Gabriela Firea, despre situația podurilor din Capitală: ”Ce s-a întâmplat în ultimii doi ani este încă o nerealizare marca Nicușor Dan!”

Gabriela Firea, despre situația podurilor din Capitală: ”Ce s-a întâmplat în ultimii doi ani este încă o nerealizare marca Nicușor Dan!”
Gabriela Firea, ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse
Publicat: 20/10/2022, 11:13

Gabriela Firea – ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, fostul primar general al Capitalei – lansează noi acuzații la adresa lui Nicușor Dan, precizând că, de doi ani de zile, consolidarea și reabilitarea podurilor din București a fost stopată.

”Șantierele au fost blocate cu lunile”, notează Gabriela Firea în mediul online, vina aparținându-i actualului primar general.

Ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse reamintește că – atunci când a preluat mandatul de primar general – Podul Străulești se afla într-o stare foarte gravă, la fel ca și alte poduri care reprezentau un pericol public. Podul Străulești a fost reabilitat în doar un an, scrie Gabriela Firea.

Au trecut trei ani de când Podul Străulești a fost reabilitat și consolidat. Acest pod este una dintre principalele legături ale Capitalei cu județul Ilfov și chiar singura rută către localitățile Mogoșoaia și Buftea. Ne-a luat doar un an să finalizăm lucrările care așteptau de zece ani!

În 2016, când am preluat mandatul de primar general, Podul Străulești era într-o stare gravă, printre podurile din Capitală care erau un pericol public. Era tranzitat de sute de autovehicule zilnic, nu fusese consolidat niciodată în 70 de ani, o parte din zidul de susținere era surpat, împreună cu trotuarul și o porțiune din prima bandă de circulație.

Am decis de urgență consolidarea sa, iar în doar un an, așa cum am promis, am redat circulației rutiere și pietonale un pasaj sigur și modern. Lucrările au fost realizate de Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje, băgată în insolvență în mandatului lui Nicușor Dan”, acuză Gabriela Firea.

”Primăria Capitalei nu a continuat consolidarea și reabilitarea pasajelor și a podurile expertizate”

Gabriela Firea îi transmite lui Nicușor Dan, în aceeași postare de pe pagina sa de socializare, că – în timpul mandatului la Primăria Capitalei – au fost actualizate expertizele pentru 22 dintre cele 24 de poduri și pentru 7 dintre cele 13 pasaje ale Municipalității. Concluziile? ”6 poduri și 3 pasaje au o stare tehnică nesatisfăcătoare și necesită intervenție, fiind construcții care nu au fost niciodată consolidate”.

”Am mai făcut un lucru extrem de important pentru podurile și pasajele din București: am actualizat expertizele pentru 22 dintre cele 24 de poduri și pentru 7 dintre cele 13 pasaje ale Municipalității. Rezultatele au arătat că 6 poduri și 3 pasaje au o stare tehnică nesatisfăcătoare și necesită intervenție, fiind construcții ce nu au fost niciodată consolidate.

Până la finalul mandatului, am reușit consolidarea integrală a Podului Străulești, consolidarea și reabilitarea Podului Grant, pe tronsonul Turda-Crângași, am aprobat indicatorii tehnico-economici pentru consolidare Podului Fundeni și urma să începem lucrările”.

Ce s-a întâmplat în ultimii doi ani este încă o nerealizare marca Nicușor Dan! Primăria Capitalei nu a continuat consolidarea și reabilitarea pasajelor și a podurile expertizate. Mai mult, multe dintre aceste obiective de investiții au fost cedate către alte primării de sector, iar șantierele care erau în lucru au fost blocate cu lunile

Gabriela Firea


Citește și:

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Acești români se vor îmbogăți luna viitoare! Zodia care va da lovitura la Loto 6/49...
FOTO. Imagini interzise cardiacilor cu cea mai frumoasă fotbalistă din lume! Și-a făcut propriul calendar
O fetiță de doi ani pierdută într-o pădure din SUA a fost găsită dormind alături...
Ioana Tufaru a pierdut lupta! Totul a fost în zadar! E știrea momentului
Şi-au dus fetiţa de 11 luni la un spital din Iaşi pentru o răceală. Când...
Câte triunghiuri reflectorizante trebuie să ai în mașină? Cine nu le are pe toate e...
VIDEO-EXCLUSIV - Ploaie de bani la concertul lui Bogdan de la Ploiești: "M-am gândit ca...
Pensia minimă va crește cu aproximativ 150 de lei. Toate pensiile vor fi recalculate în...
Mihai Cazacu, milionarul de la Loto, a murit. Afaceristul avea 51 de ani
Preşedintele CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, prins în flagrant de DNA / Ciolacu a reacţionat imediat
Cine este, de fapt, cerșetoarea din imagine. A fost o actriță cunoscută, dar acum trăiește...
Material EXTRATERESTRU a ajuns pe Pământ duminică, 24 septembrie! Este o ZI ISTORICĂ
S-A PRĂPĂDIT! Șoc în România. IOANA TUFARU...
Salariul minim de 1.500 de euro. Calculele au fost făcute
Un bărbat a descoperit în noua lui casă o piatră bizară, pe care a folosit-o...
BANCUL ZILEI. Bubulina: Bărbate, ia îmbracă-te tu în pirat! Bulă: Păi de ce?
„Mi-am lăsat familia și nu regret”. Florin Busuioc surprinde pe toată lumea cu o mărturisire...