Cum să pregătești o rețetă de supă rece de vară potrivită pentru detoxifiere. Iată care sunt ingredientele naturale bogate în vitamine și minerale care pot ajuta digestia și care, de altfel, vor oferi un gust fresh mâncării.
Specialiștii în nutriție recomandă consumul de alimente ușoare, pe timpul verii, pentru a nu îngreuna digestia. O alimentație sănătoasă, bogată în fructe și legume, ar putea ajuta tranzitul intestinal, iar organismul își va extrage resursele necesare. În plus, vara, când timpul este canicular, este important să existe un confort digestiv. Spanacul, ovăzul, kefirul, somonul sau bananele sunt câteva dintre alimentele care pot fi consumate vara. Evident, există și o listă cu alimentele de care ar fi indicat să te ferești, în același sezon. Consumul lor ar putea contribui la creșterea temperaturii interne. Totuși, pot fi preparate rețete ușoare, de vară, cu supe și diverse mâncăruri cu legume care pot ajuta digestia. În plus, astfel de rețete pot fi ideale și pentru detoxifiere.
O supă rece de vară, cu efect detoxifiant, poate fi cea cu spanac și țelină. Pentru această rețetă simplă vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
Toate ingredientele sunt curățate și puse în blender. Conținutul poate fi servit pe loc sau după o jumătate de oră după ce a stat în frigider.
O altă supă rece pe care o poți pregăti acasă este cea cu sfeclă roșie și iaurt natural. Pentru această rețetă vei avea nevoie de ingredientele următoare: 2 sfecle roșii, fierte și răcite, un castravete, suc de lămâie, 300 ml de iaurt natural, mărar proaspăt, sare și piper. Precum în cazul anterior, ingredientele se amestecă într-un blender, apoi conținutul se servește rece, arată Jurnalul.ro.
Rețetă savuroasă de ketchup de casă. Cum prepari un sos fără conservanți
Salată grecească de vară sub 600 de calorii. Rețetă aromată cu pui, cartofi crocanți și sos tzatziki
Sursă foto: colaj Shutterstock (Caracter ilustrativ)