EXCLUSIV | Viceprimarul PNL îl ÎNVINGE în instanță pe primarul USR al Brașovului, în dosarul ”Birou la Cimitirul Municipal”: „Dura lex, sed lex!”

EXCLUSIV | Viceprimarul PNL îl ÎNVINGE în instanță pe primarul USR al Brașovului, în dosarul ”Birou la Cimitirul Municipal”: „Dura lex, sed lex!”
Publicat: 23/12/2023, 09:32
Actualizat: 23/12/2023, 09:38

Magistrații de la Tribunalul Brașov l-au transformat pe primarul USR al Brașovului, Allen Coliban, din învingător – așa cum se considera cu doar câteva săptămâni în urmă – într-un învins cu drept de apel. Procesul i-a fost intentat de Sebastian Rusu, viceprimarul PNL al orașului de sub Tâmpa, după ce edilul urbei a luat decizia de a nu-i mai permite acestuia să lucreze în biroul de la primărie. 

Gândul a prezentat, în exclusivitate, acest scandal de proporții de la nivelul Primăriei Brașov, totul având ca punct de pornire o decizie surprinzătoare a primarului USR Allen Coliban, anume aceea de a-l muta pe viceprimarul Rusu la… Cimitirul Municipal. (detalii AICI).

  • Sebastian Rusu a primit înștiințarea-surpriză în data de 8 noiembrie, pe adresa de poștă electronică.
  • La Primăria Brașov a izbucnit de mai mult timp un conflict între PNL și USR, iar parteneriatul politic inițial a devenit amintire (mai multe informații pot fi citite AICI).
  • Liberalii îl acuză pe primarul Coliban că „luptă” împotriva intereselor brașovenilor, edilul i-a retras atribuțiile lui Sebastian Rusu, iar apoi i-a cerut să se mute cu biroul la Cimitirul Municipal. (alte detalii AICI)

Ulterior, atunci când a încercat să își desfășoare activitatea în biroul din Primăria Brașov, viceprimarul PNL Sebastian Rusu a descoperit că încăperea fusese sigilată, decizia fiind luată, bineînțeles, tot de primarul USR Allen Coliban. ”Primarul face rău în zile de sărbătoare”, a conchis Sebastian Rusu la acel moment. (informații detaliate AICI)

În exclusivitate pentru Gândul, viceprimarul liberal Sebastian Rusu îi transmite primarului USR Allen Coliban că legea este dură, dar e lege – „Dura lex, sed lex”, cu alte cuvinte „unde-i lege nu-i tocmeală”, iar magistrații de la Tribunalul Brașov au repus lucrurile pe făgașul normal.

„Obligă pârâţii să permită reclamantului să folosească biroul din sediul Primăriei Municipiului Braşov

„Lupta” dintre viceprimarul PNL Sebastian Rusu și primarul USR Allen Coliban s-a mutat în instanță, edilul urbei având calitatea de pârât. Procesul s-a judecat la Tribunalul Brașov, Secția a II-a Civilă, Contencios Administrativ și Fiscal, iar magistrații brașoveni au analizat această cauză paradoxală.

Judecătorii au hotărât – sentința poate fi atacată cu apel în termen de 5 zile de la pronunțare – că biroul care i-a aparținut lui Sebastian Rusu, în sediul Primăriei Brașov, trebui „desigilat de urgență”, iar primarul Allen Coliban este „obligat” să-i permitp viceprimarului PNL să folosească acest birou aflat în sediul Primăriei Brașov.

Tip soluție: Admite cererea. Soluția pe scurt: Respinge excepţia inadmisibilităţii cererii, invocată de pârâţi prin întâmpinare. Admite cererea de chemare în judecată având ca obiect – ordonanţă preşedinţială formulată de reclamantul SEBASTIAN MIHAI RUSU în contradictoriu cu pârâţii UAT MUNICIPIUL BRAŞOV şi ALLEN COLIBAN in calitate de Primar al Municipiului Braşov şi în consecinţă: Dispune înlăturarea în regim de urgenţă a sigiliului aplicat pe uşa biroului reclamantului situat în sediul Primăriei Municipiului Braşov şi obligă pârâţii să permită reclamantului să folosească biroul din sediul Primăriei Municipiului Braşov în scopul exercitării atribuţiilor ce decurg din funcţia de Viceprimar al municipiului Braşov.

Cu drept de apel în termen de 5 zile de la pronunţare. Cererea de apel se depune la Tribunalul Braşov. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, azi 22.12.2023. Document: Hotarâre  1100/2023  22.12.2023”, au decis magistrații de la Tribunalul Brașov.

„USR-istului Allen Coliban i s-a reamintit astăzi că drepturile fundamentale ale unui ales local nu sunt opționale”

Viceprimarul Sebastian Rusu consideră că această victorie în instanță, chiar dacă poate fi atacată cu apel în termen de 5 zile, reprezintă dovada că libertatea de exprimare nu poate fi îngrădită, fiind și o „izbândă” în fața ”comportamentelor autoritare” ale primarului USR Allen Coliban.

Tribunalul Brașov a decis că sigilarea biroului viceprimarului din Primăria Brasov și sechestrarea bunurilor personale ale acestuia la ordinul primarului este nu numai una arbitrară și abuzivă, ci și ilegală! 

Această victorie a justiției și libertății este, de asemenea, izbânda asupra abuzurilor din politică, asupra comportamentelor autoritare și măsurilor ne-democratice, pe care primarul Coliban le-a făcut în repetate rânduri în actualul mandat.

La 24 de ani de la momentul în care românii și-au câștigat libertatea și democratia, deciziile unui primar aflat vremelnic în funcție au iz de dictatură și caracter de abuz în funcție. USR-istului Allen Coliban i s-a reamintit astăzi că drepturile fundamentale ale unui ales local nu sunt opționale și nici nu stau la bunul său cherem.

Partidul Național Liberal va condamna mereu astfel de practici nedemocratice, care reprezintă atacuri grave la adresa libertății de exprimare și a drepturilor apărate de Constituție.

Momentul Decembrie 1989 trebuie să rămână în sufletele noastre, iar sacrificiul celor ce au luptat pentru libertate să fie un far moral călăuzitor nouă, celor ce am ales să îi reprezentăm pe români în funcțiile și demnitățile noastre.

Sper ca anul 2024 se fie unul în care să primeze fair-play-ul, respectul, integritatea și responsibilitatea în politica brașoveană, iar comportamentele anti-democratice să nu mai existe”, a declarat viceprimarul Sebastian Rusu, în exclusivitate pentru Gândul.

Allen Coliban, primarul certat cu transparența

Sebastian Rusu a mai dezvăluit, pentru Gândul, că proiectele liberale au fost avizate ”nefavorabil” de departamentul juridic din Primăria Brașov, îndreptând un deget acuzator tot către primarul Allen Coliban și USR.

Viceprimarul Brașovului a tras și un semnal de alarmă, precizând că ”sabotajul” are loc pentru că ”există lucruri de ascuns” la primăria condusă de Allen Coliban.

Însă departamentul juridic din Primăria condusă Allen Colliban, primarul certat cu transparența, și USR avizat nefavorabil proiectele noastre! Este clar că sunt lucruri de ascuns, altfel nu se explică această reacție la inițiativa noastră.

Noi, consilierii locali PNL nu ne vom opri aici. Și ne vom continua lupta în slujba brașovenilor”, a transmis viceprimarul Sebastian Rusu.


Citește și:

EXCLUSIV | Dispari în 60 de secunde, varianta Nicușor Dan: „În ședință, a cerut scoaterea de pe ordinea de zi a proiectelor, minim 143.000 € DEGEABA!”

Urbanist, după ce Nicușor Dan s-a LĂUDAT că a mai modernizat 600 m rețea termoficare: „Inutil, nesustenabil, sistemul trebuie regândit în întregime”

Viceprimarul Sectorului 1 o scoate „la tablă” pe Clotilde Armand: „Câte școli noi s-ar fi putut CONSTRUI în sector, ce mai așteptăm?”

EXCLUSIV | Nicușor Dan pierde DEFINITIV la CAB procesul cu Sanador. Avocat: ”Primarul general condamnă la moarte bolnavii de cancer”

EXCLUSIV | Daniel Ciungu, consilier local PNL S1, după ce Clotilde Armand s-a lăudat pe FB că a mărit bursele elevilor: ”Cel mai ineficient primar”

EXCLUSIV | Gabriela Szabo, noi ACUZAȚII la adresa lui Nicușor Dan în procesul cu PMB: Răzbunare politică, linșaj administrativ și pe rețelele sociale

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
GALERIE FOTO. Cum arată Cernobîl și Pripiat la 38 de ani de la dezastrul nuclear...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Prețul uriaș cu care a ajuns să se vândă kilogramul de miel în Mega Image...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Semnul de circulație pe care șoferii SUNT OBLIGAȚI să îl cunoască. Foarte puțini îl recunosc,...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?