Nicușor Dan îngenuncheat! PIERDE al patrulea proces din saga “Anulare autorizații de construire Sector 2”. Avocat: ”Omul ăsta nu pricepe că e istorie”

Nicușor Dan îngenuncheat! PIERDE al patrulea proces din saga “Anulare autorizații de construire Sector 2”. Avocat: ”Omul ăsta nu pricepe că e istorie”
Publicat: 25/01/2024, 14:49
Actualizat: 25/01/2024, 15:10

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, este „țintuit” în postura de învins și îngenuncheat, pentru a patra oară, de Tribunalul București. Magistrații i-au administrat încă o înfrângere în serialul juridic ”Anulare autorizații de construire emise de primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu”.

Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al Sectorului 2 a fost suspendat, dar sentința nu este încă definitivă, iar Nicușor Dan pare a-și fi „modificat” fișa postului și a cerut, în instanță, anularea a peste 150 de autorizații de construire.

Numai că, potrivit legii, Nicușor Dan – în calitate de primar general – nu se poate substitui Prefectului Capitalei, numai acesta – la sesizarea Inspectoratului de Stat în Construcții (ISC) – putând să ceară anularea unor astfel de autorizații de construire.

  • La începutul lunii decembrie a anului 2023, Nicușor Dan a „bifat” deja prima înfrângere în această saga juridică despre care specialiștii spun că este doar o altă încercare disperată a lui Nicușor Dan de a pune frână urbanismului din Capitală. (mai multe informații AICI)
  • La jumătatea lunii decembrie a anului trecut, primarul general al Capitalei a pierdut un alt proces în care cerea anularea unei autorizații de construire. (detalii exclusive AICI)
  • La jumătatea lunii ianuarie a acestui an, „scorul” devine 3:0, iar Nicușor Dan pierde cel de-al treilea proces. (informații detaliate AICI)

Primăria Capitalei, condusă de Nicușor Dan, este acuzată că a cheltuit 18 milioane de lei pe asistență juridică în 2023, chiar dacă ar avea 60 de juriști angajați. (informații punctuale AICI).

„Fundația pentru Apărarea Cetățenilor Împotriva Abuzurilor Statului (FACIAS) sesizează Curtea de Conturi privind cheltuielile iresponsabile ale Primăriei Capitalei, care, deși are peste 60 de juriști angajați, a plătit 18.000.000 lei pentru servicii de asistență juridică externă doar în 2023. Asta în timp ce bucureștenii stau în frig din cauza lipsei de investiții în infrastructura de termoficare”

FACIAS

O înfrângere multiplicată a lui Nicușor Dan

Joi, 25 ianuarie 2024, magistrații de la Tribunalul București îi arată, încă o dată, un „cartonaș roșu” lui Nicușor, într-un alt proces din seria ”Anulare autorizații de construire emise de primarul Sectorului 2”.

Numai că întreg scenariul uluitor se va desfășura, în aceleași condiții, multă vreme de acum încolo, din cauză că Nicușor Dan – chiar dacă știe că nu are dreptul, prin lege, să ceară anularea unor astfel de autorizații de construire – insistă să deschidă procese, într-o impetuozitate demnă de o cauză mult mai bună.

Totuși, aceste procese nu reprezintă doar o înfrângere multiplicată a lui Nicușor Dan, ci – așa cum a declarat avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul – o pierdere financiară imensă pentru bugetul local și, în cele din urmă, pentru cetățenii din București.

Tribunalul București: ”Admite excepția lipsei calității procesuale active a reclamanților”

Ca și în celelalte trei procese, magistrații de la Tribunalul București au admis ”excepția lipsei calității procesuale active a reclamanților”, respectiv Municipiul București și primarul general Nicușor Dan.

Sentința nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Tip soluție: Respinge cererea. Soluția pe scurt: Admite excepția lipsei calității procesuale active a reclamantilor, invocată de pârâți, atât cu privire la cererea de suspendare, cât și cu privire la cererea de anulare.

  • Respinge cererea de suspendare, ca fiind formulată de persoane lipsite de calitate procesuală activă. Respinge cererea de chemare în judecată, ca fiind formulată de persoane lipsite de calitate procesuală activă
  • Obligă reclamanții la plata către pârâta ABSOLUTE BUILDING INTEGRATED SRL a cheltuielilor de judecată constând în onorariu de avocat în cuantum de 17.850 lei.

Respinge cererea pârâţilor SECTORUL 2 BUCUREŞTI şi PRIMARUL SECTORULUI 2 BUCUREŞTI de acordare a cheltuielilor de judecată, ca neîntemeiată.

  • Cu drept de recurs în termen de 5 zile de la data comunicării în ce privește soluția asupra suspendării executării. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Bucuresti – Sectia a II a Contencios Administrativ si Fiscal.
  • Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la data comunicării în ce privește soluția pe fondul cauzei. Cererea de recurs se depune la Tribunalul Bucuresti – Sectia a II a Contencios Administrativ si Fiscal.

Pronunțată, astăzi, 25.01.2024, prin punerea soluției la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței conform art. 396 alin. 2 C. proc. civ.”, au decis judecătorii de la Tribunalul București.

„Dacă doi oameni îți spun că ești beat, atunci trebuie neapărat să te duci să te culci”

Avocatul Radu Dinulescu, a explicat, în exclusivitate pentru Gândul, că este vorba despre un „șuvoi de bani publici” irosit de Nicușor Dan, primarul general al Capitalei.

Sunt plătiți avocați, sunt plătite cheltuieli de judecată, iar bugetul public are de suferit. Practic, Nicușor Dan ar trebui să pună „frână” acestor cheltuieli cu procese pe care le pierde pe bandă rulantă, numai că încă nu o face.

Ar trebui să aducem în atenție o vorbă românească pe care sunt convins că o știe toată lumea: «Dacă doi oameni îți spun că ești beat, atunci trebuie neapărat să te duci să te culci».

Suntem în fața unei a patra decizii, unei a patra hotărâri judecătorești care invocă și admite excepția lipsei calității procesuale active a Municipiului București și a primarului general Nicușor Dan, ca autoritate publică executivă.

Noi, toți specialiștii în drept, ne întrebăm când va pune frână primarul general Nicușor Dan acestui, până la urmă, șuvoi de bani publici, acestei pierderi colosale pe care o are bugetul public prin plata pe care el o face avocaților și prin plata cheltuielilor judiciare la care este obligat de către instanța de judecată”, a declarat avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.

Nicușor Dan a pierdut 90% din procesele cu ISC-ul

Situația aceasta este simetrică în procesele pe care Nicușor Dan le are cu Inspectoratul de Stat în Construcții, unde a pierdut 90% din litigiile pe care le-a făcut împotriva proceselor-verbale de amendă ale ISC-ului.

Aceste-procese verbale aveau ca obiect faptul că Nicușor Dan REFUZĂ să aelibereze autorizații de construire.

Sunt prejudicii imense. Oamenii aceștia pe care Nicușor Dan îi dă în judecată, beneficiarii autorizațiilor de construire, au avut și au blocaje din cauza acestor litigii care trenează de vreo șase luni. Au avut blocaje la băncile finanțatoare, care au refuzat să emită creditele.

  • Au avut prejudicii imense în ceea ce privește contractele cu firmele care construiesc.
  • Bugetul local înregistrează prejudicii imense, pentru că nu mai vin banii din taxele pentru eliberarea autorizațiilor sau din taxele datorate ISC-ului pentru autorizații.
  • Se pierd locuri de muncă, din cauza acestor litigii, din cauza imposibilității aducerii la buget a anvelopelor salariale.

Sunt prejudicii enorme, iar omul ăsta (n.red. – Nicușor Dan) nu pricepe.

Se pare că singurii care îl vor face să priceapă că e istorie sunt cei care compun electoratul bucureștean, care s-a convins de ce poate Nicușor Dan”, a încheiat avocatul Radu Dinulescu, în exclusivitate pentru Gândul.


Citește și:

Radu Dinulescu, avocat, despre suspendarea PUZ-urilor: „Dacă cineva, acum, în Sectorul 3, vrea să construiască un coteț unui câine, nu poate să o facă” | VIDEO EXCLUSIV, „Cu Gândul la București”

Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei: ”Clotilde Armand se găsește într-o REALITATE PARALELĂ cu a cetățenilor, se reprezintă doar pe sine”

Se adâncesc pierderile cauzate de BLOCAJUL URBANISTIC impus de Nicușor Dan. BREC: ”Scade numărul locuințelor livrate în București”

EXCLUSIV | Capitala se sufocă, dar Nicușor Dan vorbește despre traficul ”lejer” din 2035! Avocat: ”E disperat, a intrat în campanie cu un an înainte!”

Nicușor Dan preferă dușurile calde, nu reci, și a scăpat ”porumbelul” la TV: ”Spune-i că-l bag în…”

EXCLUSIV | Nicușor Dan, acuzat că îl „hărțuiește” pe primarul Sectorul 2: „Vendetă, exces de putere, se crede iar pe cai mari!”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Trupul unei tinere a fost turnat în beton în urmă cu peste 50 de ani....
Bucurie mare în showbiz ❤️ ❤️ Fosta asistentă de la Acces Direct este însărcinată pentru...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
SUA au cumpărat 81 de avioane sovietice de la un aliat al lui Putin cu...
BOMBĂ la Survivor! Cum a TRIŞAT Iancu Sterp cu ajutorul fratelui său! Descalificat înainte de...
Cum a rămas, de fapt, Gina Pistol însărcinată. Nu mai avea nicio speranță: „Smiley mi-a...
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel...
Tragedie în România! A MURIT
Irinuca Columbeanu se întoarce în România! Ce spune Irinel Columbeanu despre vizita fiicei sale: „Nu...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Filtru de particule înfundat se REPARĂ sau se ARUNCĂ? Ce durată de viață are DPF?
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Rezervor URIAȘ de apă, găsit ADÂNC sub suprafața Pământului
Se stabilește chiar mâine, 30 aprilie. Decizia care este obligatorie în România
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vlăduța Lupău, imagini ireale! Cum arăta cântăreața. Adevărul despre operațiile ei
Robi, hotărât să lupte pentru Roberta! Concurentul nu este impresionat de chimia dintre Roberta și...
"M-am săturat". David Pușcaș a ajuns la capătul puterilor. Ce piedici întâmpină fiul adoptiv al...
BANCUL ZILEI. Doctorul către Bulă: - Am o singură nelămurire… Dacă te-ai duce seara acasă,...
Astronomii au descoperit cum s-a format „inima” de pe Pluto