Edilul USR al Brașovului pierde DEFINITIV la CAB procesul cu viceprimarul PNL. Sebastian Rusu: „Un eșec lamentabil al primarului Coliban”

Edilul USR al Brașovului pierde DEFINITIV la CAB procesul cu viceprimarul PNL. Sebastian Rusu: „Un eșec lamentabil al primarului Coliban”
Publicat: 07/02/2024, 18:16
Actualizat: 07/02/2024, 18:22

Magistrații Curții de Apel Brașov i-au administrat, miercuri, o înfrângere usturătoare lui Allen Coliban, primarul USR al Brașovului, după ce acesta a făcut recurs în procesul care a avut ca obiect mutarea biroului viceprimarului PNL Sebastian Rusu din sediul primăriei la… Cimitirul Municipal.

Gândul a prezentat, de la bun început, această speță controversată care a debutat în data de 8 noiembrie 2023, atunci când Sebastian Rusu a primit o înștiințare surprinzătoare din partea lui Allen Coliban, prin care era anunțat că trebuie să se mute din sediul primăriei – detalii AICI.

  • În astfel de condiții, viceprimarul liberal l-a dar în judecată pe Allen Coliban, „războiul de uzură” dintre PNL și USR, la Brașov, bifând încă o „bătălie”.
  • Mai mult, primarul USR a pus și sigiliu pe ușa biroului lui Sebastian Rusu, pentru ca acesta să nu își mai poată desfășura activitatea în sediul primăriei, iar liberalii au acuzat că primarul USR nu face altceva decât să împingă la extrem interese personale și luptă chiar împotriva intereselor locuitorilor din orașul de sub Tâmpa. (informații detaliate AICI).

Numai că judecătorii de la Tribunalul Brașov i-au dat dreptate, într-o primă etapă, viceprimarului liberal Sebastian Rusu (vezi mai multe informații AICI), iar primarul USR Allen Coliban a contraatacat cu recurs după ce instanța l-a obligat să desigileze biroul din sediul Primăriei Brașov. Totuși, nici magistrații Curții de Apel nu au fost „convinși” că primarul USR a avut dreptate, iar Gândul prezintă reacția viceprimarului Sebastian Rusu după aflarea sentinței definitive.

„Respinge ca nefondat recursul formulat”

După prima „bătălie” din acest „război” între viceprimarul liberal și primarul USR Allen Coliban, Sebatian Rusu a transmis că a fost vorba despre o „victorie a justiției și a libertății” dar și, practic, o izbândă asupra „abuzurilor din politică”

„USR-istului Allen Coliban i s-a reamintit astăzi că drepturile fundamentale ale unui ales local nu sunt opționale și nici nu stau la bunul său cherem”, spunea, la momentul respectiv, Sebastian Rusu, viceprimarul PNL al Brașovului.

Joi, 7 ianuarie 2024, magistrații de la Curtea de Apel Brașov au respins recursul formulat de primarul USR Allen Coliban, considerând că demersul este „nefondat”. Decizia este definitivă.

Tip soluție: Nefondat. Soluția pe scurt: Respinge ca nefondat recursul formulat de recurenţii – pârâţi UNITATEA ADMINISTRATIV TERITORIALĂ MUNICIPIUL BRAŞOV şi COLIBAN ALLEN, în calitate de Primar al Municipiului Braşov, împotriva sentinţei civile nr. 1100/CA/22.12.2023 pronunţată de Tribunalul Braşov – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, precum şi a încheierii de ședință din data de 21.12.2023, hotărâri judecătoreşti pe care le menţine.

Definitivă. Pronunţată astăzi, data de 07.02.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei. Document: Hotarâre  53/2024 – 07.02.2024”, au decis magistrații de la Curtea de Apel Brașov.

