Ioan Sîrbu și-a depus candidatura la Primăria Capitalei, din partea alianței Pro România 2020: „Am acceptat această provocare în contextul în care Bucureștiul trece printr-o situație aproape imposibilă”

Publicat: 17/08/2020, 13:59
Actualizat: 17/08/2020, 14:08

Prof. Univ. Dr. Ioan Sîrbu și-a depus candidatura pentru funcția de Primar General al Capitalei, din partea Alianței PRO București 2020, alături fiind de cei doi lideri de partide, Victor Ponta și Robert Negoiță.

Însoțit de președintele PRO România, Victor Ponta, de Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță și de candidații alianței la celelalte primării de sector, prof. Univ. Dr. Ioan Sîrbu a intrat oficial în lupta pentru funcția de primar al Capitalei.

Ioan Sîrbu: „Doamna Firea a falimentat Bucureștiul!”

„Este o mare onoare pentru mine să fiu candidatul acestei alianțe de succes: Pro România 2020. Am acceptat această provocare în contextul în care Bucureștiul, așa cum îl știm cu toții, trece printr-o situație aprope imposibilă. Doamna Firea a falimentat Bucureștiul! Lucrul ăsta ese știut de toată lumea. L-am semnalizat și când am fost prezentat candidatul alianței și constat cu mare insatisfacției că de la momentul respectiv și până astăzi conturile primăriei sun închise, practic Primăria este în faliment”, a declarat Ioan Sîrbu, la intrarea în Biroul Electoral al Municipiului București.

Ponta: „Candidatul nostru la Primăria Capitalei este generalul Ioan Sîrbu”

Ioan Sîrbu intră în această cursă, susținut fiind de Victor Ponta și de Robert Negoiță.

„Candidatul nostru la Primăria Capitalei este generalul Ioan Sîrbu. Este poate mai mult ca niciodată nevoie de cineva în București care să nu facă politică, o persoană care aproape un deceniu a condus unul dintre spitalele de marcă din România, Spitalul Militar Central. Are o experiență medicală și administrativă importantă și e o persoană cu care Alianța PRO București 2020 încearcă să creeze o alternativă. Sunt bucureștean și bucureștenii nu vor să fie obligați să fie prizonieri, dacă nu votezi cu Nicușor, iese Firea, dacă nu votezi cu Firea, iese Nicușor. Cred că obligația noastră a fost să creem o alternativă pentru municipiul București, pentru sectoarele Capitalei, pentru echipa de consilieri geenrali și locali”, a anunțat Victor Ponta, în cadrul declarației de presă de miercuri.

Potrivit lui Victor Ponta, candidatul formațiunii la sectorul 1 va fi doctorul Adina Alberts, la sectorul 2 Florin Manea, la sectorul 3  Robert Negoiță, la sectorul 4  Gabriel Ispas, la sectorul 5 pe Ștefan Pirpiliu, iar la sectorul 6 pe Anca Bălășoiu.

Candidaturile depuse până acum la Primăria Capitalei

În cursul zilei de ieri, Gabriela Firea, Nicușor Dan și Traian Băsescu și-au depus candidatura pentru aceeași funcție de primar general al Capitalei.

Nicușor Dan a declarat că vrea ca printr-o administrație inteligentă să facă din București „orașul de care să fim cu toții mândri”.

„Putem rezolva problema traficului: metrou de suprafață, reabilitare liniei de tramvai, semafoare inteligente. Putem rezolva poluarea. Facem noi spații verzi, nu ca actuala administrație, care prevede dispariția a 25 de hectare. Putem lua bani pentru termificare, pentru infrastructura școlară. Putem face din București un oraș prietenos cu copiii. Putem face un centru regional în tehnologie, putem face din București un centru academic al sud estului Europei, putem face un oraș de care noi, bucureștenii, să fim mândri”, a spus Nicușor Dan.

Candidatul PSD, Gabriela Firea, a spus că și-a depus candidatura pentru al doilea mandat de primar general „cu gândul doar la oameni”.

„Știu că este o perioadă grea, în care oamenilor nu le mai pasă de politică, dar dacă nu ne implicăm toți acum, riscăm să fim conduși de persoane care vor să mute jaful, incompetența și incultura de la guvern, la primărie. Au furat în starea de urgență la guvern, vor să fure și la primărie. Au numit miniștri corigenți care au dat afară profesioniști, așa vor să facă și la primărie. Au manipulat cifrele în pandemie, nu au făcut testare – ca toată Europa -, nu se ocupă de programul de donare a plasmei care salvează vieți. Aceeași nepăsare vor să aducă și la primărie”, a spus Firea.

Și Băsescu a spus ce-l „mână în lupta” pentru Primăria Capitalei:

„Bucureştiul trebuie săpat pe una din direcţii: la Piaţa Romană ai nevoie de un pasaj subteran, la Arcul de Triumf ai nevoie de un pasaj subteran pe unul din sensuri. Numai aşa poţi să fluidizezi traficul. Încălzirea şi apa caldă au rămas la stadiul în care le-am lăsat. Fondul problemei este poluarea, poluare care trebuie rezolvată, în primul rând, reducând pierderile de energie”, a spus Băsescu.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Gestul făcut de Alexandru Ciucu față de Alina Sorescu, după ce și-a ascuns relația paralelă...
Céline Dion, de nerecunoscut din cauza BOLII! S-a transformat total în ultima perioadă. Boala teribilă...
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul...
Ramona s-a aruncat de la etaj după ce a născut! Dezvăluiri! "Dumnezeu s-o ierte"
Care este cea mai mare sumă plătită pentru o daună RCA! Un tir românesc a...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Semnal CIUDAT de la o galaxie DIN APROPIERE! Cercetătorii din toată lumea l-au primit
ADIO, maestre! A murit marele cântăreț al ţării: A luminat inimi și minți
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
De ce Gică Popescu a refuzat să îi cumpere fiicei sale, Maria, o mașina scumpă:...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Sonda europeană Mars Express a observat „păianjeni” pe planeta Marte