întâmplat în ultimii doi ani este încă o nerealizare marca Nicușor Dan!”

Gabriela Firea, despre situația podurilor din Capitală: ”Ce s-a întâmplat în ultimii doi ani este încă o nerealizare marca Nicușor Dan!”
Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse

Gabriela Firea – ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, fostul primar general al Capitalei – lansează noi acuzații la adresa lui Nicușor Dan, precizând că, de doi ani de zile, consolidarea și reabilitarea podurilor din București a fost stopată.

”Șantierele au fost blocate cu lunile”, notează Gabriela Firea în mediul online, vina aparținându-i actualului primar general.

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse reamintește că – atunci când a preluat mandatul de primar general – Podul Străulești se afla într-o stare foarte gravă, la fel ca și alte poduri care reprezentau un pericol public. Podul Străulești a fost reabilitat în doar un an, scrie Gabriela Firea.

Au trecut trei ani de când Podul Străulești a fost reabilitat și consolidat. Acest pod este una dintre principalele legături ale Capitalei cu județul Ilfov și chiar singura rută către localitățile Mogoșoaia și Buftea. Ne-a luat doar un an să finalizăm lucrările care așteptau de zece ani!

În 2016, când am preluat mandatul de primar general, Podul Străulești era într-o stare gravă, printre podurile din Capitală care erau un pericol public. Era tranzitat de sute de autovehicule zilnic, nu fusese consolidat niciodată în 70 de ani, o parte din zidul de susținere era surpat, împreună cu trotuarul și o porțiune din prima bandă de circulație.

Am decis de urgență consolidarea sa, iar în doar un an, așa cum am promis, am redat circulației rutiere și pietonale un pasaj sigur și modern. Lucrările au fost realizate de Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje, băgată în insolvență în mandatului lui Nicușor Dan”, acuză Gabriela Firea.

”Primăria Capitalei nu a continuat consolidarea și reabilitarea pasajelor și a podurile expertizate”

Gabriela Firea îi transmite lui Nicușor Dan, în aceeași postare de pe pagina sa de socializare, că – în timpul mandatului la Primăria Capitalei – au fost actualizate expertizele pentru 22 dintre cele 24 de poduri și pentru 7 dintre cele 13 pasaje ale Municipalității. Concluziile? ”6 poduri și 3 pasaje au o stare tehnică nesatisfăcătoare și necesită intervenție, fiind construcții care nu au fost niciodată consolidate”.

”Am mai făcut un lucru extrem de important pentru podurile și pasajele din București: am actualizat expertizele pentru 22 dintre cele 24 de poduri și pentru 7 dintre cele 13 pasaje ale Municipalității. Rezultatele au arătat că 6 poduri și 3 pasaje au o stare tehnică nesatisfăcătoare și necesită intervenție, fiind construcții ce nu au fost niciodată consolidate.

Până la finalul mandatului, am reușit consolidarea integrală a Podului Străulești, consolidarea și reabilitarea Podului Grant, pe tronsonul Turda-Crângași, am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru consolidare Podului Fundeni și urma să începem lucrările”.

Ce s-a întâmplat în ultimii doi ani este încă o nerealizare marca Nicușor Dan! Primăria Capitalei nu a continuat consolidarea și reabilitarea pasajelor și a podurile expertizate. Mai mult, multe dintre aceste obiective de investiții au fost cedate către alte primării de sector, iar șantierele care erau în lucru au fost blocate cu lunile

Gabriela Firea


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie de 60 de ani, cu un aspect uluitor de tânăr, a câștigat un...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Alimentul pe care Nadia Comăneci îl mănâncă zilnic, imediat cum se trezește. Dieta de nota...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Știrea momentului despre Iliescu! Breaking news!
Angajații români vor beneficia de trei noi tipuri de vouchere: Simona Bucura Oprescu „România e...
Wow sau Bau? Cât de mult le-a schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
USR a depus plângere pentru grup infracţional organizat împotriva „caracatiţei lui Piedone”
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
Ion Iliescu e VINOVAT: Se face dreptate pentru această rușine națională
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Getuța Sterp, mesaj pentru urmăritorii care spun că prețurile produselor de la stână sunt scumpe....
Mesajul transmis de Mihaela Rădulescu de ziua de naștere a iubitului ei, Felix Baumgartner: ”Mă...
BANCUL ZILEI. Polițistul la stomatolog: - Măseaua este moartă! Îi punem coroană?
Un veteran NASA a inventat un propulsor care sfidează legile fizicii