Vicepreședintele PSD Sector 1 critică activitatea Clotildei Armand: ”Primarul actual al Sectorului 1 ignoră prioritățile și alege SCANDALUL, o abordare toxică și contraproductivă”

Vicepreședintele PSD Sector 1 critică activitatea Clotildei Armand: ”Primarul actual al Sectorului 1 ignoră prioritățile și alege SCANDALUL, o abordare toxică și contraproductivă”
Publicat: 13/03/2023, 14:16
Actualizat: 13/03/2023, 14:18

Alexandru Petrescu – vicepreședintele Partidului Social Democrat (PSD) Sector 1 – critică activitatea primarului sectorului, Clotilde Armand, transmițând că edilul ”clamează rea intenție și lipsa de cooperare” în ceea ce privește blocajul votării bugetului Sectorului 1, numai că ”omite să expună toată situația”.

Bugetul pentru anul 2023 al Primăriei Sectorului 1 se află în impas, iar blocajul a dus la declanșarea unui adevărat scandal între Clotilde Armand și adversarii săi politici.

Alexandru Petrescu este de părere, însă, că edilul Sectorului 1 alege să prezinte doar o parte a problemei, dând ca exemplu Administrația Domeniului Public Sector 1 și Direcția de Investiții. Reprezentanții acestor instituții – care beneficiază de cea mai mare parte din buget” – nu au ”binevoit” să vină la Comisia de Buget pentru a explica modul în care vor fi cheltuiți banii. Ce ce reprezintă, în ultimă instanță, o ”bilă neagră” la capitolul ”transparență instituțională”.

Referitor la blocajul votării bugetului Sectorului 1, primarul Clotilde Armand clamează rea intenție și lipsa de cooperare, în momentul în care propunerea sa este refuzată de unele partide, însă omite deliberat să expună toată situația.

Cea mai mare parte din buget este alocată, conform propunerii, Administrației Domeniului Public (ADP Sector 1) și Direcției de Investiții, care derulează cele mai importante proiecte. Însă coordonatorii celor 2 structuri amintite mai sus nu au binevoit să vină la Comisia de Buget pentru a explica în detaliu cum anume vor să cheltuiască banii cetățenilor”, notează Alexandru Petrescu pe pagina sa de socializare.

”Transparența instituțională este esențială pentru a avea o administrație locală credibilă, care să lucreze strict în interesul public. Conform datelor disponibile, anul trecut au rămas mulți bani necheltuiți din bugetul sectorului”

Alexandru Petrescu, vicepreședinte PSD Sector 1

”Poate că doamna Armand ar trebui să explice această stare de fapt înainte să facă scandal”

Clotilde Armand ”alege scandalul” și, mai mult, ”ignoră prioritățile” locuitorilor Sectorului 1, nefiind întreprinse nici demersurile pentru a beneficia de fonduri din PNRR.

O astfel de abordare, mai scrie Alexandru Petrescu, este ”toxică și contraproductivă”, iar cei care au de pierdut, pe termen lung, sunt chiar locuitorii din cel mai mare sector al Capitalei.

Având în vedere situația nefericită a administrației Sectorului 1 care nu a făcut demersurile necesare să beneficieze de fonduri din PNRR, cu atât mai mult proiectele finanțate din fondurile de la bugetul de stat trebuie analizate și prioritizate atent.

Poate că doamna Armand ar trebui să explice această stare de fapt înainte să facă scandal că propunerea dumneaei de buget nu este votată.

Ca întotdeauna, primarul actual al Sectorului 1 ignoră prioritățile și alege scandalul, o abordare toxică și contraproductivă”, încheie vicepreședintele PSD Sector 1.


Citește și:

Povestea domnului Daniel. În urmă cu 30 de ani a căzut din tren, iar viața s-a întors la 180 de grade: „Propria familie m-a dat afară din casă!”

EXCLUSIV | Andrew Tate, dus de urgență la SPITAL. Ce probleme medicale a acuzat milionarul britanic: ”Se simțea rău de două săptămâni”

EXCLUSIV | Organizația ”Memorialul Ocnele Mari” cere, în instanță, demolarea controversatului monument al ”eroilor” fostei Securități: ”Un pios omagiu celor peste 2 milioane de români care au fost încarcerați în perioada 1948-1989”

EXCLUSIV | Descoperire rarisimă – ”Micul Jurnal Intim” al Reginei Maria, o ”bijuterie a sufletului ei”. Academician Georgeta Filitti: ”Pagini întregi în care femeia aceasta trăiește numai bucuria de a ști că există acest om. Și omul acesta se numește Barbu Știrbey” (GALERIE FOTO)

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole de investigație, politică internă, politicăciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase