LIVE | Război în Israel: ​300.000 de soldați israelieni, mobilizați în apropiere de Gaza / Curentul electric, întrerupt în Gaza

Publicat: 11/10/2023, 15:43
Actualizat: 11/10/2023, 21:50

Ziua cinci de război între Israel și Gaza. Purtătorul de cuvânt al armatei Israelului, Jonathan Conricus, susține că 300.000 de soldați au fost mobilizați la frontiera cu Fâșia Gaza și se pregătesc de o invazie terestră, misiune primită din partea Guvernului Israelului. Cel puțin 1.200 de oameni au murit în Israel de sâmbătă și până acum, potrivit IDF, iar 1.100 de persoane au murit în Gaza, potrivit Ministerului palestinian al Sănătății.

UPDATE 21.50

Secretarul general al Alianței Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, a îndemnat Israelul să aibă o ripostă ”proporționată” împotriva grupurilor fundamentaliste palestiniene din Fâșia Gaza și să evite victimele civile, avertizând, în același timp, națiunile ostile din Orientul Mijlociu să nu se implice în conflict.

UPDATE 21.20

Bilanțul bombardamentelor israeliene asupra teritoriului palestinian Fâșia Gaza a ajuns la cel puțin 1.100 de morți și peste 5.340 de răniți, anunță Ministerul Sănătății gestionat de mișcarea Hamas.

UPDATE 21.10

Cel puțin 11 angajați ai Agenției ONU pentru Refugiații Palestinieni au fost uciși în Fâșia Gaza, în urma raidurilor aeriene israeliene. De asemenea, au fost uciși cel puțin 30 de elevi ai școlilor administrate de Națiunile Unite în Fâșia Gaza.

UPDATE 21.00

Guvernul Israelului confirmă oprirea utilităților pe teritoriul palestinian Fâșia Gaza. ”Ani întregi, noi am furnizat electricitate în Fâșia Gaza, am furnizat apă și carburanți. În loc să ne mulțumească, au trimis combatanți ca să comită masacre (…). De aceea, am decis să le oprim alimentarea cu apă, electricitate și carburant”, a declarat Israel Katz, ministrul israelian al Energiei.

UPDATE 20.00

Cel puțin 11 cetățeni francezi au fost uciși în atacurile comise de militanți palestinieni pe teritoriul Israelului, a anunțat Catherine Colonna, ministrul francez de Externe.

UPDATE 19.30

Un membru de rang înalt al Congresului Statelor Unite a confirmat, miercuri, că Guvernul israelian primise avertismente din partea Egiptului în legătură cu planurile grupurilor islamiste din Fâșia Gaza de a comite atacuri.

UPDATE 19.00

Aproximativ 80 de cetățeni străini au fost uciși în atacurile comise de militanți palestinieni pe teritoriul Israelului. Printre victime se numără cel puțin 20 de cetățeni din Thailanda, 14 americani, zece francezi, zece nepalezi, șapte argentinieni, patru ruși, doi britanici, doi ucraineni, doi peruani, doi filipinezi, doi brazilieni, un canadian și un cetățean din Cambodgia.

UPDATE 18.25

Israelul va forma un guvern de uniune națională, în baza unui acord al premierului Benjamin Netanyahu cu liderul opoziției, Benjamin Gantz.

UPDATE 18.10

Confruntări militare în Cisiordania / Cel puțin trei islamiști palestinieni au fost uciși, miercuri, în schimburi de focuri cu militari israelieni produse în Cisiordania. Alți 11 palestinieni au fost răniți în confruntările produse în localitatea Qusra, în apropierea orașului Nablus.

UPDATE 18.00

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a condamnat vehement, miercuri, blocada israeliană asupra teritoriului palestinian Fâșia Gaza și a apreciat că Israelul a reacționat disproporționat după atacurile grupului Hamas, ceea ce, în opinia sa, poate fi considerat drept ”masacru”.

UPDATE ora 17.00

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a reafirmat, miercuri, susținerea Statelor Unite pentru Israel și a avertizat națiunile ostile care ar putea profita de conflictul dintre armata israeliană și grupurile islamiste din Fâșia Gaza.

UPDATE ora 16:48: După o noapte și o dimineață liniștite, atacurile cu rachete au fost reluate, miercuri după-amiază, în Ashkelon.

Și de această dată, rachetele au făcut prăpăd în zonele unde au căzut, avariind clădiri și mai multe autoturisme, care au luat foc. 

(Vezi AICI video exclusiv…)

UPDATE ora 16:30: Curentul electric, întrerupt în Gaza

UPDATE ora 16:00: Ce spune președintele Iohannis despre conflictul dintre Hamas și Israel: „Acest atac terorist este evident în sprijinul Rusiei”

Klaus Iohannis a arătat cu degetul spre Rusia, ca principal beneficiar al conflictului dintre Israel și Hamas, deoarece atenția publică se va distribui între cele două războaie, respectiv cel din Europa de est și cel din Orientul Mijlociu.

„Din păcate, putem constatăm acest atac terorist asupra Israelului este evident în sprijinul Rusiei, fiindcă atenția mondială acuma trebuie se îndrepte spre două focare. Vom afla cine a stat în spatele acestui atac și care a fost strategia politică, dar urmări cert vor fi peste tot”, a mai spus șeful statului.

(Mai multe informații puteți citi AICI…)

UPDATE ora 15:43: Imagini terifiante în urma masacrului dintr-un kibbutz israelian comis de Hamas

Imaginili arată multe case arse sau complet distruse după ce teroriștii au intrat din casă în casă și au ucis rezidenții.


UPDATE ora 15:30: Trei ucraineni au fost uciși în atacul Hamas asupra Israelului

Trei ucraineni au fost uciși în timpul conflictului armat provocat de atacul Hamas asupra Israelului, a anunțat un reprezentant al Ministerului de Externe, potrivit Sky News.

Numărul ucrainenilor uciși în atacul Hamas asupra Israelului a crescut la trei, potrivit lui Oleh Nikolenko, purtătorul de cuvânt al Ministerului ucrainean de Externe.

El a comunicat pe Facebook spunând că nouă ucraineni au fost răniți și acum sunt internați.

De asemenea, Nikolenko a declarat că un băiat ucrainean care a fost evacuat din orașul israelian Sderot se află „sub protecția ambasadei” după ce a trecut printr-o intervenție chirurgicală.

„I se oferă tot sprijinul medical și psihologic necesar”, a adăugat purtătorul de cuvânt, conform Mediafax.

UPDATE ora 14:17: Erdogan: „Israelul nu se comportă ca un stat”

Israelul nu se comportă „ca un stat” în Fâşia Gaza, unde armata israeliană a lansat noi raiduri miercuri drept ripostă la atacul sângeros al Hamas, a declarat miercuri preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan, relatează AFP.

„Israelul nu trebuie să uite că, dacă se comportă ca o organizaţie, mai degrabă decât ca un stat, va sfârşi prin a fi tratat ca atare”, a declarat şeful statului turc, denunţând „metodele ruşinoase” ale armatei israeliene.

„Bombardarea localităţilor civile, uciderea civililor, blocarea ajutorului umanitar şi încercarea de a prezenta acest lucru ca pe nişte reuşite nu poate fi decât un reflex al unei organizaţii şi nu ale unui stat”, a insistat preşedintele turc, care utilizează în mod curent termenul „organizaţie” pentru a desemna Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), clasificată drept teroristă de Ankara şi de aliaţii săi occidentali.

„Credem că războiul trebuie să aibă o etică şi că cele două părţi trebuie să o respecte. Din nefericire, acest principiu este grav încălcat în Israel şi în Gaza”, a mai spus el, denunţând „uciderea civililor pe teritoriul israelian”, precum şi „masacrul orb al nevinovaţilor din Gaza supuşi unor bombardamente constante”.

Sursa foto: Mediafax Foto

UPDATE ora 13:40: Israelul a bombardat Universitatea din Gaza, despre care afirmă că este folosită de Hamas pentru a produce arme

Armata israeliană a bombardat Universitatea islamică din Gaza întrucât – potrivit forţelor armate israeliene – aceasta este utilizată de militanţii Hamas ca loc de pregătire a agenţilor de informaţii militare şi pentru dezvoltarea şi producerea de arme, transmite miercuri DPA.

Mişcarea palestiniană Hamas a strâns bani pentru operaţiuni de terorism la conferinţele Universităţii din Gaza, a mai transmis armata israeliană.

Israelul a descris această universitate drept ”un centru militar şi operaţional important” al Hamas, gruparea care conduce Fâşia Gaza şi care a lansat în weekend un atac masiv, soldat cu cel puţin 1.200 de morţi în Israel, majoritatea fiind civili, conform Agerpres.

UPDATE ora 13:25: Egiptul ia măsuri pentru a preveni un exod al palestinienilor din Gaza

Egiptul încearcă să preîntâmpline un exod în masă al palestinienilor din Fâşia Gaza către peninsula Sinai, în condiţiile în care bombardamentele israeliene au blocat marţi trecerea pe la principalul punct de ieşire din enclavă, au declarat marţi oficiali din Gaza şi surse de securitate egiptene citate de Reuters.

Guvernatorul provinciei Sinaiul de Nord s-a întâlnit luni cu autorităţile locale pentru a planifica orice eventuală criză rezultată în urma evenimentelor din Gaza, potrivit biroului său, iar ambulanţele au fost mobilizate în Sinai pentru a asigura eventuale evacuări.

Securitatea în zona Rafah este, de asemenea, un motiv de îngrijorare pentru Egipt, întrucât Sinaiul este scena unei insurecţii islamiste care a izbucnit în urmă cu aproximativ zece ani, conform News.ro.

UPDATE ora 13:00: Israelul ripostează la o rachetă lansată din Liban și atacă anumite zone de acolo

Armata israeliană spune acum că atacă teritoriul libanez, după ce o rachetă ar fi fost lansată din Liban în Israel, potrivit IDF.

Din Liban a fost lansată o rachetă spre Israel, despre care Hezbollah a declarat între timp că se află în spatele ei, notează BBC.

Armata israeliană spune acum că atacă teritoriul libanez ca răspuns, presa de stat libaneză afirmă că două zone sunt bombardate.

„Zona din jurul Dhayra este bombardată de artileria inamică, în timp ce zona din jurul Yarin este lovită de obuze cu fosfor”, a raportat Agenția Națională de Știri din Liban.

BBC nu a confirmat aceste detalii, conform Mediafax.

UPDATE ora 12:33: 1.800 de cetăţeni români au fost repatriaţi în siguranţă. MAE a ridicat nivelul de ALERTĂ pentru Israel

Ministrul de Externe, Luminiţa Odobescu, anunţă, miercuri, că, de la debutul situaţiei de securitate din israel, aproximativ 1.800 de cetăţeni români au fost repatriaţi în siguranţă. Reamimtim că sâmbătă dimineață, gruparea militantă palestiniană Hamas a lansat mii de rachete din Fâșia Gaza asupra Israelului, într-un atac fără precedent.

UPDATE ora 12:22: Papa Francisc cere eliberarea imediată a ostaticilor reținuți de Hamas: „Orientul Mijlociu nu are nevoie de război, ci de pace”

Papa Francisc cere eliberarea imediată a ostaticilor reținuți de gruparea teroristă Hamas și transmite că în Orientul Mijlociu este nevoie de pace, nu de război.

Papa Francisc

UPDATE ora 11:44: Fostul şef al Hamas cheamă la proteste şi le cere vecinilor să se alăture războiului împotriva Israelului

Fostul şef al Hamas, Khaled Meshaal, a lansat vineri un apel la proteste în întreaga lume musulmană în sprijinul palestinienilor şi a cerut populaţiei din ţările vecine să se alăture luptei împotriva Israelului, relatează Reuters.

„Trebuie să ne îndreptăm vineri spre pieţele şi străzile din lumea arabă şi islamică”, a declarat Meshaal, care în prezent conduce biroul Hamas din diaspora.

Meshaal, care locuieşte în Qatar, a declarat că guvernele şi popoarele Iordaniei, Siriei, Libanului şi Egiptului au o datorie mai mare de a-i sprijini pe palestinieni. „Triburile Iordaniei, fiii Iordaniei, fraţii şi surorile Iordaniei… Acesta este un moment al adevărului şi graniţele sunt aproape de voi, cu toţii vă cunoaşteţi responsabilitatea”, a declarat Meshaal.

Iordania şi Libanul găzduiesc cel mai mare număr de refugiaţi palestinieni.

„Pentru toţi învăţătorii care predau jihadul… pentru toţi cei care predau şi învaţă, acesta este un moment de aplicare (a teoriilor)”, a declarat Meshaal, conform News.ro.

UPDATE ora 11:37: ANALIZĂ | Pierre Vimont (Carnegie), despre conflictul Israel – Hamas și implicațiile sale: ”Momentul de neputință al Europei în Orientul Mijlociu”

Cercetătorul Pierre Vimont – Carnegie Endowment for International Peace -, care analizează politica europeană de vecinătate și relațiile transfrontaliere, consideră că, după ce gruparea teroristă Hamas a atacat Israelul, Europa se află într-un ”moment de neputință”.

Gruparea Hamas a uimit lumea, notează Pierre Vimont – deține titlul de ambasador al Franței, acordat pe viață, și, de asemenea, cavaler al Ordinului Național de Merit al Franței -, și a adus un sentiment de umilire și furie fără precedent în Israel.

UPDATE ora 11:18: Un cetățean MOLDOVEAN a fost ucis în urma atacurilor Hamas în Israel

Nicu Popescu, ministrul de Externe din Republica Moldova, a anunțat decesul unui cetăţean moldovean în Israel. Bărbatul avea 35 de ani şi se afla la muncă în apropiere de Fâşia Gaza. Potrivit ministrului, acesta a devenit una dintre victimele atacului terorist.

UPDATE ora 10:43: Parlamentul României a adoptat Declarația în care condamnă atacurile teroriste îndreptate împotriva Statului Israel şi a populaţiei civile

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, miercuri, într-o ședință de plen reunită, pentru adoptarea unei Declaraţii privind atacurile teroriste îndreptate împotriva Statului Israel şi a populaţiei civile, în contextul în care gruparea terorista Hamas continuă să lanseze rachete spre teritoriul Israelului.

Aleșii s-au renit în plenul comun al Parlamentului de la ora 9:00, pentru a condamna atacurile asupra statului Israel, după ce președintele SUA, Joe Biden, făcea același lucru, marți seară. Ședința a început cu intonarea imnului României, dar și cu un moment de reculegere pentru victimele războiului declanșat în weekend.

UPDATE ora 10:20: Teroriştii Hamas au ucis 40 de bebeluşi şi copii într-un kibbutz, unii dintre ei fiind decapitaţi (presă)

Teroriştii Hamas au masacrat cel puţin 40 de bebeluşi şi copii, decapitându-i pe unii dintre ei, într-un kibbutz din apropiere de frontiera cu Fâşia Gaza, relatează marţi New York Post, citând oficiali israelieni şi jurnalişti care au participat la o vizită la faţa locului.

„Este greu până şi să explici uciderile în masă care au avut loc chiar aici”, a relatat corespondenta i24 News Nicole Zedek din acest kibbutz din apropiere de Sderot şi din apropiere de Fâşia Gaza.

„Bebeluşi cu capetele tăiate, asta au spus soldaţii. Familii împuşcate mortal, împuşcate în paturile lor”, a mai spus Zedek despre această „oroare pură”. „Nimeni nu şi-ar fi putut imagina aşa ceva”, a mai relatat ea.

„Au fost atât de mulţi membri ucişi ai acestui kibbutz. Bărbaţi, femei, copii, cu mâinile legate, împuşcaţi, executaţi, capetele tăiate”, a relatat şi reporterul CNN Nic Robertson.

Jurnalista franceză Margot Haddat a postat şi ea pe X că „este atât de macabru că nimeni nu a vrut să dezvăluie informaţia până când nu a avut confirmare 100%”.

„Este o oroare, un masacru. Sursele sunt multiple: armata israeliană, serviciul de informaţii interne şi imaginile atroce care au ajuns la mine (…). Dar cea mai bună sursă rămân jurnaliştii curajoşi din presa străină care au putut să vadă cu ochii lor cadavrele din Kfar Aza”, a mai spus ea, citată de Agerpres.

UPDATE ora 09:50: Ministerul de Externe: Alţi 283 de români au revenit în ţară din Israel

Ministerul Afacerilor Externe a transmis, miercuri dimineața, că alţi 283 de cetăţeni români au revenit în ţară din Israel, inclusiv prin Iordania. Românii au ajuns în ţară cu trei curse Tarom – două din Tel Aviv, Israel, şi una din Amman, Iordania – precum şi cu o cursă operată de o companie privată.

UPDATE ora 09:45: Raed Arafat, palestinian de origine: „Ce s-a întâmplat în Israel nu poate avea nicio logică sau justificare, este INUMAN şi CRIMINAL”

Palestinian de origine, medicul Raed Arafat – șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) – spune că atacul Hamas asupra IsrAelului nu poate avea nicio logică și nicio justificare.

Astfel de atacuri teoriste sunt criminale și inumane, a mai transmis Raed Arafat, spunând și că ”violența naște violență”.

„Ce s-a întâmplat în Israel nu poate avea nicio logică sau justificare. Ca om în primul rând, dar şi ca palestinian de origine şi medic care şi-a dedicat viaţă salvării de vieţi, nu pot spune decât că ce s-a întâmplat este profund greşit, este inuman şi criminal”, a scris Raed Arafat pe pagina sa de Facebook.

UPDATE ora 09:30: EXCLUSIV| Lumea în „zodia” războaielor. General (r): „Să avem lecții învățate din Ucraina și Israel. Nu doar dronele reprezintă viitorul”

UPDATE ora 08:58: Ministrul israelian al Apărării: „Gaza nu se va întoarce niciodată la ceea ce a fost, oricine vine să ucidă va fi ELIMINAT”

Yoav Gallant, ministrul israelian al Apărării, a declarat că ofensiva în Fâșia Gaza va fi ”completă”, iar planurile grupării teroriste Hamas au fost date peste cap.

La rândul său, purtătorul de cuvânt al IDF a transmis că principala prioritate a armatei israeliene este ”eliminarea înalților oficiali Hamas”.

Ministrul israelian al Apărării a ținut să avertizeze că teroriștii Hamas vor regreta decizia de a ataca Israelul, iar oricine vine pentru a ”decapita” și pentru a ucide femei sau supraviețuitori ai Holocaustului va fi ”eliminat cu toată puterea”. (Continuarea articolului AICI…)

Yoav Gallant, ministrul israelian al Apărării (stânga)

UPDATE ora 08:36: Forțele de Apărare Israeliene anunță că au DISTRUS sistemele de detectare aeriană ale grupării Hamas

Forțele de Apărare Israeliene (FAI) au anunțat – pe canalul Telegram – că au reușit să distrugă sistemele avansate de detectare aeriană ale grupării teroriste Hamas. Aceste sisteme erau folosite pentru detectarea avioanelor deasupra Fâșiei Gaza.

Reprezentanții FAI au mai transmis că operațiunea de eliminare a acestor sisteme folosite de Hamas a durat doar câteva minute.

În același timp, FAI a comunicat că ”de-a lungul anilor, Hamas a instalat o rețea de camere de înaltă calitate, ascunse în boilere solare în diferite locații din Fâșia Gaza, cu scopul de a urmări și monitoriza aeronavele israeliene”.

(Mai multe detalii despre acest subiect puteți citi AICI…)

UPDATE ora 08:00. Peste 1.200 de israelieni au murit în războiul cu Gaza

Israelul raportează peste 1.200 de morți în războiul cu gruparea teroristă Hamas, a transmis televiziunea de stat israeliană Kan. Majoritatea victimelor sunt civili, în special în fâșia Gaza, aflată sub controlul Hamas.

De la ultimul bilanț, numărul victimelor decedate a crescut, din păcate, cu 200. După patru zile de când gruparea teroristă Hamas a atacat orașele din sudul Israelului, ucigând sute de persoane, soldații israelieni încă descoperă cadavrele celor decedați.

(Citește detalii suplimentare AICI…)

UPDATE ora 07:30: The Washington Post: Atacurile grupului Hamas asupra Israelului forțează Administrația SUA să se concentreze din nou pe Orientul Mijlociu

Atacurile masive comise de grupul islamist palestinian Hamas asupra Israelului forțează Administrația de la Washington să se concentreze din nou pe rezolvarea conflictelor din Orientul Mijlociu, în pofida celorlalte crize internaționale, în special a războiului dintre Rusia și Ucraina, comentează cotidianul The Washington Post.

Israelul a efectuat sute de atacuri aeriene peste noapte în Gaza pe fondul aşteptărilor tot mai mari că va lansa o ofensivă terestră

Forţele aeriene israeliene, care au vizat în cursul nopţii sute de ţinte în Fâşia Gaza, susţin că au „distrus un sistem avansat de detectare dezvoltat de Hamas, care era folosit pentru a detecta aeronavele”, relatează The Guardian.

Pe fondul aşteptărilor tot mai mari că Israelul va lansa o invazie terestră în Gaza în câteva zile, forţele aeriene au continuat să lovească, marţi noapte, folosind zeci de avioane de luptă pentru a lovi zeci de ţinte, potrivit oficialilor militari israelieni.

Locotenent-colonelul Jonathan Conricus, purtătorul de cuvânt al forţelor de apărare israeliene, a declarat miercuri dimineaţă că 300.000 de rezervişti au fost trimişi în sud, în apropiere de Gaza, şi se pregătesc „să execute misiunea care ne-a fost încredinţată de guvernul israelian: să ne asigurăm că Hamas, la sfârşitul acestui război, nu va avea nicio capacitate militară prin care să poată ameninţa sau ucide civili israelieni”.

Forţele armate israeliene au lovit peste noapte optzeci de „ţinte” în Beit Hanon, un oraş situat în extremitatea de nord-est a Fâşiei Gaza. Aceste lovituri se adaugă celor peste 450 de ţinte din Al-Furqan vizate în ultimele 24 de ore, inclusiv 200 de lovituri în cursul nopţii, iar alte 70 de „ţinte” au fost lovite în al-Daraj, a precizat armata israeliană, citată de News.ro.

Printre ţinte se numără bănci şi locuri despre care forţele de apărare ale Israelului spun că au fost folosite de Hamas pentru a dirija atacuri împotriva Israelului.

„Timp de ani de zile, Hamas a creat o reţea de camere de înaltă calitate, ascunse în interiorul unor panouri solare pe tot cuprinsul Fâşiei Gaza, cu scopul de a identifica şi urmări aeronavele”, se arată într-o postare pe X a forţelor armate israeliene, însoţită de înregistrări video care arată lovituri.

Peste 260.000 de locuitori din Gaza şi-au părăsit casele, potrivit ONU, şi mai mult de 900 au fost ucişi, potrivit celor mai recente cifre, deşi se aşteaptă ca acest bilanţ să crească.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un stâlp de fier din India stă expus la ploi, vânt și umezeală de 1600...
TOP vedete în costume de baie prea mici, prea mulate sau prea transparente. GALERIE FOTO...
FOTO. Celebrul milionar din fotbal e primul bărbat din viața ei! Cum arată tânăra
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
VIDEO Cum să irosești 3 milioane de dolari. Rușii au tras cu o rachetă Iskander...
Soția lui Cristi Tănase a obținut ordin de protecție împotriva fostului fotbalist, la 2 luni...
Mihai Albu, vești devastatoare de la medici. CANCERUL a avansat! Declarații sfâșietoare
Florin Piersic s-a ridicat în picioare după operaţia la genunchi, face glume cu medicii. Următoarele...
Cine e, de fapt, soția lui Florin Piersic
Accident teribil la Brașov, între Voila și Făgăraș! Un șofer a murit pe loc după...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
Cât costă Dacia Logan în 2024? Mai este o mașină LOW COST?
Mărturia şocantă a lui Stormy Daniels în procesul împotriva lui Trump nu schimbă opiniile susţinătorilor...
Alertă de gradul 4 pentru 11 și 12 mai! Vine FURTUNA geomagnetică
Putin a dat ordinul ISTORIC. Decizia luată chiar azi, 11 mai. O nouă eră
Cât câștigă lunar o stewardesă. Ce ajută să ai un salariu mai mare
Creatură cu cap de lup care merge în două picioare, surprinsă lângă o grădină zoologică....
Când vine vara în România! Anunțul ANM
Preferințele Monicăi Tatoiu în materie de bărbați și motivul pentru care a treia căsătorie durează...
Novak Djokovic, lovit cu o sticlă în cap după victoria de la Roma. Tenismenul s-a...
BANCUL ZILEI. Bulă: - M-am învățat minte... de azi nu mai conduc cu viteză. Ștrulă:...
Femeile care vor să rămână însărcinate ar trebui să renunțe la vaping, arată un studiu