„Se repară, astfel, un abuz flagrant”

În exclusivitate pentru Gândul, Sebastian Rusu a declarat că magistrații Curții de Apel Brașov, prin această decizie definitivă, repară ”un abuz flagrant”, dar a ținut să precizeze că nu este vorba de o victorie personală, ci de una „pentru principiile de bază ale statului de drept ”.

Eșecul lui Allen Coliban, primarul USR al Brașovului, este unul lamentabil, a mai precizat Sebastian Rusu, iar politica acestuia de „îndepărtare a adversarilor incomozi” nu a dat roade.

Prin decizia definitivă a Curții de Apel Brașov, care respinge recursul primarului Allen Coliban, se confirmă dreptul meu de a reveni în biroul din Primăria Brașov și se repară, astfel, un abuz flagrant.

Este evident că Justiția și-a spus cuvântul, declarând mutarea mea la Cimitirul Municipal ca fiind complet ilegală. Această victorie nu este una personală, ci una pentru principiile de bază ale statului de drept și pentru respectarea demnității funcției publice.

Situația reflectă, din păcate, un eșec lamentabil al primarului Coliban, care, în loc să se dedice intereselor cetățenilor Brașovului, a ales să se concentreze pe îndepărtarea adversarilor politici incomozi. Este evident că această atitudine distructivă nu face altceva decât să slăbească încrederea cetățenilor în administrația locală și sa crească neîncrederea lor în politică.

Prin această decizie a Justiției, se face dreptate într-un caz flagrant de abuz de putere, reafirmându-se, astfel, că nicio poziție de autoritate nu este mai presus de lege, contrar a ceea ce crede domnului primar”, a spus Sebastian Rusu după decizia Curții de Apel Brașov.

„Sunt mai hotărât ca niciodată să continui să semnalez orice nereguli și abuzuri în administrație”

Viceprimarul Sebastian Rusu a mai precizat că această victorie în instanță, împotriva lui Allen Coliban, este încurajatoare, iar lupta pentru „transparență, corectitudine și respectarea legii” trebuie să fie pemanentă.

Este esențial să înțelegem că astfel de comportamente nu au loc într-o administrație care își propune să servească, cu adevărat, interesele cetățenilor săi.

Îmi reafirm angajamentul față de brașoveni și îmi reînnoiesc promisiunea de a lucra neîncetat pentru binele comunității, punând întotdeauna interesele locuitorilor noștri înaintea disputelor politice.

Mă simt încurajat de această victorie în fața Justiției și sunt mai hotărât ca niciodată să continui să semnalez orice nereguli și abuzuri în administrație, luptând pentru transparență, corectitudine și respectarea legii”, a declarat Sebastian Rusu, viceprimarul PNL al Brașovului, în exclusivitate pentru Gândul.


Citește și:

EXCLUSIV | Dispari în 60 de secunde, varianta Nicușor Dan: „În ședință, a cerut scoaterea de pe ordinea de zi a proiectelor, minim 143.000 € DEGEABA!”

Urbanist, după ce Nicușor Dan s-a LĂUDAT că a mai modernizat 600 m rețea termoficare: „Inutil, nesustenabil, sistemul trebuie regândit în întregime”

Viceprimarul Sectorului 1 o scoate „la tablă” pe Clotilde Armand: „Câte școli noi s-ar fi putut CONSTRUI în sector, ce mai așteptăm?”

EXCLUSIV | Nicușor Dan pierde DEFINITIV la CAB procesul cu Sanador. Avocat: ”Primarul general condamnă la moarte bolnavii de cancer”

EXCLUSIV | Daniel Ciungu, consilier local PNL S1, după ce Clotilde Armand s-a lăudat pe FB că a mărit bursele elevilor: ”Cel mai ineficient primar”

EXCLUSIV | Gabriela Szabo, noi ACUZAȚII la adresa lui Nicușor Dan în procesul cu PMB: Răzbunare politică, linșaj administrativ și pe rețelele sociale

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
La cât timp poți conduce, după ce ai băut. Cum faci ca să eviți orice...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...